18
februari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

NV Kesteleyn kiest voor Mercedes-Benz Actros

De NV Kesteleyn – een gerenommeerd bedrijf dat 60 jaar actief is in de Gentse Zeehaven – versterkte rond de jaarwisseling haar vloot met 5 Mercedes-Benz Actrossen van het type 1941 LS.

De NV Kesteleyn – gespecialiseerde zand- en grindhandel, betoncentrale en specialist in kalksteen, porfier en parkgoud – besloot in 2007 een nieuwe activiteit op te starten; de organisatie van het transport van zand en grind in eigen beheer.

Om deze nieuwe opdracht in goede banen te leiden was er nood aan een vloot specifieke voertuigen, waarvoor de NV Kesteleyn te rade ging bij Mercedes-Benz Gent. Niet alleen de specifieke karakteristieken van de Mercedes-Benz Actros trekker, waaronder het gunstige leeggewicht, maar ook de all-in service formule van Charterway, maakten dat de NV Kesteleyn overging tot de bestelling van 5 Mercedes-Benz Actrossen van het type 1941 LS, uitgevoerd met alu velgen en met Mercedes POWERSHIFT 12.

Mercedes-Benz Actros 1941 LS

Met zijn keuze voor de Actros 1941 LS – trekker met kipbak - combineert de NV Kesteleyn het comfort voor de chauffeur met de gewichtsgeoptimaliseerde uitvoering van de Mercedes-Benz Actros.

De versnellingsbak Mercedes-Benz POWERSHIFT12 verruimt zonder enige twijfel het comfort van de chauffeurs en dankzij de optie met 12 verhoudingen, stijgt het nuttig laadvermogen met 50 kg. De keuze voor de 9-duims alu velgen en voor de aluminium luchtketels moet eveneens in deze context worden gezien.

De versnellingsbak, Mercedes POWERSHIFT 12, biedt extra voordelen aan de klant en de chauffeur dankzij een hogere rentabiliteit en snellere en comfortabelere schakelovergangen. Deze versnellingsbak met splitter en verdeler dankt zijn lichtheid aan een ontwerp dat gestoeld is op een basisversnellingsbak met drie niet gesynchroniseerde versnellingen. Bij toepassingen voor zowel lokaal verkeer als langeafstandstransport komen de voordelen van deze volledig geautomatiseerde mechanische versnellingsbak maximaal tot uiting. Dankzij zijn ontwerp heeft hij bovendien ook een gunstige invloed op het nuttig laadvermogen.

Tegelijkertijd brengt de PowerShift-versnellingsbak tal van bijkomende rijprogramma’s met zich mee die aangepast zijn aan de dagelijkse omstandigheden. Het belangrijkste voordeel van deze mechanische versnellingsbakken met automatische bediening is het feit dat de voertuigen meer beschikbaar zijn door een vermindering van het risico op bedieningsfouten, een voordeel dat al talloze keren werd aangetoond sinds de voorstelling van dit soort versnellingsbakken door Mercedes-Benz meer dan 20 jaar geleden. Over het algemeen kunnen zowel transportbedrijven als chauffeurs dus alleen maar voordeel halen uit de nieuwe versnellingsbak.

NV Kesteleyn

De NV Kesteleyn is een familiebedrijf dat groeide vanuit de scheepvaart tot een vandaag de dag toonaangevend bedrijf dat actief is in verschillende domeinen – zand- en grindhandel, betoncentrale en de verdeling van kalksteen, porfier en parkgoud. In totaal stelt de NV Kesteleyn 45 mensen te werk en opereert ze zowel vanuit Gent-Zeehaven als vanuit Avelgem waarbij ze de Europese markten bedient.

In het kader van de zand- en grindhandel slaat de NV Kesteleyn met het beheer van een eigen transportactiviteit een nieuwe weg in.

“Wij willen onze serviceverstrekking onze klanten toe verder uitbreiden en optimaliseren met het oog op een maximale flexibiliteit”, aldus Jonathan Kesteleyn van de gelijknamige firma. “In het kader van de ontwikkeling van deze nieuwe activiteit, leek de Mercedes-Benz Actros met de Mercedes POWERSHIFT en in combinatie met de all-in service van Charterway mij de meest geschikte partner”, aldus nog Kesteleyn.