10
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

FB Logistics groeit verder dankzij 2 nieuwe Actros

Brussel, 10 februari 2014 - FB Logistics nam onlangs twee nieuwe Mercedes-Benz Actros 1942 in ontvangst. De voertuigen, die geleverd werden door Truckcenter Sint-Pieters-Leeuw, zullen worden ingezet voor de activiteiten van het bedrijf die zich vooral richten naar het noorden van het land en Nederland.

FB Logistics is het bedrijf van Patrick Bocketi en zijn schoonbroer Alexandre Reicher. Het bedrijf werd zowat tien jaar geleden opgericht door Patrick Bocketi en groeide als onderaannemer van grote koeriersbedrijven uit tot een speler die zowel transport en logistiek aanbiedt aan zijn klanten.

FB Logistics is Mercedes-Benz klant van bij zijn oprichting. Patrick Bocketi, die in het begin van zijn carrière zelf talloze kilometers aflegde achter het stuur van een Mercedes-Benz Sprinter, hoeft niet overtuigd te worden van de kwaliteiten van de bedrijfswagens uit Stuttgart. Door de groei van het bedrijf evolueerde het wagenpark van FB Logistics van een 100% bestelwagenvloot naar een vloot waarin ook vrachtwagens en trekkers met oplegger een plaats hebben.

Ook vandaag neemt Mercedes-Benz een prioritaire plaats in binnen de vloot van het bedrijf met zowel de Atego als de Actros. "Mercedes-Benz bedrijfswagens koppelen stevige rijkwaliteiten en een hoge betrouwbaarheid aan uitstekende TCO-resultaten. In zoverre dat de TCO van de voertuigen met een ster op de neus samen met de betrouwbaarheid voor ons de belangrijkste reden is om voor Mercedes-Benz te kiezen", weet Alexandre Reicher.

"In het begin heb je als bedrijf de neiging om op prijs te kopen, maar op langere termijn werkt dit contraproductief, omdat die in aankoop goedkopere trucks vaker in de garage staan dan ze rijden. Vandaar dat de TCO één van de doorslaggevende elementen is bij de aankoop van onze voertuigen. Vandaar dat wij een voertuig verkiezen dat in aankoop misschien wel iets duurder is, maar gemeten over een ganse loopbaan goedkoper uitkomt", aldus nog Alexandre Reicher.

De twee nieuwe Actros 1942 Euro 5 wisten de zaakvoerders van FB Logistics te charmeren dankzij hun zuinige natuur, die gekoppeld wordt aan kwaliteiten die de chauffeurs naar waarde weten te schatten. "Wanneer één van de bedrijfsleiders zelf nog achter het stuur heeft gezeten, besef je als management ook beter hoe men zijn personeel gemotiveerd kan houden. En weet je ook hoe belangrijk zo een motivatie is", besluit Alexandre Reicher.

Legende: Jan Walraevens (Truckcenter Sint-Pieters-Leeuw) overhandigt de sleutels van de nieuwe Mercedes-Benz Actros 1942 aan Alexandre Reicher (rechts).