18
april
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe langeafstandstruck Actros binnenkort op de markt

Stuttgart – Vermomde testversies doen vandaag nog steeds hun finale testritten, maar dat neemt niet weg dat de verkoop al in de tweede helft van 2011 van start gaat. De nieuwe langeafstandsvrachtwagens zijn zo ontwikkeld dat ze het success van de Actros bestseller verder zullen zetten en verder zullen uitbouwen. Transportondernemingen en chauffeurs kunnen zich verheugen op een groter rendement, een betere rijdynamiek en meer comfort in deze nieuwe vrachtwagens. Dit is deels toe te schrijven aan de nieuwe cabines in zeven basisversies. De striping van de nieuwe trucks kan niet verhullen dat de contouren wijzen op een verrassend, maar toch typisch Mercedes-Benz design met aërodynamische verfijningen en een innovatief lichtconcept. De buitendimensies bevestigen de grote werk-, woon- en rustruimte voor de chauffeur.

Onder de motorkap komt de kracht van de onlangs voorgestelde Mercedes-Benz motoren van de Nieuwe Generatie, die in het Duitse Mannheim worden gebouwd. Initieel is deze in vier vermogensklasses beschikbaar: van 310kW tot 375kW en met een maximumkoppel van 2100 Nm tot 2500 Nm. Dankzij ultramoderne technologie waaronder het unieke X-Pulse injectiesysteem, uitlaatgasrecirculatie, uitlaatgasnabehandeling met BlueTEC diesel technologie en een partikelfilter, zijn dit de eerste motoren, die in Europa nu reeds voldoen aan de Euro VI uitstootnormen, die pas in 2014 van kracht worden. Euro VI zal de huidige Euro V grenswaarden verder terugdringen met 80% voor NOx en 67% voor fijn stof.

De laatste zeven jaar onderging de nieuwe Mercedes-Benz Actros langeafstandstruck zeer strenge tests; in de hitte van de Sierra Nevada over winterse omstandigheden op de Noordpool tot praktische wegtests. Net zoals alle vrachtwagens van Mercedes-Benz hun nut en waarde tonen in alle facetten van het goederentransport, zo zal de betrouwbaarheid van de nieuwe langeafstandstruck het Mercedes-Benz motto “Trucks you can Trust” verder onderschrijven.