19
januari
2021
|
16:09
Europe/Amsterdam

Nieuwe modellen uit het Actrosgamma kunnen nu besteld worden: de verkoop van de Actros F en Edition 2 gaat van start

Samenvatting
  • Nieuwe cabine, klassieke buitenspiegels en Classic Cockpit: de nieuwe Actros F getuigt van een functioneel en efficiënt ontwerp
  • Edition 2: de speciale beperkte reeks van 400 exemplaren van de Actros verlegt de norm op het vlak van comfort, veiligheid en design
  •  

Stuttgart – De nieuwe Actros F is een instap in de wereld van Mercedes-Benz Trucks en is meer bepaald bestemd voor klanten die naar een functionele truck uitkijken, maar die niet per se elke nieuwe innovatie van de nieuwste generatie van de Actros nodig hebben. Zij willen een truck met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding en met het echte DNA van Mercedes-Benz Trucks. Klanten in 24 EU-landen en bepaalde markten buiten de EU kunnen dit model, waarvan het ontwerp volledig op een maximale functionaliteit en efficiëntie afgestemd is, vanaf nu bestellen. De productie gaat in april van start.

Combinatie van comfort en functionaliteit

Met de Actros F wordt een nieuwe cabineversie in het aanbod van Mercedes-Benz Trucks opgenomen. De uitvoeringen StreamSpace of BigSpace van de nieuw ontworpen cabine, met een breedte van 2,5 m en een motortunnel van 120 mm, bieden een ongeëvenaarde ruimte in deze categorie, terwijl de in- en uitstap laag gehouden werd (niet meer dan drie treden). De Actros F, die alleen met het stuur links beschikbaar is, kan in totaal in 17 verschillende uitvoeringen besteld worden en is ideaal voor klassieke en regionale transporten, meer bepaald als truck met verwisselbare laadbakken, als kipvoertuig of als tankwagen.

De nieuwe Actros F wordt standaard met een Classic Cockpit en met klassieke buitenspiegels in glas uitgerust. In combinatie met het navigatiesysteem, de airconditioning en enkele andere optionele uitrustingselementen wordt in de truck ook de nieuwe, gebruiksvriendelijke multimediacockpit (10”) en het multifunctionele stuurwiel van de huidige Actrosgeneratie ingebouwd. De nieuwe Predictive Powertrain Control is een andere optie die de schakelbewegingen van de versnellingsautomaat aan de topografie aanpast en door die precies afgestemde schakelstrategie extra brandstofbesparingen mogelijk maakt. De nieuwe Actros F wordt in heel Europa, waar dat wettelijk verplicht is, uitgerust met de remassistent Active Brake Assist (ABA 5) van de vijfde generatie en met de spoorassistent. Indien gewenst kan de nieuwe Actros ook met de afslagassistent (Sideguard Assist) uitgerust worden.

Met de Actros F krijgt elke bestuurder bovendien toegang tot de speciale diensten van Mercedes-Benz Trucks. Die omvatten flexibele leasingformules, veilige financieringsopties en handige servicepakketten die bijvoorbeeld slijtage, reparaties en onderhoud dekken. Daarnaast kunnen ook functionele connectiviteitsdiensten, zoals Mercedes-Benz Uptime en de app Fleetboard Manager, gebruikt worden om de efficiëntie nog te verhogen.

Cabine

StreamSpace L-cab (BigSpace als optie beschikbaar)

Breedte

2,50 m

Motortunnel

120 mm

Hoofdruimte

1,85 m

Modelvariant

963 LHD (17 verschillende opties)

Wielconfiguratie

4x2, 6x2, 6x4

Motorvermogen

OM 470: 240 kW (326 pk), 265 kW (360 pk), 290 kW (394 pk), 315 kW (428 pk), 335 kW (455 pk)

OM 471: 310 kW (421 pk), 330 kW (449 pk), 350 kW (476 pk), 375 kW (510 pk), 390 kW (530 pk)

Maximaal toegelaten massa

18 t, 20 t, 25 t, 26 t

Lakwerk

Volgens de wensen van de klant

Actros Edition 2: beperkte speciale reeks met een ‘wauweffect’

De Actros Edition 2, een speciale reeks van 400 exemplaren, is vanaf nu ook beschikbaar. De doelgroep zijn innovatiegerichte professionele bestuurders en zelfrijdende transporteurs voor wie hun truck hun huis is, die veel belang aan een individuele stijl en een hoog comfortniveau hechten en die een sterke emotionele band met hun voertuig hebben. De Edition 2 dankt zijn onmiskenbare karakter aan tot 40 bijkomende opties voor het interieur en het koetswerk, plus aan een aantal designelementen uit de Edition 1. Het resultaat: een premium Actros met een ‘wauweffect’ die transporteurs een stevig argument in handen geeft nu het tekort aan chauffeurs prangend wordt. De Edition 2 wordt eveneens vanaf april gebouwd.

Rijden, werken en leven in een luxueuze omgeving

Een hele reeks van uitrustingselementen onderstreept het gevoel van luxe in de Edition 2. Zoals het stijlvolle interieur dat opvalt door het instrumentenbord en de deurgrepen die met nappaleer bekleed zijn, verschillende interieurelementen in koolstofvezel en de hemelbekleding met sfeerverlichting. Ook het nieuwe startscherm in de primaire display van de multimediacockpit en het logo ‘Edition’ in gepolijst en geborsteld aluminium langs de begeleiderskant zijn echte blikvangers. Het bovenste bed is 900 mm breed en wordt volledig uitgerust geleverd. Een gordijn - amandelbeige langs de binnenzijde en zwart langs de buitenzijde - verduistert alle ramen en staat op een stijlvolle manier borg voor de nodige privacy. Net als het gordijn met de Mercedes-Benz-ster dat voor het bed geschoven kan worden.

De blikvangers bij het koetswerk zijn onder andere de exclusieve versiering van de flanken met een sterpatroon, de belettering ‘Edition 2’ in het gelakte zonnescherm, het Actros-embleem vooraan, de belettering ‘Actros’ bovenaan de achterwand van de cabine, vier bijkomende ledkoplampen in het zonnescherm en drie ledarbeidslichten achter de cabine. In het zijprofiel vallen vooral de roestvrije treden op. De naafkappen voor de achteras zijn in roestvrij staal uitgevoerd, met beschermkappen voor de wielmoeren. Daarnaast zijn ook een verlichte Mercedes-Benz-ster tegen een zwarte achtergrond en verscheidene sierelementen in donker chroom voor de radiator standaard. De koplampen hebben op hun beurt een donkere omlijsting gekregen.

De uitvoering Edition 2 wordt aangeboden voor alle varianten met twee en drie assen van de huidige Actrosgeneratie met de GigaSpace en BigSpace cabines, zowel met het stuur links als rechts. Het lakwerk kan vrij gekozen worden en kan uitgevoerd worden in de bedrijfskleuren van de klant. De voorzijde van het voertuig wordt echter altijd in moonstone grey metallic gelakt, wat voor een goede herkenbaarheid zorgt.

De standaarduitrusting van de Edition 2 omvat de volgende zes pakketten:

  • Safety Package met een aantal actieve assistentiesystemen
  • Comfort Package met ledsfeerverlichting, rijden en rusten, scheerspiegel, koelkast, enz.
  • Driving Package met lederen stuurwiel, elektrisch zonnescherm en nog andere uitrustingselementen
  • Sight Package met, onder andere, bi-xenonkoplampen, regensensor en ledachterlichten
  • Media Package met soundsysteem, tablethouder, bijkomend stopcontact van 12/15 V
  • Extra Line met ledstandlichten in de MirrorCam, ledrichtingaanwijzers en welkomlicht

Daarnaast zijn er voor de Actros Edition 2 ook individueel samenstelbare onderhoudspakketten mogelijk, zoals een nieuw en op het aantal gereden kilometers gebaseerd servicecontract - de Mercedes-Benz CompleteMile.

Uitstekende veiligheidsuitrusting en connectiviteit op maat

Met de Edition 2 streeft Mercedes Benz Trucks dezelfde doelstelling na als met de huidige generatie van de Actros: bijdragen tot een ongevalvrij verkeer en door het gebruik van actieve assistentiesystemen vooruitgang boeken in de visie van een volledig ongevalvrij verkeer. Met het oog daarop is de Edition 2 af fabriek uitgerust met de vijfde generatie van de remassistent Active Brake Assist (ABA 5), de optionele Active Drive Assist (ADA) die een deels geautomatiseerd rijden mogelijk maakt, de standaard MirrorCam die de grote en breedhoekspiegels vervangt, en de Sideguard Assist (afslagassistent) die voetgangers en fietsers kan opmerken. In combinatie met die assistentiesystemen levert de verder ontwikkelde Predictive Powertrain Control (PPC) indrukwekkende prestaties. Het systeem bespaart niet alleen een grote hoeveelheid brandstof, maar kan ook op regionale wegen de bestuurder ontlasten.

De bestuurder krijgt de werking en functies van de assistentiesystemen zoals ABA 5, ADA of PPC te zien in de gebruiksvriendelijke multimediacockpit die met zijn twee kleurenschermen het hart van de HMI (Human-Machine Interface) vormt. Daarnaast zijn nog andere HMI-innovaties opgenomen, zoals de weergave van de eerstvolgende verkeerssituatie in de primaire display of het totale gewicht van trekker en oplegger.

Als u beslist om de interactieve mulitmediacockpit als een upgrade van de standaarduitvoering aan te kopen, krijgt u ook een snelle toegang tot het Mercedes-Benz Truck App Portal. Dat stelt transportbedrijven in staat om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden op het vlak van de connectiviteit en om hun voertuigen uit te rusten met apps die de efficiëntie en het comfort verhogen, zoals telematicadiensten van FleetBoard of van andere providers. Of ze kunnen diensten zoals Mercedes-Benz Uptime gebruiken om de beschikbaarheid van hun voertuigen op een duurzame manier te vergroten.