20
mei
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

SKT kiest met Mercedes-Benz Actros mét Top Safety Pack bewust voor veiligheid

SKT (of voluit Stevens Koeltechniek) heeft haar vloot uitgebreid met een Mercedes-Benz Actros 1936LS BlueTEC 5 en vooral met Mercedes Powershift 2 en het TOP Safety Pack waarmee ze een duidelijk maatschappelijk verantwoord signaal geeft.

Het wagenpark van SKT bestaat uit een 70-tal voertuigen, vooral bestelwagens voor installatie- en serviceopdrachten en personenwagens voor het commerciële team. Deze vloot wordt nu aangevuld met een Mercedes-Benz Actros.

“Het transport op zich behoort niet meteen tot onze kernactiviteiten”, vertelt Bart Dhulster, gedelegeerd bestuurder van SKT. “Voor het vervoer van al ons materiaal naar klanten, verspreid over heel Europa, doen we bijgevolg een beroep op professionele transporteurs. Toch hebben we nood aan een trekker oplegger combinatie om snel en efficiënt in te spelen op dringende interventie-aanvragen van onze klanten waarvoor we 24u op 24u klaarstaan.”


Top Safety Pack verdient zichzelf terug

In dat kader opteert SKT voor een Mercedes-Benz Actros 1936 LS, die voldoet aan de Euro-5 norm. Minstens even belangrijk is de aandacht van SKT voor de veiligheid – van zowel chauffeurs als andere weggebruikers. Hun keuze voor de Mercedes-Benz Actros met de automatische versnellingsbak Powershift 2 en voor het Safety Top Pack is dan ook zeer bewust.

“Het prijskaartje voor het Top Safety Pack weegt niet op tegen de talrijke voordelen. SKT besteedt in al haar activiteiten enorm veel aandacht aan veiligheid en die lijn willen we ook in ons voertuigenpark doortrekken. In dit kader gaat het zowel om de veiligheid van mijn chauffeurs als van de andere weggebruikers. Tegelijkertijd ben ik er van overtuigd dat deze investering zich terugverdient, want een verkleind risico op ongevallen betekent geen herstelkosten en geen stilstand van het voertuig.”

Het Top Safety Pack op de Mercedes-Benz Actros bestaat uit Active Brake Assist, Telligent Proximity Control, Voith Retarder, Telligent Stability Control, Telligent Lane Assistant en een chauffeursairbag voor de chauffeur. Het prijskaartje bedraagt momenteel 7.200 euro – gemiddeld 7% van de totale aankoopprijs - en betekent een 30% korting voor de klant in vergelijking met de afzonderlijke bestelling van deze opties.

De Active Brake Assist is een noodremhulp, die tussenkomt wanneer er een acuut risico op kopstaartaandrijving bestaat. Als de noodremhulp een dergelijk risico opmerkt, krijgt de bestuurder een visueel en auditief signaal. Als het risico nog groter wordt, activeert het systeem de remmen gedeeltelijk. Als de chauffeur dan nog niet reageert, levert het systeem de volledige remdruk waardoor het voertuig tot stilstand komt. De Telligent Proximit Control of afstandsregeling remt de vrachtwagen automatisch af wanneer het systeem een tragere voorligger detecteert. Wanneer de voorligger opnieuw accelereert, drijft het systeem de snelheid opnieuw op tot het vooraf ingestelde niveau. De Telligent Lane Assistant waarschuwt de chauffeur wanneer het voertuig onbedoeld van zijn rijstrook dreigt af te wijken. De Telligent-stabiliteitsregeling is het equivalent van de elektronische stabiliteitsregeling (ESP) op personenwagens en voorkomt – binnen de wetten van de fysica – slippen.

De Mercedes-Benz Actros en de oplegger passen perfect in de bedrijfsfilosofie en vervullen tegelijk een ambassadeursfunctie voor SKT. Daarom ook werd er eveneens aandacht besteed aan de carrosseriekleur en de belettering.


SKT

SKT werd in 1968 opgericht door Herman D’hulster en kreeg van bij de start de naam ‘Stevens Koeltechniek’ mee. De hoofdactiviteit van SKT behelst alle types van industriële koelsinstallaties als daar zijn invriestunnels, diepvrieskamers, klimatisatie en bijhorende automatisatie. Het klantenbestand bestaat voornamelijk uit bedrijven uit de voedingsindustrie (diepvriesgroenten en –frieten, vleesverwerking, roomijs, …), zowel uit de thuisbasis West-Vlaanderen als in de rest van België en Europa (en recent ook India).

Meer info over SKT: www.skt.be