17
december
2020
|
09:29
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Trucks voert met ‘Mercedes-Benz Certified’ een nieuw label voor tweedehands trucks in - 10 vragen en antwoorden over de nieuwe kwaliteitsbelofte

Samenvatting
  • Mercedes-Benz Certified: tweedehands trucks van Mercedes-Benz in prima conditie
  • Een in heel Europa geldige garantie van 12 of 24 maanden op de aandrijflijn
  • Voertuigcontroles door steunpunten van Mercedes-Benz staan borg voor de hoogste kwaliteit
  • De eerste ‘Mercedes-Benz Certified’ truck werd aan een Oostenrijkse klant geleverd
  • Het aanbod is vanaf het eerste kwartaal 2021 in heel Europa beschikbaar
  • Andreas von Wallfeld, directeur marketing, verkoop en services bij Mercedes-Benz Trucks in het interview: “We geven onze klanten een duidelijke kwaliteitsbelofte”.

Stuttgart / Laarkirchen, Oostenrijk – Niet alleen de nieuwe voertuigen van Mercedes-Benz Trucks zijn topklasse. Ook de tweedehands trucks van Mercedes-Benz voldoen aan de hoogste vereisten. En de beste trucks in dat aanbod dragen vanaf nu het nieuwe label ‘Mercedes-Benz Certified’. “Met de invoering van het label ‘Mercedes-Benz Certified’ versterken we het profiel van onze afdeling voor tweedehands trucks en geven we onze klanten een duidelijke kwaliteitsbelofte,” verduidelijkt Andres von Wallfeld, directeur marketing, verkoop en services bij Mercedes-Benz Trucks.

Alleen trucks van het merk Mercedes-Benz die hoogstens vijf jaar oud zijn en maximaal 500.000 kilometer gereden hebben, komen voor het label in aanmerking. Het label ‘Mercedes-Benz Certified’ houdt bovendien in dat de gecertificeerde trucks minstens drie maanden of 20.000 resp. 30.000 km (trucks met een maximaal toegelaten massa tot 12 ton of vanaf 12 ton) kunnen rijden zonder dat een onderhoudsbeurt nodig is, en dat ze in die periode ook geen wettelijke controles moeten ondergaan. Alle gecertificeerde trucks zijn bovendien voorzien van banden met een profieldiepte van minstens zes millimeter. Een vast onderdeel van de kwaliteitsbelofte is de garantie van twaalf maanden op de aandrijflijn. Die geldt in heel Europa, zonder kilometerbeperking en zonder eigen risico. Voor bepaalde modellen is zelfs een garantie van 24 maanden op de aandrijflijn mogelijk.

Jaritz Transport GmbH is de eerste klant die voor een gecertificeerde tweedehands truck geopteerd heeft. De onderneming uit Klagenfurt heeft zich sinds haar oprichting op de koellogistiek toegelegd en meer bepaald op temperatuurgeregeld transport. “Voor verscheidene levensmiddelenconcerns vervoeren we bederfbare goederen in Oostenrijk en daarbuiten, zowel voor de detailhandel als voor het C&C-segment (cash and carry). Daarbij mogen we niet het risico lopen dat een truck aan de kant blijft staan. Daarom is het voor ons bijzonder belangrijk dat onze koeltrucks van een hoogstaande kwaliteit en betrouwbaarheid blijk geven. Sinds enkele jaren al werken we met tweedehands trucks van Mercedes-Benz,” vertelt Robert Jaritz, bedrijfsleider van Jaritz Transport. Nu heeft de onderneming voor een Mercedes-Benz Antos 1833 met koeluitrusting en laadplatform geopteerd. En Robert Jaritz voelt zich daar bijzonder goed bij: “Met de invoering van het label ‘Mercedes-Benz Certified’ zet de producent zijn kwaliteitsbelofte kracht bij. Als klant krijgen we enerzijds de absolute zekerheid dat de truck bij aankoop in goede staat verkeert. Anderzijds stelt de garantie op de aandrijflijn onze werking gedurende de volgende twaalf maanden veilig,” verduidelijkt Jaritz. De precies te berekenen vaste kosten en het minimale risico van panne zijn meer bepaald in de koellogistiek belangrijke criteria om met succes op de markt actief te zijn. “Daarom zullen we ook in toekomst nog een beroep doen op ‘Mercedes-Benz Used Trucks’ van de TruckStore Voralpenkreuz,” aldus de bedrijfsleider.

Nieuw in het trucksegment: tweedehands trucks met omruilrecht

Een andere nieuwigheid is het omruilrecht - dat gedurende 14 dagen geldt - voor trucks met het label ‘Mercedes-Benz Certified’ die in de EU ingeschreven werden. Als een klant niet met zijn voertuigkeuze tevreden is, kan hij het voertuig tijdens die termijn van twee weken bij zijn dealer omruilen. Met de omruil kunnen eventuele kosten gepaard gaan, bijvoorbeeld een vergoeding voor de kilometers die tot de omruil gereden worden.

“Onze klanten verwachten van ons als premiumaanbieder die flexibiliteit. Met ons ruim aanbod tweedehands trucks streven we ernaar om elke klant een model aan te bieden dat op zijn individuele behoeften afgestemd is, zowel in het segment van de nieuwe als dat van de tweedehands trucks. Met dit in het trucksegment bijzonder aantrekkelijk totaalpakket verstevigen we nog maar eens onze premiumpositie op de markt,” stelt Ulrich Loebich, directeur van de afdeling tweedehands voertuigen bij Mercedes-Benz Trucks.

‘Mercedes-Benz Certified’ vervangt de indeling ‘Goud, Zilver en Brons’ die tot nu toe gehanteerd werd. Trucks met het certificaat zijn het eerst in Oostenrijk beschikbaar en vanaf maart 2021 in alle landen met een vestiging van TruckStore. In de loop van de eerste helft van 2021 ten slotte krijgen ook uitgekozen partners in het dealernet van Mercedes-Benz Trucks de mogelijkheid krijgen om met het label te werken.

10 vragen aan….

Andreas von Wallfeld, directeur marketing, verkoop en services bij Mercedes-Benz Trucks, geeft in het interview toelichting bij de bijzonderheden van ‘Mercedes-Benz Certified’, de voordelen voor de klanten en de betekenis die de verkoop van tweedehands trucks voor de onderneming heeft.

1. Mijnheer von Wallfeld, wat is zo bijzonder aan de kwaliteitsbelofte ‘Mercedes-Benz Certified’?

“Alle ‘Mercedes-Benz Certified’ trucks worden door onze eigen vestigingen of door contractpartners van Mercedes-Benz volgens hoge en uniforme normen technisch gecontroleerd vooraleer zij het label krijgen. Want niemand kent onze voertuigen even goed als wijzelf en onze servicebedrijven. Tegen aantrekkelijke voorwaarden leveren we de klant een tweedehands truck met het prestatievermogen van een nieuw voertuig van zijn technologische generatie. Daarom geven we met een gerust gemoed een garantie van 12 of 24 maanden op de aandrijflijn.”

2. Hoe stelt u de technische kwaliteit van de gecertificeerde, tweedehands trucks zeker?

“Om voor de certificatie in aanmerking te komen, moeten de tweedehands trucks in de Mercedes-Benz servicebedrijven of vestigingen een grondige gezondheidscheck ondergaan, in overeenstemming met de gebruikelijke serviceomvang van Mercedes-Benz. Zijn reparaties en onderhoudswerken nodig, dan voert het bedrijf die volgens de hoge normen van Mercedes-Benz uit.”

3. Verkoopt u in de toekomst ook nog trucks zonder label?

“Ja. Ook die voertuigen controleren we tot in de kleinste puntjes. En het beste: ook als die voertuigen niet het label ‘Mercedes-Benz Certified’ dragen, gaat het toch om uitgekozen tweedehands trucks met een leeftijd tot acht jaar en een kilometerstand tot 800.000 kilometer die we met een garantie van zes maanden aanbieden.”

4. Welke betekenis heeft de verkoop van tweedehands trucks voor Mercedes-Benz Trucks?

De verkoop van tweedehands trucks is voor ons van bijzonder groot belang. Daar zijn verscheidene redenen voor. Een stevig uitgebouwd verkoopnetwerk voor tweedehands voertuigen garandeert de voertuigeigenaar een hoge doorverkoopwaarde wanneer hij zijn voertuig van de hand doet. En dat betekent voor de klant lage exploitatiekosten. De klanten kunnen de restwaarde veilig stellen door al bij de aankoop afspraken met ons te maken om het voertuig tegen een vaste prijs terug te nemen, de zogenaamde buy-backs. Of wanneer u een nieuw voertuig koopt, levert u uw tweedehands truck in als een deel van de betaling (trade-in). Ook dan doet u uw voordeel met de hoge doorverkoopwaarde.”

5. Dus ook kopers van een nieuw voertuig doen hun voordeel met de hoge vraag naar tweedehands trucks van Mercedes-Benz?

“Dat klopt. Klanten die een nieuwe truck van Mercedes-Benz kopen, financieren of leasen, doen hun voordeel met de bekende waardevastheid van Mercedes-Benz. Die vertaalt zich op zijn beurt in aantrekkelijke leasingtarieven of financieringsvoorwaarden. Of zij krijgen een hoge verkoopprijs.”

6. Welke klanten opteren voor tweedehands trucks?

“Zowel transportondernemers die zelf aan het stuur zitten, als vloten van middenstandsbedrijven en zelfs grote vloten doen een beroep op tweedehands voertuigen.”

7. Waarom geven ze de voorkeur aan die trucks?

“Hoe verschillend die klanten ook zijn, één zaak hebben ze gemeen: het zijn koele rekenaars! Tweedehands trucks van Mercedes-Benz bieden vlootexploitanten naast de bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding, in de eerste plaats toch een grote planningszekerheid. De exploitatiekosten kunnen heel precies berekend worden omdat alle kostenfactoren al bekend zijn. Tweedehands trucks van Mercedes-Benz zijn bovendien volwassen producten, ze zijn uitzonderlijk robuust en worden in een pakket met aantrekkelijke diensten, zoals financieringen of servicecontracten, verkocht.”

8. Waar kunnen klanten een truck met het label ‘Mercedes-Benz Certified’ kopen?

“Hoewel Mercedes-Benz Trucks tweedehands trucks tot nu toe overwegend via het eigen TruckStore-netwerk van de producent verkocht heeft, worden die voertuigen in de toekomst daarnaast ook via het dealernet van Mercedes-Benz aangeboden – die roll-out in de Europese markt is voor de lente van 2021 gepland.”

9. Waarom neemt u het dealernet mee op in het aanbod?

“Klanten uit de transportsector hechten veel belang aan een plaatselijke gesprekspartner. De combinatie van TruckStore-bedrijven en het dealernet geeft ons de mogelijkheid om de markt nog beter te bedienen. Door dealerbedrijven bij de verkoop van tweedehands voertuigen te betrekken, staan we nog dichter bij onze klanten.”

10. Houdt die nieuwe verkoopstrategie ook voordelen voor de dealers in?

“Ja, de deelnemende dealers kunnen de gestandaardiseerde kwaliteitsbelofte ‘Mercedes-Benz Certified’ als een overtuigend verkoopargument gebruiken dat hen helpt om nog beter aan de verwachtingen van de klant te voldoen. En zoals we al eerder zeiden: een succesvolle handel in tweedehands voertuigen is ook voor de dealers een waardevolle ondersteuning bij de verkoop van nieuwe voertuigen. Daarom kijken de dealers met ongeduld uit naar de invoering van ‘Mercedes-Benz Certified’.”

TruckStore is de grootste verkoper van tweedehands trucks in Europa

TruckStore voert zijn activiteiten met tweedehands trucks uit binnen Daimler Truck AG en concentreert zich daarbij in grote mate op het merk Mercedes-Benz. Met 24 vestigingen in 13 Europese landen is TruckStore de grootste aan- en verkoper van tweedehands trucks. Daarnaast heeft de onderneming nog een vestiging in Zuid-Afrika. Het internationale netwerk van TruckStore biedt klanten comfortabel en online toegang tot een uniek aanbod aan tweedehands trucks van alle merken, van alle leeftijden en in alle mogelijke uitvoeringen. Op de website www.truckstore.com worden de te koop aangeboden voertuigen met foto’s, prijzen en gedetailleerde beschrijvingen in verschillende talen getoond. Het Duitse netwerk van TruckStore telt vandaag zes vestigingen: Bremen, Berlijn-Brandenburg (Königs Wusterhausen), het Ruhr-gebied (Recklinghausen), Erfurt, Köngen en München. Meer informatie op www.truckstore.com.

TruckStore hanteert in heel Europa dezelfde hoge kwaliteitsnorm. De over heel Europa uniforme beoordeling staat borg voor een volledig transparant beeld van de leeftijd, staat en kilometerstand van het voertuig. Daarbij komt nog het aspect van de dienstverlening, een omvangrijk aanbod met financierings- en leasingsopties, de garantie van TruckStore en de buy-back-contracten die al bij de aankoop gesloten worden. En in geval van schade is het ‘schadecentrum’ 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.