02
juli
2019
|
11:14
Europe/Amsterdam

A.J. Veurink wil met Actros extra chauffeurs aantrekken en rendement verhogen

Samenvatting

Brussel, juni 2019 – Bij de vernieuwing van het vrachtwagenpark van A.J. Veurink kwam de Actros 1945 LS als winnaar uit de bus. Comfort, veiligheid en duurzaamheid speelden een doorslaggevende rol bij deze keuze. De transportfirma wil met deze vrachtwagens namelijk gekwalificeerde chauffeurs aantrekken en zijn rendement verhogen.

Sinds 1989 legt A.J. Veurink zich toe op groepagetransporten in de Benelux en Frankrijk. “Service is waar wij het verschil maken”, vertelt CEO Sandro Paravizzini. “Dit vereist natuurlijk wel enige flexibiliteit en vooral een enorme inzet van onze chauffeurs. We willen ze blijven motiveren om elke dag opnieuw het beste van zichzelf te geven. Tegelijk zouden we ons team graag met enkele extra krachten uitbreiden. Helaas vissen alle transportbedrijven in dezelfde kleine vijver. Een mooi loon volstaat al lang niet meer om nieuwe medewerkers aan te trekken. Vandaar dat we besloten om comfort, veiligheid en duurzaamheid als troeven uit te spelen. Dat verklaart waarom we dit jaar 11 van onze 47 trucks door nieuwe voertuigen vervangen.”

Tot nog toe bestond het vrachtwagenpark voor bijna 100% uit trucks van een ander merk. Toch besloot A.J. Veurink deze keer niet blindelings voor het vertrouwde merk te kiezen. “Omdat we de markt wilden aftoetsen, vroegen we alle constructeurs een voertuig voor te stellen dat het best aan onze vereisten voldeed, los van enige budgettaire vereisten”, verklaart operations manager Karel Van der Beken. “Al in de eerste ronde trok Mercedes-Benz onze aandacht. Vooral op het vlak van veiligheid stak het merk met de ster er met kop en schouders bovenuit.”

Na een proefrit met de Actros waren Sandro Paravizzini en Karel Van der Beken helemaal overtuigd. “Het comfort en de vele voorzieningen gaven ons meteen het wowgevoel dat we zochten. Ook het geringe dieselverbruik, de opvolging van de rijstijl dankzij Fleetboard en de continue diagnose vonden we enorme pluspunten.” Uiteindelijk viel de keuze op de Actros 1945 LS met luchtgeveerde BIG Space cabine. “Hoewel de voertuigen voor dagritten zijn bestemd, kunnen de chauffeurs dus van het comfort van een langeafstandstruck genieten”, legt Sandro Paravizzini uit. “Een bewuste keuze om extra personeel aan te trekken. We geven onze mensen de vrijheid om zelf het tijdstip van vertrek te bepalen. Dankzij de Actros kiezen velen om in de avond te starten. Zo vermijden ze files en kunnen ze de nacht comfortabel doorbrengen in de buurt van het leveringsadres. Bovendien laten deze vrachtwagens toe om A.J. Veurink te laten groeien, ook op internationaal vlak. Met de Actros kunnen we immers alle richtingen uit!”

Qua veiligheid koos A.J. Veurink voor alle toeters en bellen: ABA4, SideGuard Assist, stuur met airbag en gordelspanners, afstandsregelaar met Stop and Go, PPC, … Ook op het vlak van comfort keek de transporteur niet op een euro: multimediaradio met bluetooth, ergonomische zetels, een grote frigo, verlichte opstaptreden, verfijnde muziekboxen, een extra bed, … “Al deze voorzieningen worden erg gesmaakt door onze chauffeurs”, besluit Sandro Paravizzini. “Toegegeven, onze mensen stonden niet te springen om met een ander merk te rijden. Tot ze een ritje met de Actros maakten … Onze merkkeuze zal er de komende jaren dus niet eenvoudiger op worden!”