06
april
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuw trucknavigatiesysteem van Mercedes-Benz

  • Een nieuw trucknavigatiesysteem van Mercedes-Benz voor de modelseries Atego, Axor en Actros

  • Dynamische routegeleiding die rekening houdt met de behoeften van bedrijfsvoertuigen (hoogte- en snelheidsbeperkingen)

  • Kaartmateriaal voor haast elk Europees land inbegrepen

  • Gesproken instructies in 15 talen

Vanaf nu is er af fabriek een nieuw trucknavigatiesysteem van Mercedes-Benz beschikbaar voor de modelseries Atego, Axor en Actros. Bij het systeem wordt kaartmateriaal voor 26 Europese landen geleverd, terwijl de gebruiker uit 15 Europese talen kan kiezen voor de gesproken instructies. Het trucknavigatiesysteem houdt rekening met de specifieke vereisten van bedrijfsvoertuigen (bijv. gewichts-, hoogte- en breedtebeperkingen, speciale routes naar stadscentra, enz.). Tegelijk gidst het trucknavigatiesysteem de chauffeurs op een comfortabele manier doorheen onbekend gebied. Dat gebeurt met pijlen op het combi-instrument en door pijlen en/of kaartnavigatie op het scherm van 6,5”. De dynamische routegeleiding van TMC (Traffic Message Channel) maakt het bovendien mogelijk om files en problemen te omzeilen en dus tijd te winnen.

Er zijn heel wat factoren die voor een geïntegreerd trucknavigatiesysteem pleiten: de snelle en gemakkelijke oriëntatie en de voor bedrijfsvoertuigen specifieke navigatie, zowel in binnen- als buitenland. De dynamische navigatie met TMC stelt routes voor om files en problemen te omzeilen waardoor de reistijd ingekort kan worden. Het navigatiesysteem komt de verkeersveiligheid ten goede door met pijlen op het combi-instrument richtingaanwijzingen te geven. Het gebruiksklare systeem wordt tijdens de productie in de fabriek van Mercedes-Benz in Wörth ingebouwd, zodat het niet op een later tijdstip geïnstalleerd moet worden. Ten slotte is het systeem dat met een afzonderlijk bedieningspaneel uitgerust is, bijzonder eenvoudig te gebruiken.

Het kaartmateriaal (Tele Atlas) voor 26 Europese landen wordt op dvd’s aangeleverd en maakt van bij het begin deel uit van de standaarduitrusting. De gebruiker kan kiezen uit in totaal 15 Europese talen voor de gesproken instructies die via de luidsprekers van het voertuig weergeven worden.

Voor de bestuurder aan zijn rit begint, moet hij de voertuiginformatie invoeren die belangrijk is om de geplande rit te kunnen plannen: breedte, hoogte, lengte, maximaal toegelaten gewicht, toegelaten belasting per as, gevaarlijke goederen.

Drie verschillende routes kunnen berekend worden: de snelste, de kortste of een individuele route met stops. Het trucknavigatiesysteem kan samen besteld worden met de CD radio, de Bluetooth CD radio of de Bluetooth CD radio met vast geïnstalleerde telefoon.