Brussel,
03
april
2023
|
13:11
Europe/Amsterdam

Daimler Truck werkt samen met Siemens om een geïntegreerd digitaal ontwikkelingsplatform te bouwen

Samenvatting

• De Siemens Xcelerator-portfolio helpt Daimler Truck om innovatieve technologieën voor zijn vrachtwagens en bussen te ontwikkelen 
• Het nieuwe platform voor productontwikkeling en levenscyclusbeheer zal een brede waaier aan interne systemen vervangen in het kader van het digitaliseringsinitiatief 
• Dr. Andreas Gorbach, Lid van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG en verantwoordelijke voor Truck Technology: “Onze beslissing om onze relatie met Siemens uit te breiden, steunt op onze ambitie om een wereldwijd geïntegreerde IT- en ontwikkelingsomgeving voor Daimler Truck te creëren. Die omgeving zal ons helpen om de meest geavanceerde technologieën te gebruiken om de toekomst van de transportsector uit te bouwen en de activiteiten van onze klanten succesvoller te maken.” 
• “Vrachtwagens zijn de ruggengraat van onze wereldwijde toeleveringsketen en Siemens zal Daimler Truck helpen om het voortouw te nemen in de evolutie naar koolstofneutraal transport,” aldus Cedrik Neike, Lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en CEO van Digital Industries. “Daimler Truck zal verder bouwen aan zijn koolstofneutrale toekomst met ons toonaangevende technologieplatform en onze baanbrekende tools voor productontwikkeling, levenscyclusbeheer en analyses. 
 

Leinfelden-Echterdingen (Duitsland) / Plano (Texas, V.S.) – Siemens Digital Industries Software en Daimler Truck AG hebben vandaag een nieuwe samenwerking aangekondigd met als doel om een hypergeavanceerd digitaal platform te implementeren dat is gebouwd met de software- en serviceportfolio van Siemens Xcelerator. Dat platform zal Daimler Truck in staat stellen om bij te dragen tot de toekomstige innovaties voor de bedrijfsvoertuigensector en een efficiënte productontwikkeling en efficiënt levenscyclusbeheer voor vrachtwagens en bussen. Het nieuwe platform zal wereldwijd worden uitgerold voor alle ontwikkelingshubs, merken en businesssegmenten van Daimler Truck.

“Onze beslissing om onze relatie met Siemens uit te breiden, steunt op onze ambitie om een wereldwijd geïntegreerde IT- en ontwikkelingsomgeving voor Daimler Truck te creëren. Dat zal ons helpen om de meest geavanceerde technologieën te gebruiken om de toekomst van de transportsector uit te bouwen en de activiteiten van onze klanten succesvoller te maken,” verklaarde Dr. Andreas Gorbach, Lid van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG en verantwoordelijk voor Truck Technology. “Een uniform IT-landschap zal een aanzienlijke stap voorwaarts betekenen voor de ontwikkelingsactiviteiten bij Daimler Truck  Met een transparant en efficiënt en compleet ontwikkelingsproces, dat wordt mogelijk gemaakt door het nieuwe ontwikkelingsplatform, worden we wendbaarder en kunnen we onze ontwikkelingstijd inkorten.”

Dankzij het nieuwe digitale platform zal Daimler Truck nog meer gebruik maken van de Siemens Xcelerator-portfolio dankzij de implementatie van Teamcenter®-software voor PLM (Product Lifecycle Management), aangevuld met BOM-beheer (Bill of Material) als toekomstige standaard PLM-oplossing. Deze omgeving verenigt en integreert de workflows, de systemen en de aanverwante gegevens van mechanische ontwerpen, elektrische ontwerpen en simulaties van de Daimler Truck-teams. Zo kan Daimler Truck vaker een beroep doen op de oplossingen van de Siemens Xcelerator-portfolio, waaronder NX™-software voor productontwikkeling.

Sinds zijn oprichting als een onafhankelijke entiteit is Daimler Truck een digitaliseringsinitiatief opgestart om van de Daimler AG-systemen weg te migreren met als strategische doelstelling om een toonbeeld te worden op het gebied van duurzaam transport dankzij slimme IT-innovaties. Om de vrachtwagens en bussen van de toekomst te ontwikkelen, hanteert Daimler Truck een duidelijke technologische strategie, waarbij voertuigen zowel door batterijen als waterstof zullen worden aangedreven. De kans is groot dat deze voertuigen ook slimmer zullen worden dankzij een meer doorgedreven digitalisering die een nieuwe generatie diensten zoals autonome vrachtwagens mogelijk zullen maken.

“Vrachtwagens zijn de ruggengraat van wereldwijde toeleveringsketens en Siemens zal Daimler Truck helpen om het voortouw te nemen in de evolutie naar koolstofneutraal transport,” aldus Cedrik Neike, Lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en CEO van Digital Industries. “Daimler Truck zal verder bouwen aan zijn koolstofneutrale toekomst met ons toonaangevende technologieplatform en onze baanbrekende tools voor productontwikkeling, levenscyclusbeheer en analyses.

Daimler Truck kiest voor een wereldwijd ontwikkelingsplatform, waarbij de aanpak om sleutelonderdelen en voertuigplatformen een keer te ontwikkelen en vervolgens te schalen voor onze wereldwijde merken en markten centraal staat. Om dat te realiseren is een wereldwijd cloudondersteund samenwerkingssysteem en gemeenschappelijk digitaal ontwikkelingsplatform noodzakelijk. Daarom koos Daimler Truck Siemens als technologie- en implementatiepartner om deze digitale omgeving van de volgende generatie te bouwen.

Siemens Digital Industries Software helpt organisaties van elke omvang met hun digitale transformatie dankzij software, hardware en diensten van het Siemens Xcelerator-businessplatform. De software en de complete digitale twin van Siemens stelt ondernemingen in staat om hun ontwerp-, ontwikkelings- en productieprocessen te optimaliseren om de ideeën van vandaag om te buigen tot de duurzame producten van de toekomst. Van chips tot volledige systemen, van product tot proces, ongeacht de sector: bij Siemens Digital Industries Software komen heden en toekomst samen.