18
maart
2021
|
10:02
Europe/Amsterdam

Wasserij Dumoulin kiest voor nieuwe Actros 2127

Samenvatting

Industriële wasserij Dumoulin uit Komen is gespecialiseerd in dienstverlening aan de ziekenzorg. Het verhuurt en onderhoudt zowel bedlinnen als uniformen voor ziekenhuizen, woonzorgcentra en gehandicaptenopvang, terwijl een tweede bedrijf van de familie Dumoulin instaat voor het onderhoud van de bewonerswas van inwoners van woonzorgcentra en psychiatrische instellingen. Een vloot van 22 Mercedes-Benz trucks garandeert de logistieke afhandeling van deze activiteiten en daarin speelt de nieuwe Actros sinds kort een belangrijke rol.

De hypermoderne industriële wasserij van de familie Dumoulin bestaat al sinds 1959 en heeft zich sindsdien geprofileerd als een betrouwbare partner voor de gezondheidszorg. Huidig zaakvoerders Rik Claus en Sabine Dumoulin vormen de tweede generatie van het bedrijf en met hun zoon Niel Claus staat ook de derde generatie al met beide voeten in het bedrijf uit Komen, dat vandaag 220 personeelsleden tewerkstelt.

Bedlinnen, uniformen… maar ook bewonerswas

Wasserij Dumoulin is actief in een regio van 250 kilometer rond de wasserij. “Je kan dus stellen dat wij klanten hebben tot in Namen, Brussel en Antwerpen, terwijl we ook nog heel beperkt over de nabijgelegen Franse grens actief zijn”, vertelt Rik Claus. Dumoulin werkt voor ziekenhuizen, woonzorgcentra en de gehandicaptenzorg en het heeft van de verhuring en het onderhoud van bedlinnen en van de uniformen voor het personeel zijn specialiteit gemaakt. “Wasserij Dumoulin bestaat eigenlijk uit twee bedrijven: Blanchisserie Dumoulin, dat zich inderdaad toelegt op bedlinnen en werkkledij, en Dumoulin Comines, dat zich gespecialiseerd heeft in het onderhoud van de was van bewoners van woonzorgcentra en psychiatrische instellingen”, aldus nog Rik Claus.

Wassen en verhuren

Dumoulin is ook een verhuurbedrijf van bedlinnen en uniformen. Ziekenhuizen worden dagelijks van vers linnen voorzien. Dat betekent meteen dat de logistieke afdeling van Wasserij Dumoulin een belangrijke toegevoegde waarde te bieden heeft. “Wij moeten er vanuit kunnen gaan dat het transport onberispelijk verloopt en daarom is de keuze van onze bedrijfswagenpartner ook zo belangrijk”, benadrukt Rik Claus, die er meteen aan toevoegt dat Dumoulin daarvoor al sinds het prille begin uitsluitend vertrouwt op Mercedes-Benz en Groep Vereenooghe.

Service geven en krijgen

Het merk met de ster en zijn concessionaris met vestigingen in onder meer Ieper en Roeselare vormen onmisbare schakels in de dienstverlening die Dumoulin zijn klanten biedt. “Wij kunnen het ons niet permitteren dat we een ziekenhuis op een dag niet van vers linnen voorzien. Voor onze klanten is continuïteit bijzonder belangrijk en die moeten wij garanderen met ‘just-in-time’ leveringen. In de praktijk zijn het onze chauffeurs, maar vooral ook de trucks van Mercedes-Benz die dat waar moeten maken”, getuigt Rik Claus. Voor hem vertaalt goede service zich in gemaakte afspraken die ook daadwerkelijk nagekomen worden in geval van een ongeval, depannage of onderhoud. “Snelle interventies zijn daarbij uiteraard primordiaal, maar ook de kleine extra’s zoals het indien nodig komen ophalen en terugbrengen van voertuigen of interventies die hier ter plaatse worden uitgevoerd, maken voor ons het verschil, dat ons iedere keer weer voor Mercedes-Benz doet kiezen”, verduidelijkt Rik Claus.

Moderne veiligheidstechnologie

Zo geschiedde ook deze keer met de keuze voor twee nieuwe Actros 2127. Een opvallende keuze voor een bedrijf met een vloot die tot vandaag uitsluitend uit Atego trucks bestond: “Wij hebben deze keer voor de Actros gekozen omdat die op het vlak van veiligheidsuitrusting duidelijk een trendsetter is. Die gedrevenheid van het merk naar nog meer veiligheid voor onze chauffeurs en de andere weggebruikers charmeerde ons.” Toch opteerde Dumoulin voor de traditionele spiegels en niet voor de MirrorCams. “Een bewuste keuze”, onderstreept Rik Claus, die aangeeft dat zijn chauffeurs veel meer dan alleen maar een chauffeur zijn: “Zij zijn ons uithangbord en diegene die onze logistieke dienstverlening tot op de werkvloer van onze klanten doortrekken. Dat betekent dat zij weliswaar transportprofessionals zijn, maar toch minder uren achter het stuur doorbrengen dan de meeste beroepschauffeurs en het leek ons beter om voor hen het traditionele spiegelsysteem te verkiezen.” Een andere reden waarom Dumoulin voor de Actros koos is dat hun voertuigen al jaren een langer chassis hebben, waardoor ze bij de Atego’s goed moeten uitkijken voor eventuele overladingen op de vooras. “Een euvel dat we met deze Actros perfect wegwerken”, vervolgt Rik Claus. Dat lange chassis zorgt in combinatie met de lage CO2-uitstoot van de Mercedes-Benz vrachtwagens trouwens ook voor een verbeterde ecologische voetafdruk. “Die is voor ons als bedrijf steeds belangrijker. De keuze voor ecologische bedrijfswagens is dus geen toeval. Iets wat we ook doortrekken naar onze personenwagens, waar 100% elektrische en plug-in hybrides met een ster op de neus steeds meer de bovenhand krijgen”, besluit Rik Claus.