03
juni
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz do Brasil is de grootste constructeur van bedrijfsvoertuigen in Latijns-Amerika

· Meer dan 1.600.000 bedrijfsvoertuigen gebouwd in 52 jaar

· In Latijns-Amerika is het bedrijf marktleider in het segment van de zware vrachtwagens en bussen

· In Brazilië is 1 truck op 2 een Mercedes-Benz

· Nog in Brazilië heeft Mercedes-Benz een marktaandeel van 70% in het bussegment

 São Bernardo do Campo – Mercedes-Benz do Brasil heeft met een totale productie van meer dan 1.600.000 bedrijfsvoertuigen een record gevestigd. De grootste constructeur van bedrijfsvoertuigen in Latijns-Amerika begon in 1956 met de productie in Brazilië. “We zijn erg trots op de marktpositie, die we in Brazilië veroverd hebben: we hebben hier 1.140.000 vrachtwagens en 500.000 bussen gebouwd. Geen enkele producent van bedrijfsvoertuigen in het land heeft beter gedaan,” onderstreept Gero Herrmann, voorzitter van de onderneming.

In 2007 verkocht Mercedes-Benz in Brazilië bijna 28.000 vrachtwagens. Met een marktaandeel van 29% is het merk marktleider in het segment van de zware vrachtwagens. In totaal is 50% van de vrachtwagens die de Braziliaanse wegen bevolken in São Bernardo do Campo gebouwd.

Ook in het segment van de bussen heeft Mercedes-Benz een sterke positie verworven; 70% van de bussen op Braziliaanse bodem werd door het merk geleverd. In 2007 verkocht het bedrijf in Brazilië meer dan 12.600 bussen, wat goed was voor een marktaandeel van 52%.

De kwaliteit van de producten die Mercedes-Benz do Brasil bouwt, wordt internationaal erkend. De vrachtwagens en bussen van het bedrijf worden in heel Latijns-Amerika en in andere continenten verkocht. Belangrijke afzetmarkten zijn Argentinië, Chili, Peru, Egypte, Nigeria, Zuid-Afrika en Jordanië.

Het bedrijf is ook de grootste exporteur van bedrijfsvoertuigen in Latijns-Amerika. In totaal werden er sinds 1965 ongeveer 180.000 vrachtwagens van Mercedes-Benz, die in Brazilië gebouwd werden, uitgevoerd. En onlangs passeerde het bedrijf een andere belangrijke mijlpaal: sinds 1961 werden er 150.000 bussen uitgevoerd.

Vandaag telt de fabriek in São Bernardo do Campo ongeveerd 12.000 werknemers en produceert ze dagelijks 260 voertuigen, zowel vrachtwagens als bussen. De vestiging is een internationaal kenniscentrum van Daimler AG voor de ontwikkeling en de productie van buschassis voor het merk Mercedes-Benz. Dankzij de introductie van programma’s om de productie te optimaliseren, zoals just in time en kaizen, is de bijzonder moderne assemblagelijn voor buschassis een referentie voor de andere ondernemingen van de groep in de hele wereld.

In São Bernardo do Campo beschikt Mercedes-Benz do Brasil over het grootste technologische ontwikkelingscentrum van Daimler AG buiten Duitsland. Daar ontwikkelt en test het bedrijf producten en technologieën die in bussen, vrachtwagens en motoren toegepast zullen worden. Dat ontwikkelingscentrum speelt niet alleen een pioniersrol in Brazilië, maar is ook het grootste ontwikkelingscentrum van gelijk welke constructeur van bedrijfsvoertuigen in Latijns-Amerika.