11
december
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Transport Van de Poel breidt vloot uit

Transport Van de Poel uit Herenthout breidt dit jaar zijn vloot verder uit en kiest daarbij voor het merk met de ster. Vijf Mercedes-Benz Actros trekkers 4x2 en maar liefst 15 bakwagens 6x4 – alle voertuigen 420 pk sterk – worden door Erkend Concessiehouder VDH uit Herentals tussen augustus en eind november van dit jaar geleverd. De bijkomende keuze voor opties als Fleetboard en Predictive Powertrain Control onderstrepen de economische en ecologische bekommernis van Transport Van de Poel. Het past bovendien volledig in hun deelname aan het Lean amp; Green project van het Vlaams Instituut voor de logistiek dat de CO2-uistoot van deelnemende logistieke bedrijven op vijf jaar tot met 20% wil terugdringen.

De keuze voor de Mercedes-Benz Actros past volledig binnen het mission statement van Transport Van de Poel waarin niet alleen naar klantentevredenheid, maar ook naar veiligheid en naar ecologische verantwoord ondernemen wordt gestreefd.

“Tel daarbij nog het welzijn van onze medewerkers en het plaatje is compleet”, vertelt Afgevaardigd Bestuurder Luc Van de Poel. “We willen niet alleen dat onze goederen veilig onderweg zijn, ook onze mensen moeten dat zijn. In al die opzichten beantwoordde de Actros met Big Space cabine het best aan onze criteria. Niet alleen op vlak van comfort en veiligheid scoort hij goed, ook met zijn verbruik gooit hij hoge ogen. Wij hebben daarbij besloten om met de opties Fleetboard en Predictive Powertrain de ecologische kaart helemaal door te trekken.”

Fleetboard laat toe om het rijgedrag van de chauffeur permanent te monitoren en bij te sturen waar nodig om het verbruik verder terug te dringen. Bovendien kan Fleetboard ingeschakeld worden in het management van de vloot om de transporten zelf te optimaliseren. Met de vooruitziende GPS van Predictive Powertrain Control kan de vrachtwagen anticiperen op bepaalde verkeerssituaties en het beste weggedrag hanteren tijdens het volledige traject. Een brandstofbesparing van minstens 5% gaat daarmee gepaard.

Lean amp; Green

Met de keuze voor de Actros van Mercedes-Benz onderstreept Transport Van de Poel dat haar deelname aan het project ‘Lean amp; Green’ van het Vlaams Instituut voor de Logistiek geen loze belofte is.

“Onze actieve rol in dit project, waarbij we samen met veertig andere bedrijven de voortrekkers zijn, toont aan dat we onze woorden in daden willen omzetten”, vertelt Luc Van de Poel. “De vergroening van ons wagenpark speelt een sleutelrol in ons opzet om onze energiebesparing – en dus onze CO2-uitstoot – met 20% terug te dringen over een looptijd van vijf jaar. Het is slechts één factor, maar wel een essentiële.”

Transport Van de Poel: van groupage tot volle vracht

Transport Van de Poel is al 20 jaar gespecialiseerd in nationaal en internationaal transport van palletgoederen – gaande van bouwmaterialen, industriële goederen, chemische producten tot gekoelde goederen. Hun actiedomein ligt daarbij grotendeels in West-Europa met een grote focus op Frankrijk. De hele keten wordt door het Herenthoutse familiebedrijf waargenomen: van opslag en overslag over het transport naar de levering. Dankzij de diverse volumecombinaties waarbij vele trailers met laadliften zijn uitgerust, kan die laatste zowel aan de loskade gebeuren als rechtstreeks in de winkel in het stadscentrum.

Meer informatie: www.vandepoel.com