Brussel,
23
juni
2022
|
09:46
Europe/Amsterdam

In september onthult Mercedes-Benz Trucks zijn eActros LongHaul, een elektrische vrachtwagen voor langeafstandstransport

Samenvatting
  • Hoogtepunt van de IAA Transportation 2022 in Hannover
  • Preview van het designthema van het seriemodel
  • Megawattladers: batterijen in minder dan 30 minuten opgeladen van 20 tot 80 procent
  • Totaal rijbereik op het niveau van klassieke vrachtwagens mogelijk
  • LFP-batterijtechnologie voor een lange levensduur
  • Klantentests starten in 2023
  • Plannen voor holistische transportoplossing bestaande uit voertuigtechnologie, consultancy, laadinfrastructuur en services
  • Doel: klanten de juiste keuze bieden in termen van rendement, duurzaamheid en betrouwbaarheid
  • Mercedes-Benz Trucks presenteert nog andere nieuwe elektrische vrachtwagens op de IAA
  • Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks: “De elektrificering van het zware langeafstandstransport is de volgende mijlpaal op onze weg naar koolstofneutraal transport. De eActros LongHaul is een batterijaangedreven elektrische vrachtwagen, die economisch haalbaar moet zijn voor onze klanten. Mijn team en ik kijken ernaar uit om dit innovatieve voertuig in september voor te stellen aan de klanten en het publiek.”

Stuttgart – De batterijaangedreven elektrische langeafstandsvrachtwagen eActros LongHaul wordt het hoogtepunt op de stand van Mercedes-Benz Trucks op de IAA Transportation-beurs die in september plaatsvindt in Hannover. De constructeur kondigde de veertigtonner aan in 2020 en stelt precies twee jaar later een conceptprototype voor. De eActros LongHaul die op de IAA wordt getoond, blikt alvast vooruit op het designthema van het seriemodel. De trekker maakt ook deel uit van de eActros LongHaul-testvloot. De eerste prototypes worden momenteel al intensief getest en de eActros LongHaul zal nog dit jaar op de openbare weg te zien zijn. Volgend jaar zullen nagenoeg productierijpe prototypes worden uitgeleend aan klanten voor praktijktests. Tegen 2024 moet de vrachtwagen klaar zijn voor serieproductie. De eActros LongHaul zal met een volledig opgeladen batterij ongeveer 500 kilometer ver komen. Bovendien zal de elektrische vrachtwagen uiterst snel kunnen laden – het zogeheten ‘megawattladen’.

Behalve de eActros LongHaul presenteert Mercedes-Benz Trucks ook een aantal andere nieuwe batterijvrachtwagens op de IAA. De eActros voor zwaar distributietransport wordt sinds oktober 2021 in serie gebouwd in de fabriek van Wörth. De eEconic voor gemeentegebruik zal in juli volgen. Daarnaast streeft Mercedes-Benz Trucks ernaar om het aandeel CO₂-neutrale nieuwe voertuigen in Europa tegen 2030 op te drijven tot meer dan 50 procent.

Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks: “De elektrificering van het zware langeafstandstransport is de volgende mijlpaal op onze weg naar koolstofneutraal transport. De eActros LongHaul is een batterijaangedreven elektrische vrachtwagen, die economisch haalbaar moet zijn voor onze klanten. Mijn team en ik kijken ernaar uit om dit innovatieve voertuig in september voor te stellen aan de klanten en het publiek.”

In het kader van zijn prelanceringscommunicatie voor de IAA publiceerde Mercedes-Benz Trucks reeds de eerste beelden van het conceptprototype van de eActros LongHaul en kondigde de constructeur verdere technische specificaties voor het seriemodel aan. De batterijcellen van de eActros LongHaul gebruiken lithium-ijzerfosfaattechnologie (LFP). Deze onderscheidt zich in de eerste plaats door een lange levensduur en een grotere nuttige batterijcapaciteit. De batterijen laten zich in veel minder dan 30 minuten opladen van 20 tot 80 procent bij laadstations met een output van ongeveer een megawatt. Dankzij de combinatie van een groot rijbereik en megawattladen moet het totale rijbereik niet onderdoen voor dat van klassiek aangedreven vrachtwagens, waardoor het voertuig in twee shiften kan worden gebruikt. Daarnaast blinkt de eActros LongHaul uit door zijn bijzonder evenwichtige aandrijflijn voor een erg aangename rijervaring. Uiteraard beschikt hij ook over de uitgebreide veiligheidsinnovaties van de constructeur. De kern van het Mercedes-Benz Trucks-concept voor batterijaangedreven elektrisch langeafstandstransport bestaat erin klanten een holistische oplossing te bieden, inclusief voertuigtechnologie, consultancy, een laadinfrastructuur en services. De eActros LongHaul zou klanten de juiste keuze moeten bieden in termen van rendement, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Voordelen van de Mercedes-Benz eActros LongHaul

Batterijaandrijvingen hebben de hoogste efficiëntie van alle alternatieve aandrijfsystemen. De eActros LongHaul biedt dan ook een hoge mate van energie-efficiëntie met zijn zuivere batterijaandrijving. Dat geeft transportondernemingen aanzienlijke economische voordelen in de gebruiksscenario’s waarvoor de eActros LongHaul is bedoeld.

Voor het leeuwendeel van de toepassingen inzake langeafstandstransport zal het rijbereik van ongeveer 500 kilometer volstaan, waardoor de eActros LongHaul toekomt met een enkele laadbeurt. Bovendien beperken de wettelijke rij- en rusttijden voor vrachtwagenbestuurders doorgaans de behoefte aan een groter rijbereik. Zo moeten vrachtwagenbestuurders in de EU minimaal 45 minuten pauze nemen nadat ze maximaal 4,5 uur hebben gereden. Die pauze volstaat ruimschoots om de vrachtwagen bij te laden voor de rest van het traject. De eActros LongHaul is dan ook de ideale keuze voor transportbedrijven, zeker wanneer hij wordt ingezet op routes die kunnen worden gepland en die aan de afstands- en laadcriteria voldoen.

Samenwerking met partners voor de laadinfrastructuur

Daimler Truck, TRATON GROUP en Volvo Group hebben een bindende overeenkomst ondertekend om een joint venture voor openbare laadsystemen voor langeafstandstransport op te richten. In het kader van die overeenkomst zal in Europa een krachtig openbaar laadnetwerk voor batterijaangedreven langeafstandsvrachtwagens en touringcars worden uitgebouwd en geëxploiteerd. Het laadnetwerk van deze drie partijen zou ook ter beschikking worden gesteld aan fleetoperatoren in Europa, en dat ongeacht het merk. Wat het laden in het depot betreft, werkt Mercedes-Benz Trucks samen met Siemens Smart Infrastructure en ENGIE.

Bovendien neemt Daimler Truck deel aan het HoLa-project rond krachtige laadsystemen voor langeafstandsvrachtwagens. Het project, dat de steun van VDA geniet, heeft als doel om een geselecteerde uiterst krachtige laadinfrastructuur voor batterijaangedreven langeafstandsvrachtwagens te plannen, te bouwen en te exploiteren. Op vier locaties in Duitsland zullen telkens twee uiterst krachtige MCS-laders (Megawatt Charging System) worden geïnstalleerd voor praktijktests. Diverse andere consortiumpartners uit de industrie- en onderzoekswereld zijn bij het project betrokken.

Ultieme doelstelling: CO₂-neutraal wegtransport tegen 2050

Daimler Truck heeft de ambitie om tegen 2039 in Europa, Japan en Noord-Amerika alleen nog maar nieuwe voertuigen aan te bieden die CO₂-neutraal zijn tijdens het rijden (‘tank-to-wheel’). Beide batterijaangedreven elektrische modellen, de Mercedes-Benz eCitaro en Mercedes-Benz eActros, worden al sinds 2018 respectievelijk 2021 in serie gebouwd. De Mercedes-Benz eEconic, de FUSO eCanter en de Freightliner eCascadia volgen later dit jaar en er zitten nog andere koolstofneutrale voertuigen in de pijplijn. In de tweede helft van dit decennium wil de constructeur zijn gamma uitbreiden met in serie gebouwde waterstofvrachtwagens met brandstofcellen. Tegen 2050 CO₂-neutraal transport op de weg brengen is het ultieme doel.