02
juli
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

De Meuter breidt wagenpark uit met Mercedes-Benz Actros

De firma De Meuter - actief in grond- en afbraakwerken – breidt het aandeel Mercedes-Benz voertuigen in haar totale wagenpark van 48 voertuigen uit. In een periode van 12 maanden werden acht nieuwe Mercedes-Benz Actros bouwvoertuigen – variërend van 4x4, 6x4 en 6x6 – bij Mercedes-BEnz Aalst aangekocht en dit na een positieve evaluatie van drie Mercedes-Benz Actrossen, die in 2006 werden ingezet.

De N.V. De Meuter, actief in grond- en afbraakwerken, werd in 1977 in Ternat door de broers André en Gaston De Meuter opgericht. De marktleider terzake heeft de afgelopen 30 jaar heel wat grootschalige renovatieprojecten op haar naam geschreven waaronder de sloop van de 105 meter hoge Martini-toren in Brussel en de sloop van oude industriegebouwen inclusief grondwerk in het kader van de bouw van het gloednieuwe Ikea-complex in Anderlecht.

In 2006 rustte de NV De Meuter haar wagenpark uit met twee Mercedes-Benz Actros bouwvoertuigen, type 3341K 6x6. De positieve resultaten op vlak van verbruik en duurzaamheid, de lage onderhoudskosten dankzij de robuuste aandrijflijn en de hoge inruilwaarde maakten dat de zaakvoerders van NV De Meuter opteerden voor een derde Mercedes-Benz Actros 3348 K 6x4 Kipper, die sinds de maand april van dit jaar wordt ingezet. Deze Mercedes-Benz Actros is uitgerust met een versterkte trekhaak om zwaar vervoer tot 90 ton sleep aan te kunnen. Bovendien werd hij voorzien van een Voith retarder VR 115 H om extra remcapaciteit te genereren. Dankzij de 480 pk’s staat dit neusje van de zalm in het V6-motorengamma garant voor uitstekende rijeigenschappen.

De bestaande lijst werd aangevuld met een bestelling van vijf extra Mercedes-Benz Actros, waaronder drie trekkers 2044 AS 4x4 en twee 3344 K 6x4, die eerstdaags worden geleverd.

Met het oog op het rijcomfort van de chauffeurs en van de veiligheid in het algemeen werden de drie trekkers 2044 AS 4x4 uitgerust met een slaapcabine en airconditioning en werd er geopteerd voor Mercedes-Benz Telligent Automaat. Deze elektronisch gestuurde automatische versnellingsbak met 16 versnellingen biedt geoptimaliseerde schakeltijden en een hoog schakelcomfort. Tevens kan een hoger koppel en meer vermogen worden overgebracht dan bij vergelijkbare mechanisch gesynchroniseerde versnellingsbakken. Afzonderlijk instelbare programma’s en het soepeler schakelen bevorderen dan weer veiligheid, rendement en rijcomfort.

De twee 3344 K 6x4 tot slot staan in voor het vervoer met afzetcontainers en aanhangwagen.

De kwaliteit van de voertuigen en de gunstige kilometer/kostprijs waren niet de enige doorslaggevende elementen in het beslissingsproces van de firma De Meuter om voor een samenwerking met Mercedes-Benz Aalst, Erkend Concessiehouder van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg, te opteren. De korte leveringstermijnen enerzijds en anderzijds de snelle beschikbaarheid van onderdelen dankzij de 22h Service van Mercedes-Benz Aalst – opening van de werkplaats van 07u00 tot 22u00 in de week en van 07u00 tot 13u00 op zaterdag – inclusief de levering van wisselstukken en onderdelen bij de NV De Meuter, speelden eveneens een doorslaggevende rol.