19
april
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz levert 100 Actros-vrachtwagens aan China

• Tweede omvangrijke bestelling van Chinese gasmaatschappij Guanghui LNG
• “Source-Tracing Journey” van de Actros 2640 door
China

De honderd Mercedes-Benz-vrachtwagens, die recent werden besteld door Xinjiang Guanghui Liquefied Natural Gas Development Co., Ltd. (Guanghui LNG), werden begin april afgeleverd in Shenzhen (provincie Guangdong). Voordien trokken de vrachtwagens in konvooi door acht Chinese provincies, in een symbolische zoektocht naar energiebronnen. Deze Actros 2640, die beantwoorden aan de noden van een markt in volle expansie, zijn al de tweede grote bestelling van de Chinese gasmaatschappij sinds 2003. Toen werden 200 Actros 2040-vrachtwagens aangekocht.

De levering van deze 100 Mercedes-Benz Actros 2640 kwam er na een reis van meer dan 4500 kilometer dwars door China. Het konvooi vertrok in Shenzhen in het zuiden van het land en trok door niet minder dan acht provincies, waaronder Hunan en Hubei en de grote centrale vlakte. Vanaf Zhengzhou ging het vervolgens westwaarts via de oude Zijderoute, de hoogvlakte van Loess en de Gobiwoestijn om uiteindelijk Shanshan te bereiken, het productieterrein voor vloeibaar aardgas (LNG) van Guanghui.

Deze grootschalige wegoperatie werd door DaimlerChrysler en Guanghui LNG georganiseerd. Sinds het immense keizerrijk meer aandacht schenkt aan de bescherming van het milieu wint aardgas de laatste jaren opnieuw aan belang in China als propere, ecologische en efficiënte “groene energiebron” bij uitstek.
DaimlerChrysler is de grootste fabrikant van commerciële voertuigen en wil dit blijven, onder meer door zijn aanwezigheid in Peking te verstevigen: na de fabricatie van autobussen via joint ventures, sluit de groep diverse samenwerkingsverbanden met Chinese partners in het domein van de lichte en zware vrachtwagens. De Mercedes-Benz Actros, Axor, Atego en Unimog-merken zijn sinds hun introductie in Chinavoortdurend blijven groeien.