26
juni
2018
|
15:20
Europe/Amsterdam

FutureLab@Mercedes-Benz Trucks: hoe Mercedes-Benz Trucks de vrachtwagen van de toekomst ontwikkelt

Samenvatting
  • Een honderdtal gespecialiseerde journalisten woonde het ‘Futurelab’ bij om na te gaan hoe Mercedes-Benz Trucks vandaag reeds vrachtwagens van de toekomst ontwikkelt en om de uitdagingen van het vrachtvervoer te bespreken met de experts van Daimler.

  • Onder de overkoepelende CASE-strategie (Connected, Autonomous, Shared & Services) schuift Daimler technologische ontwikkelingen op deze vier vlakken naar voren.

  • Met de ‘RoadEfficiency 2030’-strategie combineert Mercedes-Benz Trucks het streven naar technologisch leiderschap met eisen van klanten inzake lage totaalkosten, een hoog veiligheidsniveau en een maximale beschikbaarheid van de voertuigen.

Met enkele muiskliks complexe verbruikscijfers berekenen voor geavanceerde vrachtwagens, uw eigen vrachtwagencockpit van de toekomst ontwerpen met behulp van een tekenpotlood verbonden met een computer, of alternatieve aandrijftechnologieën en logistieke concepten bespreken met experts ... In het kader van het ‘FutureLab@Mercedes-Benz Trucks’ nam een honderdtal vakjournalisten vandaag een exclusieve blik achter de schermen van het Application Information Centre van de Mercedes-fabriek in Wörth.

U kunt het volledige persdossier terugvinden in de rechterkolom van deze pagina onder 'Downloads'.