28
mei
2019
|
08:08
Europe/Amsterdam

Job #1 van het vlaggenschip van Mercedes-Benz Trucks

Samenvatting
  • Met de saffierblauwe Actros 1851 LS 4x2 gaat de serieproductie in de grootste assemblagefabriek van Mercedes-Benz Trucks van start

  • Stefan Buchner, hoofd Mercedes-Benz Trucks: ‘Voor de nieuwe Mercedes-Benz Actros hebben we oplossingen ontwikkeld met een duidelijk doel voor ogen: de veiligste, efficiëntste en meest geconnecteerde vrachtwagen ooit maken. Dankzij onze expertise binnen het wereldwijde productienetwerk van Mercedes-Benz Trucks zijn we hierin perfect geslaagd. De Actros is helemaal klaar om voor zijn klanten de weg op te gaan.’

  • Dr. Matthias Jurytko, sitemanager van de Mercedes-Benz-fabriek in Wörth: ‘Het team in Wörth heeft in ruim vijftig jaar tijd een unieke knowhow opgebouwd. Zij weten precies hoe vrachtwagens volgens de hoogste kwaliteitsnormen geproduceerd moeten worden. De productiestart van ons nieuwe vlaggenschip is hiervan opnieuw een indrukwekkend bewijs.’

Wörth am Rhein – In de Mercedes-Benz-fabriek in Wörth reed onlangs het eerste saffierblauwe klantenvoertuig van de Actros 1851 LS 4x2 van de productieband. In het bijzijn van Stefan Buchner, hoofd van Mercedes-Benz Trucks, Gerald Jank, hoofd van Mercedes-Benz Truck Operations, Dr. Matthias Jurytko, sitemanager van de Mercedes-Benz-fabriek in Wörth en het voltallige productieteam werd zo het startschot gegeven voor de serieproductie van het vlaggenschip van Mercedes-Benz Trucks.

Stefan Buchner: ‘Voor de nieuwe Mercedes-Benz Actros hebben we oplossingen ontwikkeld met een duidelijk doel voor ogen: de veiligste, efficiëntste en meest geconnecteerde vrachtwagen ooit maken. Dankzij onze unieke expertise binnen het wereldwijde productienetwerk van Mercedes-Benz Trucks zijn we hierin perfect geslaagd. De Actros is helemaal klaar om voor zijn klanten de weg op te gaan.’

‘We zijn erg trots dat we als eerste productiefaciliteit de nieuwe Actros mogen bouwen en als kenniscentrum de wereldwijde uitrol zullen overzien. Hiermee neemt de Mercedes-Benz-fabriek in Wörth een bijzondere positie in binnen het internationale productienetwerk’, aldus Dr. Matthias Jurytko. ‘Het team in Wörth heeft in ruim vijftig jaar tijd een unieke knowhow opgebouwd. Zij weten precies hoe vrachtwagens volgens de hoogste kwaliteitsnormen geproduceerd moeten worden. De productiestart van ons nieuwe vlaggenschip is hiervan opnieuw een indrukwekkend bewijs.’

Ultramoderne technologieën en hoog competentieniveau in Wörth

De Mercedes-Benz-fabriek in Wörth begon al in 2014 met intensieve voorbereidingen voor het hele productieproces van de nieuwe Actros met behulp van de modernste technologieën zoals Virtual Reality (VR). De assemblage van het voertuig werd in een speciale VR-ruimte gesimuleerd aan de hand van digitale modellen om het toekomstige productieproces optimaal te stroomlijnen. Daarnaast werden door experts op gebied van leveranciersmanagement al in een vroeg stadium zo’n 50 samenwerkingsprojecten met leveranciers opgestart om de implementatie van nieuwe voertuigsystemen en -technologieën van bij de productiestart naadloos te laten verlopen.

De nieuwe Actros rolt samen met alle andere modellen van de fabriek flexibel over dezelfde assemblagelijn, en dit ongeacht de individuele wensen van de klant. Om de hierdoor ontstane toegenomen complexiteit het hoofd te bieden, werd een groot aantal aanpassingen en innovaties doorgevoerd in het assemblageproces. Zo was voor de assemblage van de nieuwe multimediacockpit van de Actros een aanzienlijk grotere cockpitvoormontage nodig. Verder werden op het vlak van test- en inbedrijfstellingstechnologie uitgebreide aanpassingen doorgevoerd en nieuwe testbanken geplaatst waar medewerkers elke MirrorCam – die in de nieuwe Actros standaard de conventionele buitenspiegels vervangt – afzonderlijk kunnen kalibreren.

Om het personeel voor te bereiden op de aanzienlijk uitgebreide functies van de nieuwe Actros ten opzichte van zijn voorganger, werden doorgedreven opleidingsprogramma’s op poten gezet. Meer dan 1.100 werknemers uit Wörth kregen een intensieve bijscholing om optimaal voorbereid te zijn op de productiestart van de nieuwe vrachtwagen en later zelf hun kennis door te geven als multiplicatoren. De opleidingen werden gegeven in het werkvoorbereidingsatelier, in de technische trainings- en bijscholingslokalen, en aan de productieband zelf.

Ergonomie speelde ook een belangrijke rol bij het plannen van de productieprocessen. Elke afzonderlijke operatie werd van tevoren zorgvuldig bekeken met als doel de directe werkomgeving van de medewerkers zo optimaal mogelijk te ontwerpen. Zo zijn de elektrische connectoren die de cabine met het chassis verbinden bijvoorbeeld voorzien van een duw- en trekhulpstuk dat bijzonder gemakkelijk te monteren is voor de arbeiders.

Competentiecentrum binnen het wereldwijde productienetwerk van Mercedes-Benz Trucks

De nieuwe Actros werd in 2018 gepresenteerd op de IAA-beurs voor commerciële voertuigen en zal behalve in Wörth binnenkort ook op andere locaties over de hele wereld geproduceerd worden, zoals in het Turkse Aksaray. De synergie tussen de verschillende productiefaciliteiten is het perfecte bewijs van de succesvolle samenwerking tussen Daimler-medewerkers uit verschillende regio’s en culturen. De Mercedes-Benz-fabriek in Wörth speelt een toonaangevende rol binnen het internationale productienetwerk van Mercedes-Benz Trucks bij de introductie en verspreiding van nieuwe technologieën en moderne productieprocessen. De productieaanloopfase in internationale productiefaciliteiten wordt voorbereid en ter plekke begeleid door specialisten uit Wörth. Voor de nieuwe Actros worden circa 120 collega’s van andere productielocaties in het werkvoorbereidingsatelier intensief bijgeschoold in nieuwe product- en procestechnologieën om deze vervolgens als multiplicatoren toe te passen in hun eigen vestigingen.

Highlights van de nieuwe Mercedes-Benz Actros

Met de nieuwe Actros zet Mercedes-Benz het succesverhaal van zijn serie zware vrachtwagens met maximaal laadvolume voort. Sinds de lancering van de eerste generatie van de Actros in 1996, heeft Mercedes-Benz Trucks meer dan 1,2 miljoen exemplaren van zijn vlaggenschip verkocht.

Een van de belangrijkste nieuwigheden in de Mercedes-Benz Actros is de Active Drive Assist waarmee Mercedes-Benz het deels geautomatiseerd rijden in alle snelheidsbereiken standaard in een serievoertuig introduceert. Het systeem kan onder bepaalde omstandigheden zelfstandig sturen, remmen en accelereren. Hoewel de bestuurder verantwoordelijk blijft voor het monitoren van de verkeerssituatie, ontlast het systeem de bestuurder aanzienlijk en levert het een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de verkeersveiligheid.

Nog een wereldprimeur is de standaard ingebouwde MirrorCam. Deze vervangt in de nieuwe Actros de hoofd- en groothoekspiegels. Het systeem bestaat uit twee aan de buitenkant van het voertuig gemonteerde camera’s waarvan de beelden worden weergegeven op twee 15-inch displays die op de A-stijlen in de cabine zijn aangebracht. Hierdoor heeft de bestuurder een veel beter zicht rondom.

De nieuwe multimediacockpit is het connectiviteitscentrum van de nieuwe Actros. Het primaire display vervangt het gebruikelijke combi-instrument, zodat de bestuurder in één oogopslag alle assistentiesystemen en de nieuwe verkeersbordenherkenning kan zien. Een tweede aanraakscherm in het dashboard fungeert als bedieningsinstrument voor geselecteerde apps van het Mercedes-Benz Truck App Portal en virtuele schakelaars, en toont de informatie van het nieuwe navigatiesysteem.

Over de Mercedes-Benz-fabriek in Wörth

De grootste assemblagefabriek van Mercedes-Benz Trucks in Wörth am Rhein werd opgericht in 1963 en produceert de Mercedes-Benz Antos, Arocs, Atego – en sinds meer dan twintig jaar ook de meest succesvolle zware truck ter wereld, de Actros. Ook de Mercedes-Benz Special Trucks Econic, Unimog en Zetros worden hier gebouwd. Elke dag rollen in Wörth tot 470 geheel volgens de wensen van de klant gebouwde vrachtwagens van de band. Klanten in meer dan 150 landen stellen het ‘Quality made in Wörth’-label zeer op prijs. De vestiging aan de Rijn is het kenniscentrum van het wereldwijde productienetwerk van Mercedes-Benz Trucks. De fabriek van Mercedes-Benz in Wörth heeft bovendien ruim 50 jaar ervaring op gebied van CKD-productie (Completely Knocked Down) en levert montagekits aan tal van overzeese markten voor eindmontage ter plaatse – tot op heden meer dan 750.000 stuks. Met ongeveer 10.300 medewerkers is de Mercedes-Benz-fabriek in Wörth de op een na grootste werkgever in Rheinland-Pfalz.