21
januari
2021
|
10:03
Europe/Amsterdam

Daum, CEO van Daimler Truck AG, zal ACEA-raad voor bedrijfsvoertuigen leiden

Brussel, 21 januari 2021 – Martin Daum, de CEO van Daimler Truck AG, is de nieuwe voorzitter van de Raad voor bedrijfsvoertuigen van de Europese Vereniging van Automobielconstructeurs (ACEA), die de CEO’s van de toonaangevende Europese vrachtwagen-, bestelwagen- en busfabrikanten samenbrengt.

“Als meest fundamentele uitdaging voor de mensheid en de wereldwijde economie staat klimaatverandering bovenaan de agenda van de bedrijfsvoertuigensector,” verklaarde M. Daum. “Onze topprioriteit voor dit jaar bestaat er dan ook in om samen met de beleidsmakers de weg te plaveien voor een koolstofneutraal wegtransport. Dit project moet verder aan snelheid winnen aangezien het ongeveer tien jaar duurt tot onze klanten hun volledige voertuigenpark hebben vernieuwd. Onze ultieme doelstelling is om het goederentransport over de weg tegen 2050 volledig klimaatneutraal te maken.”

“De evolutie naar een koolstofneutrale sector wordt een omwenteling zonder weerga, zowel qua snelheid als qua schaal,” verklaarde Daum. “We zijn klaar om samen te werken met alle stakeholders om een duidelijk stappenplan te implementeren, met onder meer de ontplooiing van een laad- en waterstofinfrastructuur op maat van vrachtwagens en een beleidskader dat emissievrije technologieën tot de beste keuze voor onze klanten maakt.”

De Directieraad van ACEA kiest jaarlijks een nieuwe voorzitter. Martin Daum neemt de teugels over van Henrik Henriksson, CEO van Scania, die de functie in 2020 uitoefende.

***

Over Martin Daum
  • Martin Daum is Voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG en lid van de Raad van Bestuur van Daimler.
  • Hij heeft een Masterdiploma in Economische Studies van de Universiteit van Mannheim.
  • Hij begon zijn carrière bij Daimler in 1987. Na verscheidene managementfuncties in sales, marketing en audit, zowel in Duitsland als in de Verenigde Staten, werd hij in 2002 lid van het Directiecomité van Mercedes-Benz Trucks.
  • In 2009 werd Daum aangesteld als Voorzitter en CEO van Daimler Trucks Noord-Amerika en zijn aanverwante ondernemingen.
  • Sinds 2017 staat M. Daum aan het hoofd van Daimler Trucks and Buses en is hij ook lid van de Raad van Bestuur van Daimler AG.
  • In november 2019 werd hij Voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG.