19
mei
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

UPS plaatst de grootste bestelling voor “groene” bedrijfsvoertuigen ooit bij Daimler Trucks North America (DTNA)

· Een mijlpaal voor het internationale initiatief “Shaping Future Transportation” van Daimler

· UPS breidt zijn “groene” vloot met 200 hybride elektrische voertuigen en 300 aardgasvoertuigen uit

Gaffney/ Stuttgart – Op 14 mei plaatste UPS de grootste bestelling ooit voor bedrijfsvoertuigen met alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen bij Freightliner Custom Chassis Corporation (FCCC), een dochteronderneming van DTNA. De bestelling omvat 200 hybride elektrische voertuigen (HEV) en 300 aardgasvoertuigen (CNG) die op basis van het chassis MT45 en MT55 voor bestelwagens van FCCC vervaardigd worden.

Die milieuvriendelijke voertuigen maken deel uit van het internationale initiatief “Shaping Future Transportation” van Daimler en zullen door UPS in heel de VS voor de dagelijkse koerierdiensten ingezet worden, naast de huidige conventionele dieselvoertuigen van het bedrijf. “Deze bestelling bewijst nog maar eens de duurzaamheid, de betrouwbaarheid en de lage bedrijfskosten van de DTNA-voertuigen met alternatieve brandstof,” stelde Mike Stark, technisch verkoopdirecteur binnenland bij FCCC. “Die technologie stelt onze klanten in staat om tegelijk hun doelstellingen op milieuvlak te bereiken en minder brandstof verbruiken.”

FCCC is de eerste producent in de sector, die hybride bedrijfsvoertuigen voor vlootexploitatie aanbiedt. Sinds 2004 werden er al meer dan 160 exemplaren van in gebruik genomen. Daarbij komen nog eens meer dan 1.000 aardgasvoertuigen die sinds 2000 geleverd werden. “Onze hybride voertuigen hebben in de zware praktijk van de koerierdiensten hun duurzaamheid en betrouwbaarheid bewezen. Onlangs hadden ze samen meer dan 2 miljoen kilometer op de teller staan,” benadrukt Jonathan Randall, directeur verkoop en marketing bij FCCC.

In vergelijking met de conventionele basisvoertuigen verbruikt een hybride voertuig op een chassis van FCCC tot 40 % minder brandstof dankzij de combinatie van een dieselmotor met een elektrische motor. Bovendien liggen de emissies tot 90 % lager.

De 200 hybride voertuigen die UPS nu besteld heeft, worden in 2009 geleverd en versterken de vloot van 25 hybride voertuigen van FCCC, die UPS nu al in dienst heeft. Door die stap verwacht UPS elk jaar 666.000 liter brandstof te besparen en de jaarlijkse uitstoot van koolstofdioxide met 1.786 ton te verminderen.

Daimler is de internationale leider op de markt voor hybride bedrijfsvoertuigen: het bedrijf heeft al 1.500 hybride Orion bussen geleverd, meer dan 160 hybride Freightliner vrachtwagens en 300 hybride bussen en vrachtwagens van Fuso.

Daarbij komen nog eens de aardgasvoertuigen: 1.500 trucks en bussen van Mercedes- Benz en meer dan 1.000 voertuigen van FCCC.

Dat betekent dat de klanten van Daimler met de grootste vloot milieuvriendelijke bedrijfsvoertuigen ter wereld rijden. Met het initiatief “Shaping Future Transportation” wil Daimler zijn engagement voor een duurzame en milieuvriendelijke technologie voor bedrijfsvoertuigen nog meer kracht bijzetten.