21
december
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Axor – voortaan verkrijgbaar met de dynamische stabiliteitscontrole Telligent

  • Een waardevolle optie, zeker bij het transport van gevaarlijke goederen
    Het systeem komt tussen nog voor de chauffeur zich bewust wordt van het gevaar

De Mercedes-Benz Axor-trekker is voortaan verkrijgbaar met de Telligent-stabiliteitscontrole als optie. Dit systeem, dat in personenwagens bekendstaat als ESP (Electronic Stability Program) en dat in de Actros al vele jaren zijn nut bewijst, zorgt voor een aanzienlijk kleinere kans op ongevallen.

De dynamische stabiliteitscontrole Telligent herkent gevaarlijke situaties zoals slippen, het wegschuiven van de achterkant, het scharen van de combinatie of kantelen in een vroeg stadium. De Telligent-stabiliteitscontrole gaat deze neigingen automatisch tegen door gericht in te werken op de remmen en het motorkoppel. Het doet dit meestal nog voor de bestuurder zich nog maar gewaar wordt van het feit dat zijn voertuig onstabiel wordt, zoals in bochten of bij een uitwijkmanoeuvre. Uiteraard blijft het de verantwoordelijkheid van de chauffeur om zijn rijstijl aan de omstandigheden aan te passen.

De Axor uitgerust met de Telligent-stabiliteitscontrole is bijzonder geschikt voor het transport van gevaarlijke goederen, zoals in de olie-industrie waar de veiligheidsnormen bijzonder streng zijn. Dankzij de optimalisatie van het nuttige laadvermogen is de Axor ook bij uitstek geschikt als tank- of bulkwagen.

Het Mercedes-Benz Axor-gamma biedt een reeks vrachtwagens, met een maximaal toegelaten massa vanaf 18 ton, die precies afgestemd zijn op het transport over middellange afstand, de distributie van zware goederen en de bouwsector. Ze vormen de schakel tussen de lichte Atego en de zware Actros-vrachtwagens. Naast de trekkers (M.T.M. 18 ton), omvat het gamma ook bakwagens met drie assen (M.T.M. tot 25 ton) en bouwvoertuigen met drie assen (M.T.M. 26 ton) en vier assen (M.T.M. 32 ton).