17
januari
2020
|
09:26
Europe/Amsterdam

Efficiënt op de weg, flexibele keuze aan koetswerken: de nieuwe Actros wordt voor het eerst verkrijgbaar als een open autotransporter

Stuttgart – De nieuwe Actros wordt voor het eerst leverbaar als een open autotransporter voor de Oostenrijkse serviceprovider Lagermax. Met zijn nieuwe vlaggenschip van Mercedes-Benz Trucks werpt dit familiebedrijf met 3.600 werknemers uit Salzburg zich op als een innovatieve marktleider in een fel bevochten segment. “Lagermax is voortdurend op zoek naar technische oplossingen die de productiviteit verhogen en de winst verzekeren,” aldus Franz Birgmann, Fleet Manager bij Lagermax. Een voorbeeld daarvan is ‘Predictive Powertrain Control’, de intelligente snelheidsregelaar en transmissiesturing die nog verder werd verbeterd voor de nieuwe Actros. Voortaan helpt hij de bestuurder niet alleen op snelwegen maar ook op andere hoofdwegen om een brandstofbesparende rijstijl aan te houden. “Met een jaarlijkse kilometrage van meer dan 100.000 kilometer per vrachtwagen draagt elk procentpunt dat we besparen bij tot ons financieel succes,” legt Birgmann uit. Volgens de Fleet Manager zijn bestuurders vooral in de wolken met de multimediacockpit en de MirrorCam van de nieuwe Actros. “Met de nieuwe Actros willen we ons in een tijd van chauffeurstekorten onderscheiden als een aantrekkelijke werkgever die steeds de veiligste, comfortabelste en modernste voertuigen in zijn voertuigenpark heeft.

De Lagermax-groep bezit 55 takken in twaalf Europese landen. Daarvan zet de sector van autotransport en aanverwante services de hoogste omzet neer binnen de groep. De onderneming beschikt dan ook over een terrein van ongeveer twee miljoen vierkante meter om nieuwe wagens te stockeren. Het voertuigenpark van de onderneming telt meer dan 500 vrachtwagens die eigendom zijn van de groep, plus voertuigen die eigendom zijn van en bestuurd worden door onderaannemers. Volgend jaar viert de groep zijn honderdste verjaardag. Voor Franz Birgmann is de eerste nieuwe Actros-autotransporter met het interne voertuignummer AT 100 nu al een “mijlpaal in de geschiedenis van de onderneming”.