24
november
2017
|
17:09
Europe/Amsterdam

Tien nieuwe Mercedes-Benz Actros Loader voor Glass Partners

Samenvatting

Glass Partners kocht onlangs tien nieuwe Mercedes-Benz Actros 1843 LS 4x2 Loader trekkers, die het zal inzetten in het vervoer van glas, maar ook in het kippervervoer. Glass Partners diversifieert immers al enkele jaren zijn activiteiten en wil die in het kippervervoer in de komende jaren nog verder uitbreiden.

“Glasvervoer en de opslag van glas voor onze klanten zijn uiteraard onze kernactiviteiten en zullen dat ook blijven”, stelt Corentin Nicolas. Hij vormt samen met zijn broer Bastien en zijn zus Delphine de inmiddels derde generatie van het familiebedrijf. Toch wil Glass Partners ook in andere sectoren zijn stempel drukken. “De economische crisis van zowat tien jaar geleden heeft ons immers geleerd dat een te grote afhankelijkheid van één activiteit niet wenselijk is. Vandaar dat wij ons sinds zowat vijf jaar ook weer toeleggen op het kippervervoer”, vervolgt Corentin Nicolas.

Oude liefde

Het kippervervoer is trouwens een oude liefde van het bedrijf, want het was de voornaamste activiteit toen het bedrijf opgericht werd in de jaren 50. Men legde zich toen hoofdzakelijk toe op de werken voor het hellend vlak van Ronquières. “Wij zien trouwens synergieën tussen het glas- en kippervervoer, want onze klanten, de glasfabrikanten, hebben ook nood aan vervoer van grondstoffen en glasscherven om hun productie draaiende te houden en wij kunnen hiervoor dan ook de perfecte ‘one-stop-shopping’-oplossing bieden”, vertelt Corentin Nicolas, terwijl hij er meteen aan toevoegt dat Glass Partners twee jaar geleden nog een derde specialiteit opstartte met het koelvervoer van voornamelijk melkproducten, fruit, groenten en chocolade.

Twee glasbokken extra

De tien Actros Loaders, die via Mercedes-Benz Finance gefinancierd worden, zullen een belangrijke rol spelen in de verdere uitbouw van de activiteiten van Glass Partners. Glasfabrikanten dringen immers aan op een geoptimaliseerd laadvermogen bij de transporten van hun glas tussen de fabrieken onderling enerzijds en naar de eindklanten toe anderzijds. Glass Partners realiseert dankzij de lichtgewicht Actros Loaders en eveneens afgeslankte glasopleggers een winst in laadvermogen die al naargelang het land kan oplopen tot 12 en zelfs 20%. “In het glastransport betekent dit echt een wereld van verschil, aangezien we zo twee extra glasbokken per trucklading mee kunnen nemen”, berekent Corentin Nicolas.

Goed uitgerust

Glass Partners opteerde ervoor zijn nieuwe trucks goed uit te rusten. “PPC of Predictive Powertrain Control, is gezien het internationale terrein waarop ze actief zijn, sowieso een must om optimale verbruiksresultaten te realiseren, maar wij vinden het eveneens belangrijk dat onze chauffeurs in alle comfort hun werk kunnen doen, zodat we zel zelfs voor het eerst met een koelkast hebben uitgerust”, verduidelijkt Corentin Nicolas. De trucks worden immers ingezet op trajecten van langere afstand doorheen Europa en zullen gemiddeld zowat 135.000 km per jaar afleggen.

Betrouwbare inzetbaarheid

De tien nieuwe Actros Loaders brengen het aandeel van Mercedes-Benz in de 150 trucks grote vloot van Glass Partners op twaalf. “Wij hebben bewust gekozen voor een truck die niet alleen licht is, maar ook nog eens robuust en betrouwbaar. De inzetbaarheid van onze vloot is immers primordiaal voor ons. En voor onze klanten. Stilstand is geen optie”, legt Corentin Nicolas uit. Dat betekent concreet dat een betrouwbaar voertuig ook nog eens hand in hand moet gaan met een doorgedreven service, die in het zeldzame geval dat er toch eens iets fout loopt, ook echt klaar staat. “Garage Huet bezorgt ons die garantie. Hetzij door een snelle depannage of door het tijdelijk ter beschikking stellen van een vervangingsvoertuig, zodat wij onze klanten niet hoeven teleur te stellen”, besluit Corentin Nicolas.

Beeldonderschriftsuggesties:

  1. Corentin Nicolas (links) neemt de sleutels van één van de nieuwe Actros 1843 LS Loader in ontvangst van Pascal Huet van Garage Huet
  1. De Actros Loader is dankzij zijn laag eigengewicht ideaal voor glastransport

     

Glass Partners zet sinds kort ook in op andere activiteiten zoals het kippervervoer, waar het als grondstoffen- en glassschervenvervoerder een toegevoegde waarde kan betekenen voor haar klanten