26
november
2018
|
16:12
Europe/Amsterdam

Tech & Data Hub – Nieuwe technologiehub voor Daimler Trucks & Buses in Lissabon

Mercedes Trucks & Buses beschikt voortaan over een nieuwe technologiehub gericht op het verder uitbouwen van de technische expertise en het faciliteren en ondersteunen van wereldwijde initiatieven binnen de Daimler-groep. Als locatie werd bewust gekozen voor Lissabon, een stad die zich profileert als een van de nieuwe digitale hoofdsteden van Europa en is uitgegroeid tot een hotspot voor jong techtalent en digitale nomaden. De lokale universiteiten kiezen resoluut voor opleidingen in nieuwe technologieën zoals data science, AI en machine learning, waardoor een open en zeer actieve community van mensen met een diverse technologische, industriële en culturele achtergrond is ontstaan. Al deze factoren speelden een essentiële rol bij de keuze voor Lissabon als nieuwe locatie voor de hub. Net zo belangrijk en aantrekkelijk voor Daimler is het sterke engagement en de nauwe samenwerking met de stad Lissabon rond toekomstgerichte thema’s zoals stedelijke mobiliteit, de toekomst van transport en logistiek, enz.

Tijdens de initiële aanloopfase zal de Tech & Data Hub zo’n 30 mensen aanwerven, met een sterke focus op techtalent uit verschillende disciplines. Door te focussen op nieuwe technologieën en digitale diensten binnen de sector van de bedrijfsvoertuigen, richt de Tech & Data Hub de aandacht op huidige en toekomstige uitdagingen bij transformaties in het segment van de commerciële voertuigen, zoals de overgang naar elektronische wagenparken, de toekomst van de logistiek, en infrastructuurintegratie (V2X).

De Tech & Data Hub zal nauwe samenwerkingsverbanden ontwikkelen met de wereldmerken van de Daimler-groep, externe partners, steden, start-ups en techcommunity’s wereldwijd met het oog op het uitbouwen van een mondiaal ecosysteem rond de mobiliteit van bedrijfsvoertuigen. Door zich te richten op open source en techcommunity’s wil de Tech & Data Hub zich positioneren als dé partner voor interne en externe samenwerking, én als een erkende technologiepartner, om wereldwijd een toonaangevende rol te spelen in de transformatie van de sector.

Over Daimler Trucks & Buses Tech & Data Hub

Data zijn de drijvende kracht achter innovatie en technologie. In onze Tech & Data Hub werken we aan de meest omvattende dataset voor de bedrijfsvoertuigensector en onderzoeken we wat deze technologie betekent voor de transformatie van de wereldwijde mobiliteit. We gaan op zoek naar real-live oplossingen op basis van de nieuwste technologieën en werken in Lissabon samen met visionairs, onderzoekers en tech-start-ups van over de hele wereld aan de toekomst van B2B-mobiliteit.

Ga naar: https://techhublisbon.io/