17
februari
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes Benz: omdat niet alleen het product maar ook de rendabiliteit en een professioneel servicenet

Mercedes-Benz heeft 10 nieuwe 440pk-sterke Actros trekkers geleverd bij Delta Transport Services. De deal werd gesloten bij de Brugse Mercedes-Benz concessie Auto Terminus. De Heer Jan Denys, Managing Director van DTS, heeft de sleutels in ontvangst genomen in aanwezigheid van de heren Wim Konings en Gino Rabaut van de firma DTS, Peter Brock, Managing Director Vans & Trucks Mercedes-Benz en de heren André Goffaerts en Ludovicus Claeys van Auto Terminus Brugge.
De firma DTS (Delta Transport Services) verricht verschillende soorten transporten voor zowel bedrijven als andere expediteurs. Hun specialiteit is het transport van deel- en volle ladingen op het Verenigd Koninkrijk en op Scandinavië, al dan niet “Just-In-Time”. Daarvoor zijn zij aanwezig op 2 locaties in Europa: Brugge en Ipswich (UK).
Het vervoer van bobijnen (coils) is één van de specialismen die DTS rijk is. Hun coiltrailers zijn dan ook aangepast aan de lading, en wel via volgende kenmerken:

- openschuifbare daken
- coilkuipen van 8 tot 9,5 m lengte uitgerust met rubberen matten - aluminium rongen ter beveiliging van de bobijnen
- extra beveiligingsmaterialen en spanbanden

Naast transport van goederen biedt DTS eveneens de mogelijkheid tot op- en overslag van deze goederen. Zij beschikken over moderne magazijnen met laad- en loskaaien die de deelladingen behandelen volgens het “groupage” systeem.
Aangezien DTS actief is in verschillende transporttoepassingen, beschikken zij dan ook over een vloot van getrokken materieel dat bestaat uit:

- 13,6 m eurotrailers / coiltrailers - 13,6 m flattrailers met dekzeilen
- 13,6 m frigotrailers - 13,6 m containeropleggers

In totaal zo’n 195 opleggers samen met een 30-tal 45-voet containers en bestelwagens voor koerierdienst.

Om al haar transportbehoeften te garanderen moet DTS ook kunnen beschikken over een uitgebreid park van vrachtwagens. Daarom doet ze regelmatig beroep op onderaannemers.

Sinds 2003 bouwt DTS eveneens aan een eigen vloot.

De 10 gloednieuwe Mercedes Actros 1844LS trekkers vormen daarbij een voorname hoeksteen omdat ze perfect beantwoorden aan de specifieke behoeften en noden op vlak van veiligheid en comfort in het hedendaagse verkeer op de baan.
Delta Transport Services verkoos Mercedes-Benz echter niet alleen omwille van de intrinsieke kwaliteiten en waarden die de ster symboliseren maar evenzeer omwille van de bewezen rendabiliteit en uitgebreid – op en top professioneel – servicenet dat in Brugge, in België, in Europa en op andere continenten 24h/24h ter beschikking staat.