12
maart
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz do Brasil verhoogt productiecapaciteit tot 75.000 stuks per jaar

· Mercedes-Benz do Brasil krijgt lening van 1,2 miljard real (ongeveer 460 miljoen euro) van de Braziliaanse nationale bank BNDES

· De investeringen dienen om de capaciteit te verhogen, productie- processen en de infrastructuur van de fabriek in São Bernardo do Campo te optimaliseren, en voor onderzoek en ontwikkeling in de vestiging

São Bernardo do Campo, Brazilië – Mercedes-Benz do Brasil ondertekende vandaag een overeenkomst met de Braziliaanse bank Banco Nacional de Desenvolvimento Económico e Social (BNDES) voor een lening van 1,2 miljard real (ongeveer 460 miljoen euro). De grootste fabrikant van bedrijfsvoertuigen in Brazilië gaat dat geld gebruiken om zijn productiecapaciteit in de fabriek in São Bernardo do Campo vlak bij São Paulo te verhogen. In de fabriek worden vrachtwagens, buschassis, motoren, transmissies en assen gemaakt. De p roductiecapaciteit van de grootste en modernste fabriek in Brazilië gaat worden opgevoerd tot 75.000 stuks per jaar. Dat is een stijging van ongeveer 15 procent.

Met die grote investering in de productievestiging in São Bernardo do Campo schakelt de Braziliaanse Mercedes-Benz-fabriek in een hogere versnelling om de grotere vraag naar bedrijfsvoertuigen in Brazilië te kunnen beantwoorden. De voorbije maanden nam Mercedes-Benz do Brasil ongeveer 1.400 nieuwe werknemers in dienst, om ook op personeelsvlak de groeiende vraag van de bedrijfsvoertuigenmarkt aan te kunnen.

Mercedes-Benz do Brasil, een gevestigde naam in Brazilië sinds 1956 en de grootste vrachtwagenfabriek van Mercedes-Benz buiten Duitsland, klopt voor financiering aan bij BNDES om op korte termijn die nieuwe investeringen te kunnen doen. De Braziliaanse ontwikkelingsbank (BNDES) is een federaal overheidsbedrijf dat nauw verbonden is aan het Braziliaanse Ministerie van Ontwikkeling, Industrie en Buitenlandse Handel. De BNDES wil langetermijnfinanciering aanreiken voor projecten die bedoeld zijn om de ontwikkeling van Brazilië te versterken en dus om het concurrentievermogen van de Braziliaanse economie en de levensstandaard van de Brazilianen te verbeteren.