Brussel,
21
maart
2023
|
13:31
Europe/Amsterdam

Autonome vrachtwagens: dochteronderneming Torc van Daimler Truck bereikt akkoord over de overname van Algolux voor geautomatiseerde waarnemingstechnologie op basis van AI

Blacksburg, VA, VS / Leinfelden-Echterdingen, Duitsland - Torc Robotics is een onafhankelijke dochteronderneming van Daimler Truck AG en pionier in de commercialisering van autonome voertuigtechnologie. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het een overeenkomst gesloten heeft over de overname van Algolux Inc. Torc had interesse in Algolux vanwege zijn bekroonde technologie en expertise op vlak van computervisie en machine learning.

“In de commercialisering van onze zelfrijdende Freightliner Cascadia met zelfstuursoftware van Torc blijven we voortdurend de veiligheid verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat Algolux mogelijkheden biedt die ons een stap dichter brengen bij ons doel: voor het einde van het decennium willen we zelfrijdende vrachtwagens (SAE Level 4) veilig en betrouwbaar in serieproductie brengen op de Amerikaanse markt”, zegt Joanna Buttler, die aan het hoofd staat van de Autonomous Technology Group bij Daimler Truck AG.

“We zijn erg verheugd dat we Algolux in onze familie mogen verwelkomen”, zegt Peter Vaughan Schmidt, CEO bij Torc. “De technologie van Algolux bevindt zich op het snijpunt van deep learning, computervisie en lensloze beeldvorming. Hierdoor zal Torc zijn capaciteiten verder kunnen uitbreiden om autonome vrachtwagens (level 4) te commercialiseren.

“Torc deelt onze ambitie om krachtige technologieën te ontwikkelen die het potentieel van autonomie realiseren en levens kunnen redden. Dat is een van de vele redenen waarom het nuttig is om onze krachten te bundelen”, zegt Allan Benchetrit, voorzitter en CEO van Algolux. “Algolux heeft een bekwaam team met grondige kennis van waarnemingen via artificiële intelligentie (AI) en machine learning (ML). Dat sluit perfect aan bij het ervaren technische team van Torc.”

Algolux werd al meermaals erkend voor zijn vakkennis en werd in 2021 opgenomen in de lijst van CB Insights met de 100 meest veelbelovende startups die artificiële intelligentie toepassen. Torc werkt al meer dan een jaar nauw samen met het bedrijf aan meerdere technologieën en methodes om objectdetectie en afstandsinschatting te verbeteren, wat hen in staat stelde om de samenwerking tussen de beide bedrijven evalueren. Dankzij krachtige waarnemingstechnologieën kan het autonome systeem van Torc objecten correct identificeren, zelfs in moeilijke omstandigheden zoals weinig licht, mist of guur weer. De software van Algolux wordt momenteel gebruikt in de testwagens van de Freightliner Cascadia in de VS, en wordt ook ingezet in andere softwareontwikkelingen van Torc.

“Deze overname brengt de end-to-end AI-stack van Algolux, van fotonen tot gedrag, samen met de baanbrekende autonome technologie van Torc. Voeg daar nog een naadloos geïntegreerd OEM-platform aan toe, en je hebt een droomscenario”, zegt Felix Heide, CTO van Algolux. “Velen denken dat zelfrijdend vervoer nog verre toekomstmuziek is. Door deze vruchtbare samenwerking zullen we een commercieel interessante en veilige vrachtwagen voor lange afstanden op de markt kunnen brengen.”

De hoofdzetel van Algolux bevindt zich in Montreal, Canada, met kantoren in Palo Alto (Californië) en München (Duitsland). De transactie zal worden afgerond nadat de partijen verschillende pre-closingacties hebben uitgevoerd, inclusief alle vereiste goedkeuringen.