21
september
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz op het internationale bedrijfsvoertuigensalon 2010

Mercedes-Benz Trucks op het Internationale Bedrijfsvoertuigensalon van Hannover: innovaties bij de vleet – de Active Brake Assist 2, de Actros Edition, de nieuwe Atego, de nieuwe Axor, fascinerende Special Trucks

· De nieuwe Active Brake Assist 2: de levensredder remt nu ook voor stilstaande hindernissen

· De nieuwe Actros Edition: een droom voor vrachtwagenbestuurders

· De nieuwe Atego: het design van de Actros met een opgewaardeerd interieur

· De nieuwe Axor: standaard uitgerust met de Mercedes PowerShift schakelautomaat

De innovaties van Mercedes Benz Trucks op het internationale bedrijfsvoertuigensalon van Hannover draaien volledig rond kwaliteit, zuinigheid, milieuvriendelijkheid en comfort. De revolutionaire Active Brake Assist kan nu nog meer, de Actros Edition doet de droom van elke chauffeur in vervulling gaan en de nieuwe Atego en Axor brengen een nooit geziene comforts- en functionaliteitsbeleving in het distributietransport.

De nieuwe Active Brake Assist 2: de levensredder remt nu ook voor stilstaande hindernissen

De veiligste truck ter wereld wordt nu nog veiliger: Mercedes-Benz introduceert de tweede generatie van de Active Brake Assist in de langeafstandstrucks. Dit meermaals bekroonde veiligheidssysteem kan nu nog meer. Vroeger zorgde het er al voor dat er automatisch geremd werd bij botsingsgevaar met langzamer rijdende voorliggers, maar de nieuwe Active Brake Assist 2 treedt nu ook in werking voor stilstaande hindernissen, zoals een onverwachte file. Het Active Brake Assist systeem heeft intussen zijn overweldigende prestaties bij meer dan 14.000 trucks bewezen, verspreid over meer dan een miljard kilometer aan Europese wegen.
Het radargestuurde systeem herkent voertuigcontouren

Net zoals zijn voorganger is de Active Brake Assist 2 ook op een systeem met drie radarkegels gebaseerd. Deze tasten een bereik van 7 tot 150 m in de rijstrook van de truck af en geven continu het verschil in snelheid ten opzichte van een voorligger of het verschil in afstand tegenover een stilstaande hindernis weer. Wanneer een ongeval bij een ongewijzigd rijgedrag onvermijdelijk lijkt, wordt de bestuurder eerst met een visueel signaal en vervolgens met een alarmtoon gewaarschuwd. Wordt de situatie kritisch, dan reageert het systeem door zelf te gaan remmen.

Aangezien de contouren van voertuigen in het systeem zijn geprogrammeerd, zal de Active Brake Assist uitsluitend op voertuigen reageren en niet op kleinere obstakels zoals stukken van een verloren lading. Het waarschuwingsconcept is zo opgebouwd dat de chauffeur in een kritieke situatie zelf en zonder automatische remtussenkomst kan ingrijpen.

Doeltreffend van 8 tot 88 km/u en onder alle weers- en lichtomstandigheden

De bewezen radartechniek die aan de basis ligt van de Active Brake Assist 2 verzekert ook dat dit systeem van de nieuwste generatie onafhankelijk van weers- en lichtomstandigheden werkt. Daarnaast is hij ook in het hele snelheidsspectrum van 8 km/u tot aan de snelheidsbegrenzer bij 88 km/u actief. Ook al kan de Active Brake Assist zelf niet altijd ongevallen vermijden, de automatische remassistent vermindert in elk geval de aanrijdingssnelheid waardoor de gevolgen van een aanrijding aanzienlijk verminderen.

De Actros Edition: een droom voor vrachtwagenbestuurders

De meest exclusieve en fraaiste truck voor de lange afstand met de Mercedesster heet Actros Edition Black Liner en White Liner. De Actros Edition is naar keuze leverbaar in de kleuren diamantwit of obsidiaanzwart, en de cabine wordt elegant afgewerkt met een brede verticale dubbele striping. Buitenspiegels met chroomafwerking, instaptreden uit edelstaal, koplampbehuizing, LED-dagrijverlichting en LED-markeerverlichting onderstrepen zijn markante verschijning.

Het interieur is de droom van iedere chauffeur. Lederen stoelen en lederen deurpanelen afgewerkt met fraaie sierstiksels, een lederen stuurwiel en lederen armsteunen geven het interieur een luxueuze uitstraling. De vensterdorpels en luchtroosters zijn in matzwart edelhout afgewerkt. De overige elementen van de standaarduitrusting, van de verlichte ster over het elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak tot de automatische airco vormen een perfecte combinatie van comfort, functionaliteit en uitstraling.

Ook veiligheid en zuinigheid werden niet over het hoofd gezien. Bovenop de toch al omvangrijke standaarduitrusting pakt de Actros Edition onder andere uit met de Active Brake Assist, een spoorassistent en een bestuurdersairbag. De windgeleiding, achterspoiler en aerodynamische sideskirts zorgen ervoor dat het op zich al gunstige brandstofverbruik nog verder wordt verminderd.

U kan het volledige persdossier terugvinden in bijlage.