Brussel,
04
december
2021
|
11:19
Europe/Amsterdam

Daimler Truck Financial Services start activiteiten

Samenvatting
  • Nieuwe onderneming opent op 1 december 2021 de deuren in zeven landen
  • Andere markten over de hele wereld volgen in 2022 en 2023
  • Focus op vrachtwagen- en busklanten voor verkoopondersteuning van Daimler Truck in de vorm van leasing, financiering en verzekering
  • Daimler Truck Financial Services wordt een van ‘s werelds grootste financiële dienstverleners voor bedrijfsvoertuigen, met ongeveer 1.900 werknemers in zestien landen en een contractportefeuille van ongeveer 21 miljard euro
  • Opportuniteiten voor toekomstige groei door middel van verdere expansie en nieuwe producten op het gebied van elektrificering en ‘pay-as-you-drive’-diensten

Daimler Truck Financial Services (DTFS) is een nieuw opgerichte onderneming, die op 1 december 2021 de deuren opent in Australië, Brazilië, Japan, Canada, Mexico, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. In 2022 zal de financiële dienstverlener ook in Argentinië, België en Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Turkije worden gelanceerd. Verwacht wordt dat de portefeuille tegen eind 2022 voor ongeveer 21 miljard euro aan leasing-, financierings- en verzekeringscontracten zal bevatten. In 2023 zullen de geplande toevoeging van Duitsland en Frankrijk bijdragen tot de verdere groei. Na deze lancering zal DTFS een van ‘s werelds grootste financiële dienstverleners voor de bedrijfsvoertuigenmarkt zijn, met ongeveer 1.900 werknemers in zestien landen.

“We hebben Daimler Truck Financial Services in een recordtijd van nauwelijks tien maanden opgebouwd met de geest van een start-up. Met onze financiële diensten zullen we de verkoop van alle vrachtwagen- en busmerken van Daimler Truck ondersteunen,” aldus Stephan Unger, Lid van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG voor financiële diensten en CEO van DTFS.

Bovenop de expansieopportuniteiten zijn er ook kansen om in andere markten te groeien, dankzij nieuwe financiële producten en diensten als aanvulling op de klassieke financierings- en leasingactiviteiten. We denken daarbij aan formules op basis van het gebruik en flexibele ‘pay-as-you-go’-diensten zoals dynamische leasing- en verzekeringsproducten. Het product ‘Dynamic Lease’ zal trouwens vanaf het begin worden aangeboden in Japan en de Verenigde Staten. ‘Dynamic Insurance’ staat voor een eerste pilootfase. Bovendien biedt de transitie van de transportsector naar elektrische mobiliteit heel wat groeipotentieel met nieuwe financiële diensten op het gebied van opladen, elektrische infrastructuur en batterijleasing. Andere toekomstige businessopportuniteiten zien we onder meer in de sector fleet management of bij de integratie van connectiviteitsdiensten zoals betaalsystemen.

DTFS is een onderdeel van Daimler Truck Group. De onderneming wordt opgericht als een spin-off van het Daimler Mobility-segment in de marge van de reorganisatie van Daimler voor vrachtwagens en bussen enerzijds en personenwagens en bestelwagens anderzijds. Vandaag de dag wordt een op vier vrachtwagens en bussen van Daimler gefinancierd of geleaset via Daimlers eigen financiële diensten. Op middellange termijn wil DTFS dat aandeel optrekken tot 30 procent. De onderneming, een onafhankelijke afdeling voor financiële diensten op maat van vrachtwagens en bussen, kan zich ten volle toeleggen op de sector investeringsgoederen met transportmiddelen, die andere regels volgen dan ondernemingen gericht op particuliere personenwagenkopers. Bij DTFS zullen de organisatie, productontwikkeling, verkoop, systemen en processen geheel worden afgestemd op kopers van bedrijfsvoertuigen en zullen ze integraal deel uitmaken van Daimler Truck.

DTFS wordt gecoördineerd door Daimler Truck Financial Services GmbH (DTFS GmbH). DTFS GmbH is gevestigd in Leinfelden-Echterdingen, nabij Stuttgart. De Raad van Bestuur bestaat uit Stephan Unger (CEO), Eva-Marie Lander (CFO), Bernd Barth (Regio Europa & Zuid-Amerika), Richard Howard (Regio Noord-Amerika & Azië), en Dr. Kerstin Neumann (Legal/Compliance).