07
november
2019
|
10:02
Europe/Amsterdam

Daimler Truck AG: veel merken, één familie – één website

Samenvatting
  • Daimler Trucks en Daimler Buses horen vanaf nu thuis onder de gemeenschappelijke koepel van Daimler Truck AG. Ook online – op www.daimler-truck.com.
  • Martin Daum, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler Truck AG: “We werken voor iedereen die de wereld in beweging brengt. Dat is onze gemeenschappelijke ambitie waaruit we elke dag nieuwe motivatie putten.”

Stuttgart – Zoals gepland heeft het concern Daimler op 1 november 2019 een nieuwe ondernemingsstructuur ingevoerd. De opsplitsing van de verschillende activiteiten - personenauto’s, bestelwagens en trucks en bussen - in de dochterondernemingen is eind oktober door de registratie in het handelsregister effectief geworden.

Vandaag zijn alle activiteiten van Daimler Trucks & Buses in Daimler Truck AG ondergebracht. Met wereldwijd meer dan 35 belangrijke vestigingen, ongeveer 100.000 medewerksters en medewerkers, en zeven voertuigmerken is Daimler Trucks & Buses een van de grootste constructeurs van bedrijfsvoertuigen ter wereld. Hoe uiteenlopend de producten en diensten ook zijn, toch geven alle afdelingen van Daimler Trucks & Buses blijk van dezelfde ambitie. Martin Daum, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler Truck AG: “We werken voor iedereen die de wereld in beweging brengt. Dat is onze gemeenschappelijke ambitie waaruit we elke dag nieuwe motivatie putten.”

De nieuwe zelfstandigheid gaat ook gepaard met een eigen website. Die kunt u vanaf vandaag raadplegen op http://www.daimler-truck.com. Bezoekers kunnen zich daar snel en volledig informeren over strategische onderwerpen en belangrijke nieuwigheden van Daimler Truck AG. In de ‘Newsroom’ is alle actuele informatie van Daimler Trucks & Buses gebundeld. Daar zijn ook de sociale media en andere digitale kanalen te vinden, zoals de nieuwe podcast ‘Transportation matters’ van de CEO.

Meer informatie is te vinden in verschillende rubrieken die bijvoorbeeld aan de belangrijke toekomsttechnologieën van het geautomatiseerde, emissieloze en geconnecteerd rijden gewijd zijn. Daar vindt u ook snel een duidelijk overzicht van de kerncijfers van het bedrijf. Een aparte rubriek is gewijd aan de vraag wat Daimler Truck AG als onderneming drijft.

Florian Martens, Head of Global Communications Trucks & Buses: “Met onze nieuwe website bieden we bezoekers de mogelijkheid om zich volledig over Daimler Truck AG te informeren. In de verschillende rubrieken en de Newsroom kunnen ze alle informatie snel vinden, ongeacht of ze gewoon door de site struinen of gericht naar iets op zoek zijn. De bezoekers wil ik graag een rubriek aanraden die me bijzonder na aan het hart ligt: “Wat ons drijft”. Daar staan onze klanten centraal. Zij brengen onze wereld in beweging en het is voor hen dat we werken. Daarom tonen we in verscheidene, originele video’s waar zij elke dag mee bezig zijn - en hoe zij ervoor zorgen dat ons dagelijkse leven gesmeerd loopt. Dat zijn video’s die hen een gevoel van trots geven en die ze ongetwijfeld graag aan hun familie en vrienden willen tonen.”

De nieuwe website van Daimler Truck AG is volledig interactief en kan op alle gangbare toestellen bekeken worden.