30
mei
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuw Erkend ServicePunt voor Mercedes-Benz Bedrijfsvoertuigen ingehuldigd in Courcelles

Op 29 mei opent de Groep Lambert officieel haar nieuw Mercedes-Benz Erkend ServicePunt in Courcelles, nabij Charleroi. Met de steun van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg investeerde de familie Pirmez - de drijvende kracht achter de Groep Lambert - 2 miljoen euro in de uitbreiding van haar activiteiten op een nieuwe site nabij Charleroi. Hiermee beantwoordt ze aan de stijgende behoeften van een regio die op logistiek vlak in volle ontwikkeling is. De site in Courcelles, die een uitbreiding is van de bestaande activiteiten van de Groep Lambert, is verantwoordelijk voor de dienst naverkoop voor Mercedes-Benz Vans amp; Trucks en heeft inmiddels al enkele maanden kunnen proefdraaien.

De Groep Lambert werd in 1951 opgericht en herbergt verschillende activiteiten: een Mercedes-Benz Erkend Servicepunt voor Mercedes-Benz Personenwagens en Vans, in Marcinelle, een Erkend Servicepunt voor Mercedes-Benz Bedrijfsvoertuigen (Vans amp; Trucks) en voor de bussen van de merken Mercedes-Benz en Setra in Rhisnes, nabij Namen en nu kan er officieel een derde Erkend Servicepunt – Courcelles - aan dit lijstje worden toegevoegd. Bovendien is de Groep Lambert de officiële invoerder in België voor Unimog, een contract dat ze reeds bezit sinds het ontstaan van de Groep.

Professionalisering

Drie jaar geleden werd de basis gelegd voor een uitbreiding van de bestaande activiteiten met een bijkomende locatie voor de dienst naverkoop voor Mercedes-Benz Bedrijfsvoertuigen. Deze beslissing werd ingegeven door de groeiende logistieke activiteiten rond Charleroi en de als gevolg daarvan steeds groter wordende eisen van deze sector inzake transport.

Tegelijkertijd bleek uit een studie van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg – Dealer Network of the Future – dat er nood was aan een toenemende professionalisering van het Mercedes-Benz Bedrijfsvoertuigennetwerk met het oog op de rendabiliteit van haar dealers enerzijds en de kwaliteitsvolle dienstverlenging anderzijds. In dat kader drong een Mercedes-Benz bedrijfsvoertuigenvestiging in de provincie Henegouwen zich op waarvoor Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en de familie Pirmez de handen in elkaar sloegen.

Beide elementen samen lagen aan de basis van de beslissing om een extra locatie op een terrein van 2,5 hectare in Courcelles te vestigen.

In samenwerking met Architectural Management werden de behoeften en de noden van een moderne garage in kaart gebracht en vertaald naar een gebouw en voldoende parkeergelegenheid voor het cliënteel van Mercedes-Benz Bedrijfsvoertuigen, die samen een oppervlakte van 1 hectare beslaan. In het ontwerp en de realisatie van de plannen werd voldaan aan alle wettelijke voorschriften op vlak van milieu en werd het Mersy systeem van Mercedes-Benz – de gescheiden ophaling en verwerking van gevaarlijk afval, volledig in kaart gebracht.

De receptie is ongeveer 2000m² groot, daar waar het 1200m² grote atelier plaats biedt aan 14 werkplaatsen plus een diagnosepost. Het wisselstukkenmagazijn krijgt eveneens een strategische plaats toegewezen om een optimale werkstroom te creëren. De ligging van het terrein laat bovendien toe een ondergrondse verdieping te creëren waar een refter en een vestiaire voorzien worden waarbij het comfort van het personeel centraal staat.

Creatie van tewerkstelling

De uitbreiding van de activiteiten heeft een positieve impact op de tewerkstelling waarbij de Groep Lambert een groei van haar personeelsbestand op korte en op middellange termijn ziet.

Het personeelsbestand van de Groep Lambert bestaat momenteel uit 80 werknemers, waarmee het totaal aantal werknemers sinds de ingebruikname van de site in Courcelles met 15 toenam. Verwacht wordt dat het personeelsbestand tegen eind dit jaar wordt uitgebreid met nog eens 20 extra plaatsen. Op dat moment zal de Groep Lambert in totaal 45 technici tewerk stellen. De mensen met een technische opleiding zijn van kapitaal belang in de verdere ontwikkelingen van de Groep Lambert aangezien de stilstand van bedrijfsvoertuigen – onderhoud en/of pechverhelping – steeds een rem is op de activiteiten bij de klant. Om de best mogelijke technische bijstand en service te kunnen verlenen genieten de technici een permanente bijscholing bij Mercedes-Benz Belgium Luxembourg om hen op de hoogte te houden van de laatste technische en technologische evoluties.

De werken in Courcelles werden begin 2007 opgestart en werden begin 2008 voltooid waarna de activiteiten konden worden opgestart. Ondertussen heeft het team van de Groep Lambert al enkele maanden kunnen proefdraaien om hun kruissnelheid te bereiken.