07
oktober
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Group Jost bevestigt vertrouwen in Mercedes-Benz en koopt 150 Mercedes-Actros aan

De internationale logistiek en transportgroep Group Jost is recent overgegaan tot de plaatsing van een bestelling van 150 Mercedes-Benz Actros 1944 LS BlueTEC 5 bij Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en Truck Center Jost te Amel. Deze bestelling kan aangevuld worden met een optie van 100 bijkomende voertuigen voor 2011. Daarmee bevestigt ze haar vertrouwen in het merk met de ster dat reeds jaren tot één van de huismerken van de Group Jost behoort.

Group Jost besloot een deel van haar bestaande wagenpark – waarin Mercedes-Benz met ongeveer 25% sterk vertegenwoordigd is - van 1.000 vrachtwagens en 1.600 aanhangwagens te vervangen. Het belangrijkste criterium dat de aankoopbeslissing van Group Jost in de richting van de Actros stuurde is de zogenaamde Total Cost of Ownership. Concreet betekent dat dit zowel de kwaliteit en het zeer gunstige verbruik als de restwaarde van het vlaggenschip van Mercedes-Benz doorslaggevende elementen waren. Extra troef is het uitgebreide Europese servicenetwerk van het merk met de ster. Dankzij al deze elementen onderstreept Mercedes-Benz haar motto ‘Trucks you can Trust’.

De Mercedes-Benz Actros 1944 LS BlueTEC 5 voor Group Jost is supplementair uitgerust met een megaspacecabine en een Voith retarder: elementen dat de Group Jost primordiaal vindt voor het comfort van de chauffeurs. In totaal gaat het om 150 voertuigen waarvan een derde nog dit jaar zal worden uitgeleverd.

De Mercedes-Benz Actros is standaard uitgerust met Mercedes Powershift2, die garant staat voor geperfectioneerd schakelcomfort, snelle schakelovergangen, laag brandstofverbruik en een verlaagd slijtageniveau. Deze automatische versnellingsbak staat met andere woorden de chauffeur bij in de uitvoering van zijn dagelijkse taak.

Verder beantwoordt de Mercedes-Benz Actros met BlueTEC 5 perfect aan de euro-5 emissienormen en dit dankzij de beproefde SCR of Selective Catalytic Reduction technologie, die instaat voor de nabehandeling van uitlaatgassen, waardoor de schadelijke uitlaatgassen worden gereduceerd. Een belangrijk element voor de “Green” policy van Group Jost. Bovendien zijn de motoren als gevolg van de beproefde BlueTEC technologie zodanig ontwikkeld dat de brandstof optimaal wordt benut.


Group Jost

Meer informatie: www.groupjost.com