18
oktober
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Brit European Transport introduceert zes Mercedes-Benz Actros 1841 in hun vloot

De Belgisch- Britse onderneming Brit European Transport nam eind september de sleutels in ontvangst van zes Mercedes-Benz Actros 1841. Daarmee doet Mercedes-Benz haar intrede in een vloot van om en bij de 70 voertuigen, die permanent pendelen tussen Zeebrugge en Groot-Brittannië. De Total Cost of Ownership was doorslaggevend in de keuze van Brit European Transport voor de huidige Actros.

De Belgische vestiging van Brit European Transport is sinds 1979 actief in de haven van Zeebrugge en staat onder leiding van Dhr Bossier.

“Wij zijn gespecialiseerd in het transport van tapijt en vloerbekleding van producten uit de BeNeLux naar winkels in Groot-Brittannië en Ierland”, vertelt de General Manager. “Gemiddeld vervoeren wij wekelijks 14.000 rollen vloerbekleding waarvoor gemiddeld 180 opleggers worden ingeschakeld. Onze vestiging in het Verenigd Koninkrijk legt zich vooral toe op het auto-transport. “

Sinds eind september van dit jaar rijden er zes Mercedes-Benz Actros met het logo van Brit European Transport rond.
“Met deze versterking hebben we onze vloot uitgebreid naar om en bij de 70 trekkers. Enerzijds was ons park aan vernieuwing toe en anderzijds zagen we ons genoodzaakt om de bestaande vloot uit te breiden om blijvend te kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten.”

Daarbij koos Brit European Transport resoluut voor het merk met de ster – zes Actros 1841 met een laag chassis en kleine cabine.

“Centraal in ons beslissingsproces stond de TCO of Total Cost of Owernship, die bij de Actros zeer gunstig is. Andere doorslaggevende elementen zijn de kwaliteit van de afwerking, de betrouwbaarheid van het voertuig, het uitgebreide servicenetwerk in België en in Groot-Brittannië en ook het comfort voor de chauffeur. Onze mensen pendelen dagelijks en als werkgever besteden we graag de nodige aandacht aan hun werkomgeving. In die zin is onder meer de automatische versnellingsbak PowerShift een belangrijke troef.”

Een van de zes Mercedes-Benz Actros 1841 is bovendien uitgerust met FleetBoard. Dit telematicasysteem dat 100% tot de groep Daimler AG behoort, laat toe om een economisch rijgedrag na te streven waardoor én verbruik én CO2-uitstoot kunnen worden teruggedrongen.

FleetBoard
Het telematica systeem FleetBoard is door Mercedes-Benz in eigen huis ontwikkeld en werkt net zo efficiënt in 100% exclusieveMercedes-Benz als in gemengde vloten.

FleetBoard bestaat uit drie grote elementen: Vehicle Management, Time Management en Logistics Management. De ervaring heeft geleerd dat het gebruik van het FleetBoard-systeem het brandstofverbruik op korte termijn met 5 tot 15 % kan helpen verminderen, en op langere termijn deze winst kan helpen consolideren.Tevens reduceert een vooruitziende, zuinige rijstijl de slijtage. Dit betekent concreet dat het onderhoudsinterval voor voertuigen die het FleetBoard-systeem actief gebruiken tot 30.000 km verlengd kan worden. Deze volledige FleetBoard-aanpak laat fleetmanagers toe het volle potentieel van hun voertuigen te benutten.


FleetBoard EcoSupport – trainer aan boord
FleetBoard EcoSupport is een instrument dat de rijstijl van de bestuurder in realtime analyseert en hem onmiddellijk feedback geeft. Het systeem analyseert en evalueert continu criteria die betrekking hebben op een economische rijstijl, zoals een constante snelheid, de pedaalbewegingen, het gebruik van slijtage-arme remmen, het rolgedrag en dergelijke.


Service Management en Telediagnose reduceren de onbeschikbaarheid van het voertuig
Mercedes-Benz biedt zijn klanten een speciale bijkomende service op basis van de FleetBoard-gegevens. De Service Management dienst geeft fleeteigenaars de mogelijkheid de planning van de komende onderhoudsbeurten van hun trucks toe te wijzen aan een Mercedes-Benz servicepartner. Deze servicepartner volgt dan via FleetBoard de op en plant deze in overleg met de fleetmanager, om zodoende de onbeschikbaarheid van de voertuigen tot een minimum te beperken.

Het beperken van de stilstand is ook het doel van de reactieve telediagnose. In geval van panne kan de verantwoordelijke in het atelier van de servicepartner via FleetBoard de panne diagnosticeren, en het foutgeheugen van het voertuig uitlezen vanop afstand. Het serviceteam kan daardoor de symptomen van de panne analyseren voor er iemand naar de plaats van de panne rijdt en kunnen de geschikte voorbereidingen getroffen worden voor een snelle depannage ter plaatse.

Uitgebreide keuze aan diensten
De Vehicle Management-services helpen het inzetten van voertuigen te optimaliseren en de rijstijl van de bestuurders te verbeteren. Daardoor wordt er bespaard op brandstof en op kosten die het gevolg zijn van slijtage. De Logistics Management-services ondersteunen de logistieke processen op het vlak van jobplanning. Een bijkomende terminal in het voertuig, de DispoPilot, toont de gegevens in verband met een job en vergemakkelijkt de communicatie met de bestuurder. In functie van de specifieke behoeften van elke firma kunnen workflows op maat gedefinieerd worden.

De Time Management-services maken het mogelijk de werkuren van de bestuurder te registreren voor verdere verwerking, bijvoorbeeld voor loonafrekeningen of voor de kostenboekhouding. De Tacho Managementfuncties behoren ook tot dit servicegebied. Het downloaden van de bestuurderskaart en het massageheugen zijn een eenvoudige en automatische manier om de wettelijke vereisten op het vlak van de gegevensopslag na te leven.


Over FleetBoard
Daimler FleetBoard GmbH is Europees marktleider in telematicasystemen voor bedrijfsvoertuigen. De terminals en systemen zijn ontworpen voor fleetmanagers, distributiemanagers en bestuurders van vrachtwagen-, bus- en bestelwagenvloten van alle merken en voor alle bedrijfstakken. FleetBoard is al jarenlang een gevestigde waarde op het vlak van fleetsystemen voor het verbeteren van de zuinigheid en de transparantie. De gebruiksvriendelijke technologie helpt de bestuurders bij hun dagelijkse werk. Het bedrijf is een 100 % dochtermaatschappij van Daimler, met hoofdkwartier in Stuttgart. Het is DEKRA-getest en -gecertificeerd volgens de DIN EN ISO 9001:2008-norm. Sinds de lancering van het merk in 2000 werden reeds meer dan 85.000 voertuigen die rijden voor meer dan 2.000 klanten uitgerust met FleetBoard-systemen.

Meer informatie over het Daimler FleetBoard-productengamma vindt u op www.fleetboard.com .


Mercedes-Benz Actros
Spaarzaam rijden en er toch goed uitzien – de Actros bewijst dat hij het allebei kan. Het nieuwe combi-instrument met chroomringen in de Actros ziet er niet alleen chic uit, maar is door de uitstekende combinatie van lettertypes, kleuren en schaalverdelingen ook zeer goed af te lezen. Ook de comfortabele fit houdende zetels van de Actros mogen worden gezien.
Opvallend zijn ook de Mercedes-ster met discrete achtergrondverlichting of het sleuteldesign, waarbij de verchroomde Mercedes-ster en de kunststofhandgreep een ideale combinatie vormen. De beide schuin geplaatste, doorzichtige buitenstukken van het zonnescherm ronden het unieke gezicht van de Actros af. Het verchroomde middenstuk versterkt de indruk van kwaliteit en lichtheid. De geometrie van de buitenspiegels vermindert de trillingen en zorgt ervoor dat de zijkanten van de Actros minder snel vuil worden. Ook de krachtig gevormde hoofdkoplampen accentueren de dynamische verschijning van de Actros.

Minder eurocenten per kilometer – met de optimaal op het gebruik afgestemde configuratie van de aandrijflijn is de Actros zuinig onderweg. De betrouwbare Euro V-motoren en de SCR-dieseltechnologie BlueTec® zorgen daarbij voor een laag verbruik. Het vermogen wordt geleverd door de doorontwikkelde motoren OM 501 LA en OM 502 LA die voldoen aan de Euro 4/5 norm en gebruik maken van de BlueTEC technologie. Het aanbod omvat zes 11,9 l V6-motoren van 235 kW (320 pk) tot 350 kW (476 pk) en drie 15,9 l V8-motoren van 375 kW (510 pk) tot 440 kW (598 pk).

De Actros wordt standaard geleverd met de doorontwikkelde Mercedes PowerShift 2 automatische versnellingsbak, voorzien van een geïntegreerde hellingssensor voor het kiezen van de juiste versnelling, ook op een hellende weg. Door een verfijnd sensorsysteem kan soepeler en merkbaar sneller worden geschakeld wat op zijn beurt bijdraagt tot een gunstiger brandstofverbruik enerzijds en comfortverhogend werkt voor de chauffeur anderzijds.


Brit European Transport Uk
Brit European Transport ltd is the leading provider of commercial vehicles, cars, vans and construction equipment distribution in the UK. Their fleet of transporters is one of the most modern in Europe offering various load configurations for all types of finished vehicles, tractor units and heavy plant. In addition to driven transport Brit European Transport is able to provide Trade Plate distribution throughout the UK.

Furthermore, Brit European has developed from its Zeebrugge warehouse a unique distribution system to the UK retail industry. The customers are receiving their goods within agreed lead teams as part of a consolidated operation from the Zeebrugge warehouse. On top of the consolidated service, Brit European can offer JIT (Just in Time) solutions on a dedicate basis. Storage and transport is all organised and executed by the same company. Today this is all possible because of integrated software and the use of board computers showing the actual positions of the goods. The data tracking facilities are available to you and your customers and are shown on the website.

Meer informatie vindt u op www.briteuropean.be