Brussel,
15
februari
2022
|
10:46
Europe/Amsterdam

Een eenvoudige poort tot elektrische mobiliteit: bouw van demonstratiepark met laadoplossingen voor elektrische vrachtwagens gestart in Wörth

Stuttgart/Wörth am Rhein, Duitsland – Om zijn vrachtwagenklanten op de best mogelijke manier te verwelkomen in de wereld van de elektrische mobiliteit, zet Daimler Truck de ontwikkeling van zijn geïntegreerde ecosysteem voort, met onder meer complete adviesdiensten en een geschikte laadinfrastructuur. In het kader van die strategie bouwt Daimler Truck samen met Netze BW Sparte Dienstleistungen (projectleider) een demonstratiepark met laadsystemen voor elektrische vrachtwagens aan zijn vestiging in Wörth am Rhein, vlakbij het Application Information Center (BIC). Zo kunnen vrachtwagenklanten in realtime kennismaken met laadstations en laadoplossingen van diverse fabrikanten en op basis van diverse technologieën. Bovendien kunnen ze samen met de aanwezige experts een laadoplossing op maat van hun specifieke activiteiten uitwerken.

Het demonstratiepark zal in eerste instantie worden uitgerust met vijf laadstations. Bovendien plant Daimler Truck een fotovoltaïsch systeem op het dak van het laadpark, inclusief stationaire batterijopslag om de stroomtoevoer naar de laadstations te ondersteunen. Het park zal in de zomer van dit jaar worden geopend.