06
januari
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros doet intrede in het wagenpark van de Groep H. Essers, de grootste onderneming voor transport en logistiek in België

Op donderdag 17 december werden de eerste twee van in totaal 25 Mercedes-Benz Actros 1944 LS BlueTEC5 voorgereden bij de Groep H. Essers in Genk. Daarmee doet het merk met de ster zijn intrede in deze familie-onderneming, gekend van zijn roodwitte trekkers.

Sinds zijn oprichting in 1928 groeide de Groep H. Essers uit tot het grootste Belgische bedrijf voor transport en logistiek. De roodwitte trekkers van deze dynamische onderneming met hoofdzetel in Genk zijn dan ook al vele jaren een vertrouwde verschijning op vele Europese wegen. Niet in het minst omdat de Groep beschikt over zesentwintig vestigingen in dertien Europese landen.

Bij de uitbouw van het bedrijf opteerde de Groep H. Essers voor een specifieke strategie, gebaseerd op een asset-based bedrijfsprofiel. Concreet betekent dit dat het wagenpark, de magazijnen, de ondersteunende systemen en de diensten alle eigendom zijn van het bedrijf. Verder staat flexibiliteit hoog op hun waardeladder en het familiale karakter staat garant voor een snelle besluitvorming en een pro-actieve aanpak van de klantenbehoeftes. Met innovatieve systemen en concepten, die in de eigen engineeringafdeling worden ontwikkeld, gerealiseerd en beheerd, worden alle schakels van de ketting – van productie tot facturatie – efficiënt opgevolgd en doeltreffend gestuurd. Al deze elementen maakten dat de Groep H. Essers in 2007 door Ernstamp;Young in samenwerking met de krant De Tijd werd uitgeroepen tot ‘Onderneming van het jaar’.

Als professionele transportarchitect zoekt de Groep H. Essers samen met de klant steeds naar een performant multimodaal en milieubewust antwoord op Europese vervoersvraagstukken. Met een logistieke capaciteit van meer dan 850.000m³, waarvan 15% voldoet aan de Seveso-normen, is de groep de grootste speler in België en tevens marktleider wat het transport van gevaarlijke goederen betreft.

Via de dienst ‘laadcoördinatie’ verzekert men een vlekkeloze afstemming van de magazijnplanning op het transportschema en omgekeerd waardoor goederen op het precieze tijdstip en tegen de beste kwaliteit worden geleverd.

Een belangrijk onderdeel in het multimodale transportaanbod van de Groep Essers vormt de vloot vrachtwagens. Deze bestaat uit meer dan 1050 trekkers en 1800 opleggers, die jaarlijks goed zijn voor een gemiddelde van 88 miljoen kilometers.

Aan de basis van de keuze en de aankoop van nieuwe trekkers ligt altijd een uitgebreide inventarisatie ten grondslag waarbij men rekening houdt met aspecten als veiligheid, zuinigheid, milieuvriendelijkheid, kwaliteit en dienst na-verkoop.

Een recente analyse ten gronde maakte duidelijk dat Mercedes-Benz met haar Actros momenteel het best beantwoordt aan de criteria van de Groep H. Essers wat resulteerde in een bestelling van in totaal 25 voertuigen.

Op donderdag 17 december 2009 werden in Genk op de hoofdzetel van de groep H. Essers de eerste twee Mercedes-Benz Actros van het type 1944 LS met BlueTEC5 technologie geleverd. Dit is de voorbode van de overige 23 trekkers die binnenkort worden ingezet in de uitgebreide Essers-vloot.

Bovendien volgt de Groep H. Essers de productontwikkelingen bij Mercedes-Benz op de voet, zowel de innovaties met betrekking tot het verbruik en het comfort van de voertuigen als de inspanningen op het vlak van milieu. De komende maanden wordt dan ook met argusogen uitgekeken naar de komst van de Atego Hybride en de Econic NGT (Natural Gas Technology of aardgas) Trekker. Als deze ecologische voertuigen kunnen ingepast worden in de vloot van het bedrijf, rekening houdend met de wensen en de behoeften van de klanten, dan zal de Groep H. Essers in de toekomst graag die groene kaart trekken.

De gebruikelijke ceremoniële sleuteloverhandiging aan de Heer Noël Essers geschiedde in aanwezigheid van het topmanagement van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en de directie van de Limburgse Groep Jam, officiële Mercedes-Benz concessiehouder, die de voertuigen levert.