08
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

N. CHARLIER inter NVin Windhof Luxembourg trekt de kaart Mercedes-Benz

De logistieke groep N. CHARLIER inter NV in Windhof Luxembourg zag in 1989 het levenslicht en kende sindsdien een steile groei. Zo werden niet alleen de activiteiten gaandeweg uitgebreid – van warehousing, internationaal transport naar distributie - maar werd ook de vloot in snel tempo uitgebreid. Momenteel beschikt N. CHARLIER inter NV over niet minder dan 80 voertuigen en 150 opleggers. Sinds dit jaar maakt ook Mercedes-Benz – met negen Nieuwe Actrossen 1845 LS - deel uit van deze vloot. Een gunstige TCO, opmerkelijke verbruikscijfers en een interessante servicecontract overtuigden N. CHARLIER inter NV van het merk met de ster.

Total Cost of Ownership

Mercedes-Benz lanceerde in 2011 haar Nieuwe Actros, die toen reeds voldeed aan de Euro VI-normen, die pas sinds begin dit jaar in werking traden. De Nieuwe Actros is een toonbeeld van design, comfort, rijdynamiek en efficiëntie. Troeven, die bij N. CHARLIER inter NV niet in dovenmansoren zijn gevallen.

“De Nieuwe Actros overtuigde ons van zijn kwaliteiten”, vertellen de heer en mevrouw Charlier. “De nieuwe Euro VI-technologie stond een gunstig verbruik niet in de weg en ook zijn restwaarde kon ons bekoren. Tel daarbij ook nog het interessante servicecontract en de belangrijkste elementen om een gunstige Total Cost of Owernship te garanderen, waren vervuld. Bovendien kunnen we terugvallen op een uitstekende dienstverlening van de Mercedes-Benz concessiehouder Huet.”

N. CHARLIER inter NV opteerde voor de Nieuwe Actros 1845 LS met een Streamspace cabine van 2.5 m breed. De Nieuwe Actros is verder uitgerust met onder meer FleetBoard en PPC of Predictive Powertrain Control.

“Het verbruik neemt een belangrijke plaats in in ons kostenplaatje en dus zijn alle technologieën die bijdragen tot een reductie ervan welkom. Fleetboard laat ons toe om een efficiënt rijgedrag te promoten en dankzij PPC of de vooruitziende GPS kan het verbruik van de Nieuwe Actros verder wordt gedrukt – tot 5%. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de investeringen in deze opties snel kunnen worden terug verdiend.”

N. CHARLIER inter NV

Het avontuur Charlier begon in 1989 en ontwikkelde zich vooral in de aanloop naar het jaar 2000. De onderneming biedt een brede waaier van diensten aan, gaande van het recent sterk ontwikkelde distributie over internationaal transport tot warehousing. Alle activiteiten worden aangevuld met een specifieke dienstverlening op maat van de klant.

Meer info: http://www.ncharlier.be