04
mei
2020
|
11:38
Europe/Amsterdam

Karin Rådström benoemd tot hoofd van Mercedes-Benz Trucks

Stuttgart - Karin Rådström is met ingang van 1 mei 2021 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG, verantwoordelijk voor Mercedes-Benz Trucks. Zij volgt Stefan Buchner op, die na meer dan 30 jaar bij het bedrijf heeft besloten met pensioen te gaan, zoals eerder dit jaar werd aangekondigd.

"We zijn erg blij Karin te mogen verwelkomen in ons wereldwijde leiderschapsteam. Ze heeft een schat aan internationale ervaring in de bedrijfswagenindustrie en een bewezen track record in het vormgeven van een klantgerichte verkooporganisatie en merkervaring", aldus Martin Daum, voorzitter van de Raad van Bestuur Daimler Truck AG en lid van de Raad van Bestuur van Daimler AG.

Karin Rådström komt bij Daimler Trucks van Scania, waar ze sinds 2019 lid is van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor Sales en Marketing.

De in Zweden geboren Rådström is in 2004 bij Scania begonnen als stagiair nadat zij afstudeerde met een Master of Engineering in Industrial Management aan het Royal Institute of Technology in Stockholm. Sinds 2007 heeft ze verschillende managementfuncties bekleed binnen de verkoop- en serviceorganisatie van Scania, waaronder het hoofd van de bus- en touringcarbranche van het bedrijf en het opstarten van de connected vehicle business.