13
april
2021
|
11:44
Europe/Amsterdam

FB Logistics maakt als eerste gebruik van ‘Mercedes-Benz Certified’

Samenvatting

Mercedes-Benz Trucks staat voor kwaliteit. Overigens niet alleen wanneer het gaat om nieuwe trucks, want ook de tweedehands trucks van het merk met de ster voldoen aan de hoogste vereisten. Dat zet Mercedes-Benz nu nog extra in de verf met ‘Mercedes-Benz Certified’, een nieuw kwaliteitslabel dat klanten een kwaliteitsbelofte biedt, waar ze op kunnen bouwen. België is een van de eerste landen die uitpakt met ‘Mercedes-Benz Certified’ en FB Logistics, dat gevestigd is op Brucargo is de eerste Belgische klant, die het nieuwe certificaat in ontvangst mocht nemen bij de aankoop van een Actros 2548 met BDF-chassis.

Het nieuwe kwaliteitslabel van Mercedes-Benz is voorbehouden voor vrachtwagens van het merk die hoogstens vijf jaar oud zijn en maximaal 500.000 kilometer op de teller hebben. Gecertificeerde trucks kunnen minstens drie maanden of 20.000 kilometer voor trucks met een maximaal toegelaten massa tot 12 ton en 30.000 km voor trucks met een maximaal toegelaten massa vanaf 12 ton rijden zonder dat een onderhoudsbeurt of een wettelijke technische keuring nodig is. Daarnaast zijn alle gecertificeerde trucks uitgerust met banden met een profieldiepte van minstens zes millimeter. Voorts biedt Mercedes-Benz een garantie van 12 maanden op de aandrijflijn, die in heel Europa geldt. Voor bepaalde modellen is zelfs een garantie-uitbreiding tot 24 maanden mogelijk.

Ideaal voor nieuwe activiteiten

FB Logistics, dat gespecialiseerd is in dedicated transport met nadruk op de Benelux, is de eerste Belgische klant die voor ‘Mercedes-Benz Certified’ kiest. Het doet dat met de aankoop van een Actros 2548 met BDF-chassis. “Wij zijn een trouwe Mercedes-Benz-klant, aangezien onze vloot uit een 40-tal trekkers van het merk met de ster bestaat en werken zowel met nieuwe als tweedehands trucks. Onze eerste ‘Mercedes-Benz Certified’ Actros wordt meteen onze eerste vrachtwagen met een BDF-chassis, die we zullen inzetten voor een bestaande klant in het voor ons toch nieuw segment van de swap bodies. Vandaar dat een occasievrachtwagen voor ons de ideale oplossing is”, stelt Christophe Vandenberghe, Branch Manager van FB Logistics. FB Logistics speelt met dit nieuwe voertuig in op de door Covid-19 toegenomen vraag naar BDF-oplossingen, die op grote schaal ingezet worden in de door de groei van de e-commerce toegenomen vrachtbewegingen van de koeriersbedrijven. “BDF-combinaties bestaan uit twee kleinere swap bodies die gemakkelijker hanteerbaar zijn in de binnenstad, die veel volume in kleine colli’s kunnen meenemen en dankzij hun containeropbouw ook een verhoogde veiligheid bieden. Het lijkt een segment met aantrekkelijke groeimogelijkheden, waar wij nu onze voelsprieten op los kunnen laten, zonder al te grote financiële risico’s te nemen. En dit dankzij de nieuwe Actros van ‘Mercedes-Benz Certified’, die ons toch voldoende garanties op zorgeloze kilometers biedt”, aldus nog Christophe Vandenberghe.

Vertrouwen en flexibiliteit

‘Mercedes-Benz Certified’ biedt de klant voortaan nog meer vertrouwen, omdat een certificaat verbonden is aan de aankoop van een occasietruck. Mercedes-Benz geeft met dat certificaat de schriftelijke bevestiging dat Mercedes-Benz alle procedures en controles heeft uitgevoerd die een klant zorgeloze kilometers kunnen bieden. Bovendien heeft de klant gedurende 14 dagen een recht tot omruiling, waarmee hij zijn ‘Mercedes-Benz Certified’ voertuig bij zijn dealer kan omruilen voor een andere vrachtwagen met een identiek certificaat. “Het is mogelijk dat aan deze ruil eventuele kosten verbonden zijn zoals een vergoeding voor de kilometers die tot de omruil gereden zijn, maar het biedt een klant toch vooral het comfort nog te kunnen inspelen op wijzigingen in de activiteiten die zich last-minute nog voordoen. Een omruilrecht dat trouwens uniek is in het trucksegment”, onderstreept Kurt Van Deuren, Used Truck Business Advisor van TruckStore.