19
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros Antos Transport Van Snick – Evens kiest resoluut voor Euro VI

Recent overhandigde Truck Center Sint-Pieters-Leeuw de sleutels van twee Euro VI Nieuwe Actrossen 1945 LS en van een
Antos 2636 LS, eveneens Euro VI, aan transportbedrijf Van Snick – Evens. Met deze zuinige voertuigen opteert het Gooikse transportbedrijf resoluut voor een groene strategie. Een doelbewuste keuze, die versterkt wordt door de vrachtwagens met FleetBoard uit te rusten en door haar chauffeurs een training in ecologisch rijden te geven.

 

Transport Van Snick – Evens is geen onbekende voor Mercedes-Benz. Zijn ruim 40-koppige vloot bestaat reeds voor 50% uit vrachtwagens van het merk met de ster. De drie nieuwe voertuigen zijn vervangingsvoertuigen .

Zaakvoerder Eddy Van Snick koos resoluut voor Euro VI-voertuigen. Tel daarbij de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de vrachtwagens gecombineerd met de voortreffelijke verbruikscijfers van zowel Nieuwe Actros als Antos en de keuze was snel gemaakt.

Dat de groene strategie van Van Snick – Evens geen loze belofte is, wordt onderstreept door haar keuze om de voertuigen met het telematicasysteem Fleetboard uit te rusten. Bovendien kregen alle chauffeurs van de Belgische Mercedes-Benz specialist ter zake een vorming ecologisch rijden, een onderdeel van de verplichte chauffeursvorming.

 

Mercedes-Benz Nieuwe Actros

Het hart van de nieuwe Actros is een moduleerbaar systeem, speciaal ontwikkeld voor langeafstandstransport: zeven ruime cabines, waarvan vijf met een vlakke vloer, innovatieve interieurideeën zoals de scheiding tussen werk- en leefruimte, een nieuwe, functionele en tegelijk aantrekkelijke cockpit, een nieuwe, koppelrijke, schone en uitzonderlijk zuinige zescilinder-in-lijnmotor met extra koppelreserves, een nieuw frame, een dynamisch chassis en een nog hoger veiligheidsniveau. De nieuwe Actros is een waar uitstalraam van innovaties.

Hij was de eerste vrachtwagen, die in 2011 tot in de puntjes werd ontwikkeld om aan de Euro VI-emissienormen te voldoen (die vanaf 1 januari 2014 gelden). De cijfers spreken voor zich: het brandstofverbruik van de optionele Euro V-versie ligt ongeveer zes procent lager dan bij zijn voorganger. In het geval van de Euro VI-versie ligt het cijfer ongeveer drie procent lager, terwijl het AdBlue-verbruik met ongeveer veertig procent afnam. De onderhouds- en herstellingskosten werden nog verder teruggedrongen. En globaal gesproken kan de Actros in elk van de emissiecategorieën lagere totaalkosten naar voren schuiven dan zijn concurrenten.

De volledig nieuwe heavy duty-motoren voor de nieuwe Actros vestigen eveneens nieuwe normen. De nieuwe generatie BlueEfficiency Power-motoren voldoet aan de Euro VI-normen. De Mercedes-Benz OM 471 is een zescilinder-in-lijn die 310 kW (421 pk) tot 375 kW (510 pk) en 2.100 tot 2.500 Nm ontwikkelt. Dergelijke hoge koppelwaarden zorgen zelfs bij 1.000 t/min voor uitmuntende rijprestaties. De nieuwe, verticaal gemonteerde zescilinder-in-lijn OM 470 met een inhoud van 10,7 liter, dekt een vermogensbereik van 240 kW (326 pk) tot 315 kW (428 pk). Hij vult de nieuwe motorgeneratie aan met ‘BlueEfficiency Power’. De zescilinder-in-lijnmotoren dekken een vermogensbereik van 240 kW (156 pk) tot 375 kW (510 pk).

Vier kleppen per cilinder controleren de twee bovenliggende nokkenassen. Het gaat daarbij om ‘samengestelde’ of ‘composietnokkenassen’, een primeur voor motoren van deze grootte. Nog een première is de common-rail injectie met X-PULSE-drukbooster. De maximale druk van ongeveer 900 bar in de inspuitbuis wordt opgevoerd tot 2.100 bar in de injectoren en is volledig variabel naargelang de motorsturing. Voor de drukvoeding zorgt een turbolader met een asymmetrische turbinebehuizing, die de respons bevordert. De motorrem, een decompressierem, is ontworpen met het oog op een maximale efficiëntie. Deze driefasige rem garandeert een maximaal remvermogen van 400 kW.

Om aan de strenge eisen van de Euro VI-emissienormen te voldoen, ontwikkelde Mercedes-Benz een complex emissiecontrolesysteem bestaande uit een katalysator met AdBlue-injectie zonder perslucht, een gekoelde uitlaatgasrecirculatie (EGR) en een roetfilter. De motor dankt zijn opmerkelijke zuinigheid voornamelijk aan zijn uitzonderlijke robuustheid en levensduur en aan de onderhoudsintervallen tot 150.000 kilometer. In alle modellen wordt het vermogen naar de wielen gestuurd via een volautomatische Mercedes PowerShift-transmissie met vijf gevoelige schakelsensoren voor een nog snellere en nauwkeurigere respons. De achterassen met langere verhoudingen beperken het motortoerental en dus het brandstofverbruik.

 

Mercedes-Benz Antos

De nieuwe Mercedes-Benz Antos, het eerste gespecialiseerde vrachtwagengamma voor zwaar distributietransport over korte afstanden, beleefde in 2012 zijn première. Voeding, stookolie of gemeentelijk vervoer… Met een maximaal toegelaten massa van 18 tot 26 ton leent de Antos zich perfect voor regionaal transport. Het modelgamma, met onder meer de gespecialiseerde Loader- en Volumer-modellen, is even gevarieerd als het toepassingsgebied. Andere troeven van de Antos zijn het uitgebreide gamma Euro VI-motoren, de volautomatische transmissie en de gebruiksvriendelijke cabine.

De nieuwe Antos kent zijn gelijke niet: met de Antos biedt Mercedes-Benz een vrachtwagen die specifiek is bestemd voor zwaar distributietransport over korte afstanden: dit segment vereist goed georganiseerde, gebruiksvriendelijke, zuinige en emissiearme voertuigen. Door de grote verschillen in topografie en belasting is er een uitgebreid gamma motorvermogens nodig. Het aantal stops ligt hoog en vereist dus een gemakkelijke in- en uitstap. De zware distributievrachtwagens voelen zich even goed thuis in steden en dorpen als op de wegen en snelwegen daartussen. Met zijn ongewoon breed gamma is de Mercedes-Benz Antos op maat ontworpen voor de uiteenlopende vereisten van ondernemingen en chauffeurs.

De nieuwe Mercedes-Benz Antos is verkrijgbaar met een bijzonder uitgebreid gamma BlueEfficiency Power-dieselmotoren. Het omvat drie ultramoderne en responsieve zescilinder-in-lijnmotoren die standaard aan de Euro VI-emissienormen voldoen, met een cilinderinhoud van 7,7 liter, 10,7 liter en 12,8 liter. Hun vermogen gaat van 175 kW (280 pk) voor lichtere toepassingen als solovoertuig tot 275 kW (510 pk) voor zware vrachtwagen-trailercombinaties en trekkers/opleggers in erg uitdagende topografische omstandigheden.

 

FleetBoard

Het FleetBoard-systeem is door Daimler AG in eigen huis ontwikkeld en biedt diverse diensten aan.

De Vehicle Management-services helpen het inzetten van voertuigen te optimaliseren en de rijstijl van de bestuurders te verbeteren. Daardoor wordt er bespaard op brandstof en op kosten die het gevolg zijn van slijtage. Ervaring leert dat dankzij FleetBoard het brandstofverbruik op korte termijn met 5% tot 15% vermindert. Een vooruitziende rijstijl doet niet alleen het verbruik dalen, ook de slijtage wordt gereduceerd. Concreet betekent dit dat het onderhoudsinterval voor voertuigen uitgerust met FleetBoard met 30.000 km kan worden verlengd.

Het Truck Maintenance Management-systeem geeft fleeteigenaars de mogelijkheid de planning van de komende onderhoudsbeurten van hun trucks toe te wijzen aan een Mercedes-Benz servicepartner. Deze servicepartner volgt dan de data voor de komende onderhoudsbeurten op en plant deze in overleg met de fleetmanager, om zodoende de onbeschikbaarheid van de voertuigen tot een minimum te beperken.

Het beperken van de stilstand van het voertuig is ook het doel van de reactieve telediagnose. In geval van panne kan de bestuurder via FleetBoard en met één druk op de knop de diagnosegegevens doorsturen naar het atelier. Het serviceteam kan daardoor de symptomen van de panne analyseren voor er iemand naar de plaats van de panne rijdt en kunnen de geschikte voorbereidingen getroffen worden voor een snelle depannage ter plaatse.

De Logistics Management-services ondersteunen de logistieke processen op het vlak van jobplanning. Een bijkomende terminal in het voertuig, de DispoPilot, toont de gegevens in verband met een job en vergemakkelijkt de communicatie met de bestuurder. In functie van de specifieke behoeften van elke firma kunnen workflows op maat gedefinieerd worden.

De Time Management-services maken het mogelijk de werkuren van de bestuurder te registreren voor verdere verwerking, bijvoorbeeld voor loonafrekeningen of voor de kostenboekhouding. De Tacho Managementfuncties behoren ook tot dit servicegebied. Het downloaden van de bestuurderskaart en het massageheugen zijn een eenvoudige en automatische manier om de wettelijke vereisten op het vlak van de gegevensopslag na te leven.

Meer informatie Mercedes-Benz:

www.media.mercedes-benz.be

www.media.daimler.com

 

Transport Van Snick – Evens NV

Van Snick-Evens is sinds 1958 een begrip in de transportwereld waarbij logistieke ondersteuning en leveringen just-in-time van primordiaal belang zijn. Van een familiale zaak groeide men snel uit tot een kmo in de regio Vlaams-Brabant. Omwille van de vraag naar opslag werden andere locaties opgezocht dan de eigen bedrijfsterreinen te Gooik en in 1993 werd de firma Eufreco overgenomen. Eufreco Int is gevestigd te Sint-Pieters-Leeuw en beschikt over magazijnen voor opslag. In 1994 werd transportfirma Suntrans uit Ninove overgenomen.VS logistics staat als productnaam van de firma’s Van Snick-Evens, Suntrans en Eufreco Int. alsook voor leveringen just-in-time, een net en onderhouden bedrijfswagenpark, dispatching en logistieke ondersteuning als één troef, huifwagens, frigotransport, 15000m² opslagplaatsen, behandeling van goederen onder de beste omstandigheden, distributie van auto-onderdelen en distributie algemeen.Om aan de groeiende vraag van de klant te kunnen weerstaan, voorziet VS logistics een toenemende activiteit door verruiming binnen de sector. De activiteiten zijn gevestigd te Gooik, Ninove en Sint-Pieters-Leeuw en hierdoor worden Brabant, Oost Vlaanderen en Brussel als werkterrein ervaren. Een klantvriendelijke aanpak en totaaloplossingen inzake logistiek zijn de elementen bij uitstek die borg staan voor een tevreden klant bij VS-logistics.