21
mei
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

FleetBoard wint onderscheiding Frost Sullivan

Daimler FleetBoard GmbH won de “Growth amp; Leadership Award” van Frost amp; Sullivan in de categorie van telematicasystemen voor middelzware en zware bedrijfsvoertuigen. De fel begeerde onderscheiding werd overhandigd aan Markus Lipinsky, Managing Director van FleetBoard, tijdens de GIL 2012, de Europese conferentie voor Groei, Innovatie amp; Leiderschap in Londen. De leverancier van intelligente telematicaoplossingen werd bekroond voor zijn innovaties en voor de grootste jaarlijkse groei in de sector over de voorbije drie jaar.

Het internationale consultancybedrijf Frost amp; Sullivan evalueerde en vergeleek toonaangevende leveranciers van telematicadiensten in Europa op basis van vier verschillende criteria. De onderneming gebruikte een eigen, gecertificeerde onderzoeksmethode en analyseerde een reeks standaardvoorzieningen in vrachtwagens, de toename van moduleerbare productonderdelen, de expansie in nieuwe regio’s en de vestiging van groeiende partnerschappen. FleetBoard was de onbetwiste winnaar in deze studie, wat het bedrijf de “2012 Growth Leadership Award” opleverde.

Een van de redenen waarom Frost amp; Sullivan FleetBoard koos, is dat de onderneming een nieuwe strategie heeft geïmplementeerd om het telematicasysteem standaard aan te bieden op vrachtwagens in heel Europa om terrein te winnen in een consoliderende markt. Frost amp; Sullivan merkte ook op dat FleetBoard zich met zijn brede productgamma tot alle segmenten, merken en markten van bedrijfsvoertuigen richt. Onze onderneming levert bovendien een doorgedreven backoffice-integratie en voertuiggerelateerde logistieke beheeroplossingen die de efficiëntie van vrachtwagenparken een aanzienlijke boost helpen te geven. Bovendien wees Frost amp; Sullivan erop dat FleetBoard erin geslaagd was om markten buiten Duitsland te veroveren en zijn wereldwijde aanwezigheid in regio’s zoals Europa, Brazilië, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten te versterken. De studie kwam tot het besluit dat de diepgaande ervaring, de nabijheid van ontwikkelingseenheden voor vrachtwagens, het gebruik van het Europese verkoopnetwerk van Mercedes-Benz en de langetermijnpartnerschappen met hardware- en softwareleveranciers de basis vormen voor een ergonomische groei in de komende jaren.


“De Frost amp; Sullivan Award is een overtuigend argument om Europese transportbedrijven aan te trekken die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige telematicaoplossing,” aldus Markus Lipinsky, Managing Director van Daimler FleetBoard GmbH. “Het vertrouwen dat meer dan 2.500 klanten over de hele wereld ons hebben geschonken en het feit dat er dit jaar alleen al 100.000 exemplaren werden geïnstalleerd, bewijzen dat de groei van FleetBoard zijn gelijke niet kent.”