24
maart
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eerste Tridem Arocs met betonmixer in België voor firma Vanden BuverieArocs tridem en version malaxeur à béton pour Vanden Buverie

Wie zwaar transport van en naar werven zegt, komt onvermijdelijk uit bij de Mercedes-Benz Arocs - robuust, krachtig en zuinig. Zij spraken ook de firma Vanden Buverie aan, die met de Tridem Arocs 3240 LB  - luchtgeveerd betonmixer - het ideale voertuig vond voor het transport van stortklaar beton van de centrale naar de werven.

De firma Vanden Buverie is geen onbekende voor Mercedes-Benz – de vloot van 40 voertuigen bestaat voor 100% uit vrachtwagens van het merk met de ster. Niet onlogisch dat ze voor een nieuwe betonmixer opnieuw de weg naar Erkend Mercedes-Benz concessiehouder Ghistelinck in Waregem vonden.

“De Arocs met 8x4 chassis met drie assen achteraan was het juiste antwoord op onze vraag”, vertellen zaakvoerders Patrick en Dirk Vanden Buverie. “Die tridem achteras laat een betere gewichtsverdeling toe en bovendien staat de hefbare naloopas voor minder slijtage van de banden en voor een daling van het brandstofverbruik. Tel daarbij de service van Ghistelinck en het plaatje is voor ons compleet.”

De Arocs 3240 LB met standaard Powershift of automatische versnellingsbak wordt aangedreven door een 290 Kw (400 pk) sterke motor. Het luchtgeveerde voertuig – goed voor 32 ton - is opgebouwd met een betonmixer van 9m³ van de hand van De Buf.

Mercedes-Benz Arocs

De Arocs is een unieke combinatie van kracht, robuustheid en efficiëntie en zet zo de meer dan 110-jarige succesrijke traditie van Mercedes-Benz bouwvoertuigen voort. Met zijn koppelrijke, hoogbelastbare aandrijfconfiguraties trekt hij zich in elke situatie probleemloos uit de slag. Omdat de Arocs het hoger vermogen ook bij zware toepassingen betrouwbaar op de weg overbrengt. Daarvoor zorgt zijn robuuste, solide ophangings-, vering- en chassisconstructie, die ook uitmunt door een bijzonder hoge belastbaarheid.Zijn hoge efficiëntie is niet alleen te danken aan het lage verbruik van de standaard Euro VI-motoren, maar ook aan de langere levensduur van vele componenten, de lange onderhoudsintervallen (tot 120.000 km), de lagere reparatie- en onderhoudskosten en de hoge opbouwvriendelijkheid.

Meer info: www.media.mercedes-benz.be

Vanden Buverie amp; Co.

De N.V. Jozef Vanden Buverie amp; Co. werd in 1966 opgericht door Jozef Vanden Buverie. Het familiebedrijf is door de jaren heen uitgegroeid tot een dynamische onderneming met ruim 50 medewerkers, intussen wordt de firma bestuurd door Patrick en Dirk Vanden Buverie. Zij leggen zich toe op totaalrealisaties in de wegenbouw, grondwerken, betonwerken, rioleringswerken, breekwerf en grondstabilisatie.

Meer info: http://www.vandenbuverie.be