05
september
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Dockx Group vernieuwt en breidt haar wagenpark uit met 181 Mercedes-Benz Bedrijfsvoertuigen

Dockx Group, reeds meer dan 20 jaar een trouwe partner van Mercedes-Benz, breidt in 2008 haar vloot bedrijfsvoertuigen uit en vernieuwt tegelijkertijd een deel van het bestaande park. In totaal gaat het hierbij om 181 voertuigen gaande van de Mercedes-Benz Actros over Axor en Atego tot de Mercedes-Benz Sprinter en Vito. De levering van de voertuigen verloopt gradueel sinds januari van dit jaar.

Op 4 september worden de eerste vrachtwagens met automaat via Truck Center Mercedes-Benz Antwerpen aan Dockx Group overgemaakt.

De samenwerking tussen Dockx Group en Mercedes-Benz gaat al meer dan 20 jaar terug zonder dat dit garant staat voor een onvoorwaardelijke binding. Bij elke nieuwe aankoop van bedrijfsvoertuigen neemt Dockx Group de markt steeds kritisch onder de loep.

De uitstekende service, de goede prijs/kwaliteitverhouding, de lage kilometerkostprijs, de hoge bedrijfszekerheid, de gunstige garantievoorwaarden en de hoge restwaarde maken dat Dockx Group telkens opnieuw kiest voor het merk met de ster. Bovendien zijn het betrouwbare en professionele imago van Mercedes-Benz een pluspunt voor de huurklanten van Dockx Group.


Automatische versnellingsbak

Opvallend is dat Dockx Group voor het eerst kiest voor een automatische versnellingsbak, zowel voor de zware als voor de lichte bedrijfsvoertuigen.

“Wij denken in de eerste plaats aan het comfort van de klant”, zegt Tom Nuyts, Managing Director van Dockx Rental, de verhuurafdeling van Dockx Group. “Vele huurklanten hebben weinig of geen ervaring met het rijden met een bestel- of vrachtwagen waarbij onder meer rekening moet worden gehouden met grotere afmetingen en een grotere draaicirkel. Een automatische versnellingsbak maakt dat onze klanten zich volledig op het voertuig en de weg kunnen concentreren wat de veiligheid vergroot.”

Dockx Group is eveneens van mening dat een verhoging van het rijcomfort dankzij de automatische versnellingsbak bijdraagt tot het terugdringen van slijtage en dus van de onderhoudskosten.

De in totaal 181 Mercedes-Benz Bedrijfsvoertuigen dienen zowel voor de vervanging (60%) als de uitbreiding (40%) van het bestaande wagenpark bestel- en vrachtwagens van Dockx Group; 1100 voertuigen in totaal. Dankzij het uitgebreide Mercedes-Benz gamma met diverse volumes en laadvermogen slaagt de Dockx Group er in om aan haar klanten een oplossing voor elk probleem te bieden, ongeacht of het nu gaat om een particulier die verhuist of een bedrijf dat goederen vervoert naar een klant, leverancier of beurs.


Truck Center Mercedes-Benz Antwerpen

De voertuigen worden allemaal geleverd via Truck Center Mercedes-Benz Antwerpen, waarmee Dockx Group door de jaren heen een vertrouwensrelatie heeft opgebouwd.

“Toen het Truck Center nog gelegen was aan de Terbehekehofdreef in Wilrijk waren we nagenoeg buren”, vertelt Dirk Claes, Fleet Manager van Dockx Group. “De verhuis van het Truck Center naar Antwerpen Linkeroever heeft daar niets aan veranderd. Integendeel, wij waarderen de nauwe samenwerking en het persoonlijke contact met het Truck Center. Onze samenwerking en vertrouwensrelatie gaat zelfs zo ver dat het fleetcenter van Dockx Group dat instaat voor het onderhoud van het wagenpark, beschikt over een eigen stock Mercedes-Benz onderdelen, die beheerd worden door het Truck Center Antwerpen.”


Voertuigen

De bestelling van Dockx Group voor 2008 bestaat uit de volgende bedrijfsvoertuigen:

1 x Atego 918

12 x Atego 1018

3 x Atego 1518

7 x Axor 1824

1 x Actros 2532L

1 x Actros 2541L

29 x Vito

53 x Sprinter 309 CDI

55 x Sprinter 511 CDI CC

16 x Sprinter 518 CDI Trekker

3 x Sprinter 311 CDI met Alko chassis (= een verlaagd chassis)

De vrachtwagens zijn voorzien van een kastopbouw met hydraulische laadklep achteraan. De bestelwagens hebben verschillende configuraties gaande van niet specifiek uitgerust tot voertuigen met kastopbouw, al dan niet met laadklep. Alle voertuigen van Dockx Rental zijn getooid in de typische witgele kleuren, inclusief belettering. Voor de verhuisafdeling Dockx Movers en het transportbedrijf Dockx Logistics is dit respectievelijk oranje en rood.


Over Dockx Group

Dockx Group is een ervaren, innovatieve en betrouwbare dienstverlener in industriële en logistieke mobiliteitsoplossingen voor particulieren en bedrijven. Dockx Group biedt kwaliteitsvolle en opmaat gemaakte totaaloplossingen in verhuur van voertuigen, verhuis, transport, logistiek, expeditie, industrieel onderhoud en installatie, carrosserie en lakkerij. Tot de Dockx Group behoren: Dockx Rental, Dockx Movers, Dockx Logistics, Lombaerts, Tolimpex, Markant en Indigo.

Meer informatie op www.dockx-group.be


Over Dockx Rental

Dockx Rental is de specialist in verhuur van voertuigen. Binnen het huurgamma zitten diverse merken en modellen van personenwagens, motoren, bestelwagens, vrachtwagens en exclusieve wagens. Verhuur gebeurt via de 13 Dockx Service Shops in Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Brussel en Vlaams-Brabant. Dockx Rental behoort tot de Dockx Group.

Meer informatie op www.dockx-rental.be