16
mei
2019
|
11:52
Europe/Amsterdam

Van den Braembussche trekt kaart van de ster

Samenvatting

Bouwmaterialenspecialst Van den Braembussche uit Eeklo vernieuwde onlangs zijn vloot betonmixers en vrachtwagens voor het leveren van bouwmaterialen. De keuze van het bedrijf met vestigingen in Eeklo, Brugge, Oostrozebeke en Aalter viel daarbij op 14 Arocs trucks.

Van den Braembussche is een firma met een lange traditie. De bouwmaterialenspecialist werd immers al in 1938 opgericht en Filip en Alexander Van den Braembussche, die vandaag aan het hoofd van het familiebedrijf staan, vormen de inmiddels derde generatie, die verantwoordelijk is voor vier vestigingen.

Aanzienlijke uitbreiding

“De laatste jaren hebben wij onze activiteiten aanzienlijk uitgebreid met in 2015 de opening van een tweede vestiging in Brugge, die gebaseerd is op hetzelfde concept als hier in Eeklo”, zegt Alexander Van den Braembussche. Concreet betekent dit dat de vestiging een handel in bouwmaterialen combineert met een betoncentrale. Daarna nam Van den Braembussche in 2016 een bouwmaterialenhandel in Oostrozebeke over en in 2018 opende het bedrijf een derde betoncentrale in Aalter. “Beton is een iets regionaler product dan bouwmaterialen. Voor bouwmaterialen volgen wij de klanten echt naar de werven. Voor beton is dat om praktische en kostenredenen niet mogelijk. Vandaar dat onze bedrijven in een geografische driehoek gesitueerd zijn, waarin ze elk een straal van 20 km rond de vestiging bestrijken, zodat we onze klanten maximaal kunnen bedienen”, pikt Filip Van den Braembussche in.

Grootste truckaankoop uit geschiedenis

Voor het bedienen van de klanten van de vier vestigingen rekent Van den Braembussche op een wagenpark van 47 vrachtwagens. Het gaat daarbij zowel om betonmixers als trucks voor het leveren van bouwmaterialen, die elk ongeveer de helft van de vloot vertegenwoordigen. Aan beide kanten van die vloot zet het bedrijf zowel trekkers als vaste wagens in. “Wij hebben een eigen werkplaats en staan zelf in voor het onderhoud van onze voertuigen en slagen er op die manier in om onze voertuigen lang mee te laten gaan. Maar aan alles komt natuurlijk een eind, zodat een aantal van onze voertuigen aan vervanging toe waren”, verduidelijkt Filip Van den Braembussche. Het werd meteen een grote vernieuwingsoperatie, want het bedrijf uit Eeklo verving niet alleen een aantal voertuigen, maar breidde zijn vloot ook verder uit. “Dat was ook nodig door de opening van onze derde betoncentrale in Aalter. En daardoor realiseren we voor het eerst zo een grote aankoopschijf aan vrachtwagens met daarin zowel vaste betonmixers als trekkers voor betonmixers en trekkers en vaste wagens voor het leveren van bouwmaterialen, waarbij deze laatsten ook altijd met een kraan uitgerust zijn.”, legt Alexander Van den Braembussche uit.

Sterke punten uit Stuttgart

“Er waren drie merken in de running voor de levering van deze vrachtwagens”, stelt Filip Van den Braembussche. De keuze van de twee broers viel uiteindelijk op Mercedes-Benz en de Arocs. “De trucks uit Stuttgart maakten indruk dankzij hun prijs/kwaliteitsverhouding en een aantal technische aspecten, zoals de HAD-aandrijving. Andere sterke punten waren hun eigen gewicht en de service van Groep Vereenooghe”, overloopt Alexander Van den Braembussche de sterke punten van de Arocs. De twee broers vertalen een sterke service overigens in snelle technische bijstand en de nabijheid van de garage. “Onze vestiging in Brugge is gelegen in de Pathoekeweg, waar ook Groep Vereenooghe zijn Brugse vestiging heeft. Handiger kan haast niet”, besluit Alexander Van den Braembussche.