30
september
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Arocs 2830L bouwvoertuig voor het onderhoud van Vlaamse wegen.

De afdeling Agentschap Wegen en Verkeer-district Aarschot- (AWV) van de Vlaamse Overheid(VLO) heeft zojuist haar gloednieuwe Arocs bouwvoertuig in ontvangst genomen. Een bijzondere vrachtwagen die een groot aantal -en ook zware- taken het hele jaar door moet uitvoeren.

Het voertuig werd daarom helemaal in functie van zijn opdrachten ontworpen. De Arocs is voorzien van een 6 cilinder  7,7l Euro VI motor van 299pk (220kW). Om een goede gewichts- en krachtsverdeling te realiseren opteerde men voor een 3-asser chassis  met twee aangedreven assen (6x4). Op deze solide basis monteerde de opbouwer Appelmans N.V. een kraan en containerhaaksysteem van het merk HIAB . Daarnaast werd de Arocs vooraan nog voorzien van een DIN-bevestigingsplaat (merk Schmidt) waarop verschillende types van aggregaten -zoals een sneeuwschop- bevestigd kunnen worden.

Sinds meer dan 10 jaar is de firma Appelmans NV een belangrijke onderaannemer voor de afdeling VUP van Mercedes-Benz BeLux die instaat voor de levering van voertuigen aan de overheidsmarkten. Deze tandem geniet daarom het volste vertrouwen van de verschillende overheden.