Brussel,
06
december
2021
|
15:05
Europe/Amsterdam

Daimler Truck vestigt nieuwe normen in de sector met een redundant schaalbaar vrachtwagenplatform voor autonoom rijden.

Samenvatting
  • Daimler Truck ontwikkelt een veilig en betrouwbaar autonoom vrachtwagenplatform (SAE-niveau 4) met back-upsystemen voor de stuurinrichting, de remmen, het laagspanningsnetwerk en het communicatienetwerk.
  • Meer dan 1.500 nieuwe en unieke vereisten werden geïntegreerd in het nieuwe chassis.
  • Dr. Peter Vaughan Schmidt, Hoofd van de Autonomous Technology Group bij Daimler Truck: “Elk intelligent autonoom rijsysteem heeft een sterke basis nodig: ons voertuigplatform van niveau 4 op basis van de Freightliner Cascadia leent zich perfect voor de integratie van autonome software, hardware en rekeneenheden. Het kan in ruime mate bijdragen tot een hogere verkeersveiligheid dankzij de redundatie van de systemen en de overvloed aan sensoren. Het brengt ons veel dichter bij onze visie van ongevalvrij rijden.”

Stuttgart / Portland – Daimler Truck ontwikkelt een schaalbaar autonoom vrachtwagenplatform dat perfect geschikt is voor autonomieniveau 4 (SAE), inclusief de redundantiesystemen die nodig zijn om een veilige en betrouwbare werking te garanderen. De vier pijlers van een redundante architectuur zijn het remsysteem, het stuursysteem, het laagspanningsnetwerk en de netwerkcommunicatie. Wanneer een van de primaire systemen een storing ondervindt, zal het voertuig van niveau 4 de situatie kunnen opvolgen en evalueren en zijn back-upsystemen kunnen activeren om de vrachtwagen veilig te besturen. Wanneer een fout kritiek wordt geacht voor de werking van het voertuig, zal het autonome rijsysteem de vrachtwagen in staat stellen om een veiligheidsprotocol te volgen en een risicoarm manoeuvre uit te voeren om hem veilig tot stilstand te brengen. Het niveau 4-platform van Daimler Truck werd afgeleid van dat van de toonaangevende Freightliner Cascadia en wil nieuwe normen vestigen in de vrachtwagensector. Het unieke redundante vrachtwagenchassis wordt ontwikkeld voor Waymo Via en op basis van hun specificaties. Een eerste versie van de vrachtwagen werd dit jaar reeds afgeleverd om het autonome rijsysteem Waymo Driver te integreren.

Dr. Peter Vaughan Schmidt, Hoofd van de Autonomous Technology Group bij Daimler Truck: “Elk intelligent autonoom rijsysteem heeft een sterke basis nodig: ons voertuigplatform van niveau 4 op basis van de Freightliner Cascadia leent zich perfect voor de integratie van autonome software, hardware en rekeneenheden. Het kan in ruime mate bijdragen tot een hogere verkeersveiligheid dankzij de redundatie van de systemen en de overvloed aan sensoren. Het brengt ons veel dichter bij onze visie van ongevalvrij rijden.”

De redundante systeemarchitectuur

Waymo Via heeft meer dan 1.500 nieuwe en unieke vereisten geïdentificeerd. Het ontwikkelingsteam van Daimler Trucks North America LLC (DTNA) ontwikkelt en implementeert deze vereisten tijdens het ontwikkelingsproces van het voertuig. Een voorbeeld: terwijl de huidige pneumatische remsystemen een faalbestendige werking hebben, beschikken de niveau 4-vrachtwagens van Daimler Truck over een bijkomende laag van elektronische redundantie, door twee elektronische regeleenheden – een primair en een secundair systeem – te gebruiken. Samen garanderen ze de maximale remprestaties om een risicoarm manoeuvre uit te voeren indien een van beide systemen niet correct werkt.

Diezelfde logica werd toegepast op de stuurinrichting, die werd uitgerust met twee bekrachtigingsmotoren. Bij een elektronische of hydraulische storing kan de back-upmotor de vereiste stuurhoek ontvangen van het autonome remsysteem en kan hij dienovereenkomstig reageren.

De constante communicatie tussen deze kernsystemen voorkomt dat de kritieke informatiestroom tussen de regeleenheden verloren gaat. Daimler Truck integreerde ook een tweede communicatienetwerk voor cruciale voorzieningen, dat tevens wordt beschermd door hoge eisen inzake cyberbeveiliging. Het hoge stroomverbruik van de verschillende regeleenheden en sensoren in een autonome vrachtwagen vereisen ook een robuust laagspanningsnetwerk. Dit stroomnet, dat exclusief werd ontwikkeld door DTNA, verzekert een constante energiestroom naar de kritieke systemen.

Schaalbare oplossing voor de klanten van Daimler Truck

In combinatie met autonome rijsoftware van een externe leverancier biedt dit redundante vrachtwagenplatform klanten volwaardige autonome rijcapaciteiten van SAE-niveau 4. In het kader van de ‘dual track’-strategie van Daimler Truck werkt de vrachtwagenfabrikant samen met Waymo en Torc Robotics, twee sterke partners voor autonome technologie die diverse commercialiseringsmogelijkheden bieden voor de technologie. Daimler Truck is in staat om het niveau 4-platform af te stemmen op de autonome rijspecificaties van beide technologiepartners.

Daimler Truck in koppositie terwijl de vraag groeit – beste testomstandigheden in de V.S.

Volgens het Amerikaanse Bureau of Transportation Statistics is het aantal ton aan goederen dat met vrachtwagens wordt vervoerd, het laatste decennium met 56 procent gestegen. Dat cijfer zal de komende 25 jaar nog eens bijna verdubbelen. Tegelijk kampt de vrachtwagensector met een nijpend gebrek aan chauffeurs. Deze ontwikkelingen dragen bij tot een groeiende behoefte aan veilige, betrouwbare en kostefficiënte vrachtwagenoplossingen. DTNA’s rol als Amerikaans marktleider en innovatieleider voor de sector geeft ons een unieke uitgangspositie om geautomatiseerde vrachtwagentechnologieën op een veilige manier te ontwikkelen en te testen. Het team van ervaren DTNA-ingenieurs in Portland ontwikkelt, bouwt en lanceert het niveau 4-platform met redundante systemen in nauwe samenwerking met hun partners. DTNA heeft reeds een mijlpaal bereikt op de weg naar serieproductie en leverde reeds een eerste versie van de niveau 4-compatibele Freightliner Cascadia met redundant platform voor integratie van Waymo Driver.

Autonomous Technology Group – een wereldwijde technologische referentie inzake autonoom rijden

Nadat Daimler Truck begin 2019 aankondigde te zullen investeren in autonoom rijden, richtte de constructeur de Autonomous Technology Group op. De wereldwijde organisatie voor autonoom rijdende vrachtwagens van Daimler Truck verenigt al zijn wereldwijde ervaring en expertise. De Groep is verantwoordelijk voor de globale strategie en implementatie van het roadbook inzake autonoom rijden, inclusief onderzoek en ontwikkeling, tests en validering en uitbouw van de vereiste operationele infrastructuur en netwerken met als ultieme doelstelling om binnen het decennium autonome vrachtwagens (SAE-niveau 4) te bouwen. De Groep heeft een wereldwijd bereik, met experts die op diverse locaties in het wereldwijde ontwikkelingsnetwerk van de onderneming actief zijn.

Daimler Truck, pionier van de geautomatiseerde vrachtwagens

Daimler Truck kan schermen met een jarenlange, wereldwijde ervaring in het testen en valideren van de duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid van bedrijfsvoertuigen. In 2014 presenteerde ‘s werelds grootste vrachtwagenconstructeur de Mercedes-Benz Future Truck 2025, de eerste autonome vrachtwagen ter wereld. Ook demonstreerde het merk als eerste de technologische mogelijkheden en het fantastische potentieel van autonome vrachtwagens voor klanten en de maatschappij. In 2015 behaalde de Freightliner Inspiration Truck van Daimler de allereerste weglicentie voor een deels zelfrijdend bedrijfsvoertuig dat de voordelen van autonome voertuigen demonstreerde op de snelwegen van Nevada. Met Active Drive Assist (Mercedes-Benz Actros, FUSO Super Great) en Detroit Assurance 5.0 met Active Lane Assist (Freightliner Cascadia) heeft Daimler Truck deels geautomatiseerde rijfuncties (SAE-niveau 2) in serieproductie genomen.