03
oktober
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz vrachtwagens: Trucks you can trust

· De klanttevredenheid komt op de eerste plaats

· Een voorbeeld van vakmanschap: de ‘Trust Edition’ van de nieuwe Actros


"Trucks you can trust". Dat is wat Mercedes-Benz op de IAA in Hannover belooft waar het merk zijn vrachtwagens voorstelt. Die belofte is ingegeven door de spreekwoordelijke kwaliteit van de bedrijfsvoertuigen van Mercedes-Benz en is tegelijk een aansporing voor de meer dan 40.000 medewerkers van Mercedes-Benz Trucks in de hele wereld. De betrouwbaarheid en kwaliteit waarvan elke dag meer dan 600.000 exemplaren van de Mercedes-Benz Actros in meer dan 100 landen blijk geven, bewijzen dat het helemaal niet om een loze belofte gaat. Ook het grote aantal Mercedes-Benz vrachtwagens van de andere bouwreeksen, zoals de Atego en de Axor, bevestigen het kwaliteitsimago van Mercedes-Benz. Stuk voor het stuk zijn het waardige opvolgers van de legendarische vrachtwagens die het bedrijf nu al 110 jaar bouwt en waarop zijn goede naam gevestigd is.

De resultaten van marktonderzoek in Europa bevestigen overigens de uitspraak “Trucks you can trust”: de Mercedes-Benz Actros, bijvoorbeeld, is de truck met het kleinste aantal pannes die tot een immobilisering leiden. Bovendien scoren de vrachtwagens van Mercedes-Benz ook hoog wanneer het op de voertuigbeschikbaarheid aankomt.

De interne beoordelingen bevestigen de uitspraken van de klanten. Zo is het aantal klachten in verband met de kwaliteit sinds het midden van de jaren 1990 met meer dan de helft gedaald. De legendarische kwaliteit van de zware vrachtwagens wordt dus met harde cijfers gestaafd.

Kwaliteit en betrouwbaarheid komen bij Mercedes-Benz Trucks op de eerste plaats. In een nooit gezien initiatief om de betrouwbaarheid nog te verhogen, werden alle klachten over de voertuigtechniek – tot en met klachten over details zoals deurvangers of de inklappende opstaptreden bij bouwvoertuigen – grondig door de bedrijfsleiding van Mercedes-Benz Trucks onderzocht. Vervolgens werden de nodige maatregelen genomen die gedurende een lange tijd opgevolgd werden om er zeker van te zijn dat ze het gewenste effect hadden. De bedoeling daarvan is om klanten, zowel nu als in de toekomst, voertuigen met een maximale bruikbaarheid en inzetbaarheid aan te bieden. “Trucks you can trust” is het leidende principe van de klantgerichte aanpak in alle afdelingen, van de ontwikkeling over de productie en verkoop tot de service in de garage.

“Met de belofte ‘Trucks you can trust’ onderstreept Mercedes-Benz zijn vastberaden wil om kwalitatief hoogstaande en betrouwbare producten en diensten te leveren, en om op een eerlijke wijze als partner met zijn klanten om te gaan. Want voertuigen en zakenpartners waar men in elke situatie op kan rekenen, zijn in de transportsector essentieel voor elke onderneming,” zei Hubertus Troska, hoofd van de afdeling Mercedes-Benz Trucks bij Daimler AG, naar aanleiding van de IAA 2008 in Hannover.


Trust Edition – een voorbeeld van vakmanschap door Mercedes-Benz

Een voorbeeld van de hoogwaardige kwaliteit in de vrachtwagenbouw is de “Trust Edition’ van de nieuwe Mercedes-Benz Actros op de IAA in Hannover. Historische verwijzingen worden hier gecombineerd met de modernste technologie. De groene carrosserielak en het bordeauxrode interieur herinneren aan de typische kleuren van bedrijfsvoertuigen in de economische wonderjaren en verwijzen naar de lange traditie van Mercedes-Benz Trucks. Verchroomde elementen, hoogwaardige details en edele materialen geven het begrip kwaliteit als het ware een tastbare vorm. Basis voor dit unieke speciale model is de betrouwbare en rendabele technologie van de nieuwe Mercedes-Benz Actros, die ook nu hij aan zijn derde generatie toe is, de trendsetter op de markt blijft en bovendien een hattrick gescoord heeft door drie keer de onderscheiding “Truck of the Year” in de wacht te slepen.