25
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Humanitaire hulp van Daimler Trucks en Wings of Help

Een konvooi met hulpgoederen voor Syrische vluchtelingen in Gaziantep (Zuid-Turkije) vertrekt vandaag vanaf het Internationale Autosalon 2013 (IAA) in Frankfurt. In Gaziantep, een stad vlakbij de Syrische grens, zullen hulpgoederen worden uitgedeeld aan vluchtelingenkampen. Het Convoy of Hope – Wings on Wheels, bestaande uit elf nieuwe Mercedes-Benz Actros-vrachtwagens met oplegger, zal ongeveer vier miljoen euro aan hulpgoederen over een afstand van bijna 4.000 kilometer vervoeren tot aan de Turks-Syrische grens.Het gemeenschappelijke project van de hulporganisatie Wings of Help en Daimler Trucks brengt de Syrische vluchtelingen in de grensstreek tenten, babyvoeding, rolstoelen, twee ambulances, zeven mobiele medische centra, 10.000 dekens, winterkleding voor 40.000 mensen en 50.000 kindervaccins.


De vrachtwagens vervoeren tevens twee ambulances op basis van de Mercedes-Benz Sprinter en 350 nieuwe rolstoelen voor oudere en mindervalide vluchtelingen in de kampen. De levering omvat ook zeven ‘noodhulpsets’ die ongeveer 70.000 mensen gedurende drie maanden fundamentele medische verzorging bieden.De elf voertuigen die vandaag aan hun missie zijn begonnen, zijn nieuwe Mercedes-Benz Actros-vrachtwagens met oplegger die aan de Euro VI-normen beantwoorden.De vrachtwagens van 18 ton hebben een 2,5 meter brede StreamSpace-cabine. Ze zijn standaard uitgerust met de geautomatiseerde Mercedes PowerShift 3-transmissie en de rijhulp- en veiligheidsystemen Active Brake Assist 3 en Attention Assist.

Bovendien beschikken de vrachtwagens over ‘Predictive Powertrain Control’, dat in de geautomatiseerde transmissie werd geïntegreerd zodat de rijstijl aan de topografie kan worden aangepast. De Mercedes-Benz Actros-vrachtwagens worden aangedreven door de huidige OM 471 Blue Efficiency Power-motor met een vermogen van 310 kW (421 pk).