26
april
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Trucks breidt engagement in Turkije uit

· Verschuiving naar het luxesegment voor wegvrachtwagens in Turkije
· Plannen voor assemblage van de Mercedes-Benz Actros in Aksaray
· Hubertus Troska, hoofd van Mercedes-Benz Trucks: "We volgen een duidelijke groeistrategie voor ons vlaggenschip, de Mercedes-Benz Actros.

"
Stuttgart / Aksaray, Turkije – Mercedes-Benz Trucks heeft besloten zijn engagement in Turkije uit te breiden en nieuwe marktsegmenten aan te boren in het land. Om die doelstellingen te realiseren, wordt de Mercedes-Benz Actros eind 2010 gelanceerd op de Turkse markt en zal hij van de band rollen in de fabriek van Aksaray. Dit model, dat werd verkozen tot ‘Truck van het jaar 2009’, is bedoeld voor de Turkse markt en voor export vanuit Turkije.

Hubertus Troska, hoofd van Mercedes-Benz Trucks: “We volgen een duidelijke groeistrategie voor ons vlaggenschip, de Mercedes-Benz Actros. Een belangrijke stap in die strategie is het snel en flexibel inspelen op de sterk groeiende vraag naar zware langeafstandsvrachtwagens in het Turkse luxesegment.

Mercedes-Benz Trucks diende de huidige markttendens van repliek door zijn marktaandeel in Turkije op te trekken en het marktaandeel van 41,1 procent in het segment van de zware vrachtwagens maakt het merk tot de onbetwiste marktleider. Troska geeft tekst en uitleg bij de doelstellingen van dit engagement: “We willen ons marktleiderschap nog versterken en uitbreiden door de Actros voor de Turkse markt ook in Turkije te produceren. Turkije is een kernmarkt voor ons en dankzij dit duidelijke engagement zullen we in Turkije een even sterke positie opbouwen als in Duitsland.

”Door het volledige productgamma aan te bieden in Turkije en bepaalde modellen lokaal te bouwen, engageert Mercedes-Benz Trucks zich op lange termijn om van Turkije een productielocatie te maken. Turkije is net als de BRIC-landen een van de belangrijkste markten voor Mercedes-Benz Trucks, met een groot groeipotentieel. Het is ook de op twee na grootste markt, na Duitsland en Brazilië.

Yaris Pürsün, die verantwoordelijk is voor de productie van Mercedes-Benz Trucks en de fabrieken van Wörth en Aksaray, voegt eraan toe: “We zijn al verscheidene jaren goed vertegenwoordigd in Turkije en zullen ondanks de crisis in deze belangrijke groeimarkt blijven investeren. Dat is een duidelijk signaal van ons engagement ten opzichte van Turkije als productielocatie. Ook heel belangrijk is de grotere flexibiliteit die we hebben gerealiseerd door de fabrieken van Wörth en Aksaray dichter bij elkaar te brengen.

”Met de Actros vervolledigt Mercedes-Benz Türk het gamma in Turkije gebouwde modellen (van de Atego over de Axor tot de Unimog) naar boven toe met het vlaggenschip van Mercedes-Benz in het segment van de zware wegvrachtwagens. Door de Actros-productie uit te breiden naar de Turkse fabriek, garandeert Mercedes-Benz ook de werkzekerheid in de fabriek van Wörth, de grootste vrachtwagenfabriek van het merk. Voor de Actros in Aksaray kan worden geassembleerd, wordt hij immers in de vorm van kits van Wörth naar Aksaray gestuurd. De zware vrachtwagens worden in Turkije geassembleerd en gebouwd. Het productgamma zal niet alleen trekkers omvatten maar ook de bouwversie van de Actros. Alle vrachtwagens zijn uitgerust met de beproefde BlueTEC-motoren van Mercedes-Benz en voldoen aan de Euro IV- en Euro V-emissienormen.