25
mei
2018
|
11:09
Europe/Amsterdam

Van Marcke zet resoluut puntje op de i van vooruitgang

Van Marcke, de Belgische marktleider in de distributie van sanitair en verwarming, kiest volop voor innovatie. Het aanschaffen van 8 Actros trucks voor de nachtploeg past perfect in dat plaatje.

De zonovergoten woensdagnamiddag 9 mei werd voor Mercedes dealer Ghistelinck uit Menen het ideale moment om Laurence Ghyoot (distribution manager), Sabine Allaert (Logistics Accountcoordinator) en 8 nachtchauffeurs te ontvangen voor de overhandiging van 8 splinternieuwe Actrossen, perfect in de blauwe kleur van Van Marcke en voorzien van alle veiligheidsopties en comfort. Ver zou er niet gereden worden want het nieuwe Van Marcke distributiecentrum ligt op een steenworp van Ghistelinck, meteen al een voordeel op onderhoudsgebied.

Het nieuwe distributiecentrum van 17 hectare is een waar toonbeeld van duurzaamheid en dat hoeft geen wonder te heten want Van Marcke heeft volop voor een weg gekozen waar duurzaamheid, efficiëntie en excellentie in service, zoals ze het zelf noemen, wordt doorgetrokken naar zowel gebouwen, IT, logistiek als personeel. Laurence legt hier meteen de nadruk op wanneer ze de 8 aanwezige chauffeurs brieft: “Met de grote veranderingen waar we inzitten, willen we onze waarden overdragen naar de klanten en de buitenwereld, en dus zeker ook via onze chauffeurs. Jullie werken dag en nacht, vandaar deze investering, zodat jullie je werk goed, veilig en aangenaam kunnen doen. Want een gelukkige chauffeur maakt een gelukkige klant.” Blinkende ogen bij de ervaren chauffeurs want een flinke Actros onder hun achtersteven geschoven krijgen daar konden ze voorheen alleen maar van dromen. Na een uitgebreide persoonlijke uitleg van de collega’s van Ghistelinck rijden de 8 dolgelukkige chauffeurs in een indrukwekkende colonne naar het nabije distributiecentrum. Sommige chauffeurs moeten in hun ogen wrijven, anderen zeggen dat ze gek zouden zijn om hun oudere vrachtwagen niet in te ruilen voor deze droom op wielen. Laurence bedankt meteen ook de mensen van Ghistelinck voor een zeer geslaagde samenwerking.

Safety first

De weloverwogen keuze om voor de Actros 1940 LS te gaan, bevat een persoonlijke noot van Sabine Allaert (Logistics Accountcoordinator): “Veiligheid boven alles. Het Dode Hoek gevaar is ons helaas verre van onbekend in de familie. Mijn neefje van 15 heeft het niet overleefd.” De Actros is dan ook uitgerust met de Active Brake Assist. Het systeem voert zelf een noodstop uit terwijl de chauffeur controle blijft behouden indien de noodstop niet verantwoord zou zijn. De SideGuard Assist – ook bekend als cornering assist - is helemaal gericht op binnenstedelijke veiligheid: het waakt over de hele lengte van truck (en 2 meter ervoor) én trailer en waarschuwt de chauffeur tijdig met visuele en akoestische signalen wanneer voetgangers, fietsers, auto’s of obstakels onzichtbaar worden wegens de dode hoek. Daarnaast opteerde Van Marcke voor een duo oranje zwaailichten op het dak van de trekker, omdat de leveringen vanaf heden vooral ’s nachts zullen plaatsvinden.

Comfort

De verhoogde veiligheid, het feit dat de Actros een zware vracht licht maakt, en de hoogstaande service van Mercedes Benz zorgen op zich al voor een geruststellend gevoel. Daarnaast zorgt de ergonomisch ingerichte en ruime luchtgeveerde cabine met zijn fit houdende zetels en multifunctioneel afstelbaar stuurwiel voor een maximum aan comfort. En uiteraard zijn er die zalige surplussen zoals de ingebouwde frigo. Een chauffeur van Van Marcke getuigt: “Gisteren was het meer dan 30 graden en mijn flessen water waren opgewarmd, daar hoef ik me nu geen zorgen meer over te maken. (lacht)” Geen overbodige luxe dus. Winkeliers die binnenkort een Van Marcke chauffeur op bezoek krijgen, mogen een goedgeluimde mens verwachten. Dat alleen al is één gevolg van de nieuwe wind die doorheen Van Marcke blaast om klanten meer continuïteit en zekerheid te bieden. Mercedes draagt daar graag haar steentje toe bij.

Gevonden: zuinige en milieuvriendelijke trekker voor duurzame firma

Bij Van Marcke waren ze meteen overtuigd van het hoge rendement, het dynamische karakter en de superieure trekkracht in combinatie met de lage emissies van de heavy-duty-motor OM 470. De ecologische meerwaarde werd meermaals bewezen. Dat de vrachtwagens bij Van Marcke vooral ’s nachts worden ingezet, verhoogt alleen maar de zuinigheid van het verbruik.

 

Beeldonderschriftsuggesties:

EDIT FOTO Ghistelinck: “Een gelukkige chauffeur maakt een gelukkige klant”


EDIT FOTO colonne: “De chauffeurs van Van Marcke mochten meteen met hun nieuwe babies naar huis”


EDIT FOTO Van Marcke “Home Sweet Home”