07
juni
2019
|
14:16
Europe/Amsterdam

Transport Logistic Munich: Fleetboard belichaamt toekomst van geconnecteerde logistiek

Samenvatting
  • Hoogtepunten van de beurs Mercedes-Benz Truck App Portal enFleetboard-services & -apps

  • Fleetboard en logistieke app habbl groeien samen

  • Integratie van Daimler Fleetboard GmbH in de afdeling Mercedes-Benz Trucks.

München – Fleetboard showt de toekomst van geconnecteerde logistiek op editie 2019 van de beurs Transport Logistic: digitaal, eenvoudig en zuinig. Als een van de pioneers van telematicadiensten blijft Fleetboard zijn technologieën verder ontwikkelen en op de beurs stelt het dan ook zijn Mercedes-Benz Truck App Portal voor als digitale interface voor de vrachtwagen. Zo krijgt de transportsector voor het eerst toegang tot een app-portaal dat op maat van zijn vereisten werd ontwikkeld. De apps kunnen rechtstreeks in de vrachtwagen worden geïnstalleerd, en dat in alle eenvoud vanaf het kantoor.

De logistieke processen zijn eenvoudig op te volgen met de merkonafhankelijke telematicaoplossingen en beperken zo de werkuren en kosten over de hele logistieke keten. Fleetboard maakt het mogelijk om gegevens in realtime te registreren en te evalueren. Dankzij ‘Performance Analysis’ met informatie over de rijstijl kan het brandstofverbruik van het hele voertuigenpark met maar liefst 15 procent worden gereduceerd. Via ‘Fleetboard Messaging’ kan de dispatcher rechtstreeks communiceren met de chauffeurs of bestemmingen met geocodering verzenden die rechtstreeks aan het navigatiesysteem kunnen worden toegevoegd. ‘Fleetboard Manager’ geeft een overzicht tijdens de rit. Met deze app kunnen fleetmanagers op elk moment fleetinformatie raadplegen. Ook zijn er momenteel piloottests met ‘Fleetboard Manager Pro’, waarmee klanten in de toekomst alle gegevens van de gereserveerde Fleetboard-services zullen kunnen raadplegen.

“Als telematicapioniers koppelen we onze IT-expertise aan een uitgebreide voertuigkennis. Op Transport Logistic tonen we dit jaar nieuwe oplossingen om de logistiek te digitaliseren. Zo levert Fleetboard vanuit een enkele bron de juiste oplossing voor onze klanten,” aldus Volker Hansen, Head of Digital Solutions & Services bij Mercedes-Benz Trucks en CEO van Fleetboard.

Fleetboard en logistieke app habbl groeien samen

Nadat Fleetboard Logistics GmbH in de lente habbl en conizi overnam, werd de integratie ingezet. Daartoe zal de habble-software in de toekomst worden gekoppeld aan de cloudservices van Fleetboard. Met statusinformatie van de habbleAPP wordt het voertuig een belangrijke gegevensleverancier, die de logistieke planning nog nauwkeuriger maakt. Om die kwaliteit – letterlijk – naar de weg te brengen, heeft de onderneming sinds de ingebruikname van de app al zijn energie aangewend om de habbleAPP vanaf juli te kunnen aanbieden via het Mercedes-Benz Truck App Portal.

In habble krijgen expediteurs en transporteurs tal van nieuwe beheermogelijkheden voor hun logistieke processen. Om die mogelijkheden optimaal te benutten biedt Fleetboard Logistics zijn klanten configuratieworkshops aan. Zo kunnen expediteurs en transporteurs de workflows samen met de habble-experts voorbereiden zodat het hele systeem maximaal beantwoordt aan hun vereisten op het gebied van orderbeheer. Die workflows kunnen voor elke bestelling anders zijn. De meer dan zevenduizend Fleetboard-klanten overal ter wereld kunnen diverse aanbiedingen voor de conversie naar habble aanvaarden.

Daarnaast zal de app nog een andere nieuwigheid bevatten: ze zal de rij- en rusttijden van de digitale tachograaf kunnen gebruiken om de geschatte aankomsttijd (ETA) te berekenen. Dat maakt de planning van expediteurs een stuk eenvoudiger want de berekening van rij- en rusttijden is een erg complex gegeven als men niet over de tachograafgegevens beschikt. Tot het einde van het jaar zal de onderneming zich op de thuismarkt voornamelijk toeleggen op deze toepassingen. Vanaf 2020 zal de geplande internationalisering van habble op volle toeren draaien. De voorbereidingen zijn reeds gestart.

Integratie van Daimler Fleetboard GmbH in de afdeling Mercedes-Benz Trucks.

Al bijna twintig jaar vestigt Fleetboard nieuwe normen voor geconnecteerde aanbiedingen en digitale oplossingen voor bedrijfsvoertuigen. Met de integratie in Mercedes-Benz Trucks versterkt de onderneming haar toonaangevende marktpositie.

Naast het al uitgebreide gamma services werkt Fleetboard systematisch aan nieuwe digitale oplossingen voor zijn klanten. In het digitale tijdperk worden softwarediensten belangrijker dan ooit voor de kernactiviteiten van Daimler Trucks en Mercedes-Benz Trucks en zijn ze onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van voertuigen en de ondersteuning van klanten. Daarom wordt het vroegere Daimler Fleetboard GmbH tegen het einde van dit jaar geïntegreerd in de afdeling Daimler Trucks van Mercedes-Benz Trucks. Als onderdeel van Mercedes-Benz Trucks Marketing, Sales and Services wordt de afdeling ‘Digital Services & Solutions’ verantwoordelijk voor alle aanbiedingen met betrekking tot Fleetboard en Mercedes-Benz Uptime.