26
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Fuso Canter Eco Hybrid en Daimler FleetBoard: bekroond met de ‘Europese transportprijs voor duurzaamheid 2014’

Met de Fuso Canter Eco Hybrid en Daimler FleetBoard telt Daimler AG dit jaar twee winnaars in de competitie ‘Europese transportprijs voor duurzaamheid 2014’. De redactie van ‘Transport’, de krant voor het vrachtvervoer (Huss-Verlag), kent de bekroning om de twee jaar toe voor opmerkelijke prestaties op het vlak van duurzaamheid binnen de sector van de bedrijfsvoertuigen. Een vakjury met zeven vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld, de wetenschap en de media beoordeelt daarbij de inzendingen (15 categorieën) aan de hand van criteria zoals economie, ecologie en sociale verantwoordelijkheid.

Daarbij haalde de Fuso Canter Eco Hybrid het in de categorie ‘Distributievrachtwagens tot 12 ton’ met een duidelijke voorsprong. De basis voor zijn opmerkelijke zuinigheid is de verder ontwikkelde en bijzonder efficiënte hybride aandrijftechniek. Die steunt op de architectuur van een parallelle hybride, waarbij de bijkomende elektromotor tussen de koppeling en de versnellingsbak gemonteerd wordt.

Daimler FleetBoard: tweede prijswinnaar

De vakjury, die uit vooraanstaande experts samengesteld was, bekroonde daarnaast ook Daimler FleetBoard voor de dienstverlening op het vlak van consultancy. Daimler FleetBoard kreeg de 1e prijs in de categorie ‘Beheersystemen voor bestuurders en transport’.Talrijke transportbedrijven doen een beroep op de FleetBoard Consultants om telematica en transportmanagement op een duurzame wijze in het bestaande IT-landschap te integreren en om op die manier de transportprocedures te verbeteren. Het resultaat is een systeemgestuurde, stabiele werkwijze in de transportbedrijven. De stilstandtijden van de vrachtwagenchauffeurs bij het laden en lossen bijvoorbeeld zijn duidelijk korter. Dat is te danken aan het scannen van de lading met het mobiele toestel DispoPilot.mobile en aan de geautomatiseerde facturatie.

Pascal Weiss, verkoopdirecteur Daimler FleetBoard GmbH, zegt in dat verband: “De FleetBoard Consultants adviseren en ondersteunen transportbedrijven om hun dagelijkse logistieke processen te verbeteren. Zo kunnen onze klanten bijvoorbeeld bij het laden het foutenpercentage in grote mate verminderen en in hun eigen IT-systeem de leverketen naadloos opvolgen.”

Daarnaast helpt FleetBoard ook om het brandstofverbruik blijvend te doen dalen, met meer dan 10%, terwijl tegelijk de slijtage dankzij de zuinige rijstijl vermindert. Op die manier gaan bedrijven duidelijk duurzamer te werk en verkleinen ze de CO2-afdruk van hun logistieke keten.